Registres trobats: 229
Títol | Actividad B-glucosidasica de Debaryomyces peseudolimorphus y su efecto en la liberacion de terpenos en vino (I) |
Autor | AREVALO, M. UBEDA, J.F. BRIONES, A.I. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 26-30 |
Descriptors | Debaryomyces peseudopolimorphys Terpens Glucosidasica Vi Extracte enzimatic Microvinificacio Hidrolisi |
Títol | Actividad B-glucosidasica en levaduras vinicas: su aplicacion sobre glicosidos naturales |
Autor | AREVALO, M. UBEDA, J.F. BRIONES, A.I. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 33-37 |
Descriptors | B-glucosidasica Llevats vinics Glicosids naturals |
Títol | Actualidad de la produccion integrada en Espa?a. El nuevo marco legislativo para los medios de defensa fitosanitaria en el sector de la vid para vinificacion |
Autor | CADAHIA BIELZA, J.I. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 79-86 |
Descriptors | Produccio integrada Espanya Legislacio Vinya Vinificacio Fitosanitaris |
Títol | Adecuacion de depositos viejos de hormigon y sus condicionantes sanitarios |
Autor | RIERA TUEBOLS, J. TEIXIDO, J. RIERA RE?E, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 34-37 |
Descriptors | Diposit Instal?lacions Condicionants sanitaris Formigo Sanitat Cellers Vi Diposti de formigo |
Títol | Alteraciones del vino por el metabolismo de las bacerias lacticas |
Autor | MORENO ARRIBAS, M.V. MARCOBAL, A. MU?OZ, R. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 100-105 |
Descriptors | Alteracions del vi Metabolisme Bacteris lactics Vi |
Títol | Analisis de la presencia en vino de tiramina y de bacterias lacticas con actividad tirosina descarboxilasa |
Autor | LANDETE, J.M. FERRER, S. POLO, L. PARDO, I. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 115-118 |
Descriptors | Vi Tiramina Bacteris lactics Activitat tirosina descarboxilasa |
Títol | Analisis del ADN de seis variedades de vid importantes en Espa?a |
Autor | IBA?EZ, J. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 43-53 |
Descriptors | ADN Analisi Varietats Espanya Varietats blanques Varietats negres |
Títol | Analisis y control de aminas biogenas en vino |
Autor | LANDETE, J.M. et al |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 29-32 |
Descriptors | Amines biogenes Vi Histamina Tiramina Feniletilamina Putrescina |
Títol | Aplicacion de la ingenieria del frio a la industria enologica (III) Tecnicas de produccion de frio |
Autor | CALDERON, F. NAVASCUES, E. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 33-38 |
Descriptors | Fred Enginyeria del fred Aplicacio Industria enologica Enologia Produccio de fred Temperatura de fermentacio Estabilitzacio tartarica |
Títol | Aplicacion de la ingenieria del frio a la industria enologica. Necesidades frigorificas en bodega. |
Autor | CALDERON, F. NAVASCUES, E. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 23-29 |
Descriptors | Enginyeria del fred Industria enologica Enologia Aplicacio Fred Prefermentacio Fermentacio alcoholica Estabilitzacio fisicoquimica |
Títol | Aplicaciones de la ultrafiltracion en la industria enologica |
Autor | CALDERON, F. et al |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 49-54 |
Descriptors | Ultrafiltracio Industria enologica Filtracio Industria vinicola Enologia Filtracio tangencial Membrana inorganica Membrana composta |
Títol | Aproximaci?n a las caracteristicas de los vinos de las D.O. Gallegas |
Autor | VAZQUEZ, I. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 46-51 |
Descriptors | Denominacions d'origen Galicia Caracteristiques Vi Variables enologiques |
Títol | Armarios bodega climatizados. Una alternativa a la bodega tradicional |
Autor | MATA CABRERA, F. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 63-66 |
Descriptors | Armari Cellers Climatitzacio Conservacio Vi Enologia |
Títol | Aromas y color en las levaduras para vinos tintos |
Autor | SUAREZ, R. et al |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 77-87 |
Descriptors | Aroma Color Llevats Vi negre |
Títol | Automatizacion y control del proceso de elaboracion de vino |
Autor | LAORGA, M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 29-33 |
Descriptors | Automatitzacio Control Vinificacio Software Bodegues |
Títol | Bacterias aceticas durante la fermentacion vinica. Interacciones con otros microorganismos |
Autor | MAS, A. GONZALEZ, A. HIERRO, N. POBLET, M. ROZES, N. GUILLAMON, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 27-30 |
Descriptors | Bacteris acetics Fermentacio Microorganismes Interaccio Llevats Vi Fermentacio malolactica |
Títol | Binissalem Mallorca: una denominacion mediterranea muy variada |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 63-68 |
Descriptors | Binissalem DO Geografia Varietats de ra?m Qualitat Envelliment Produccio Comercialitzacio Evolucio Infoden Denominacio d'origen |
Títol | Biorregulador especifico para la fermentacion alcoholica de mostos. Impacto sobre la velocidad de fermentacion y sobre las caracteristicas del vino |
Autor | PELLERIN, P. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 36-40 |
Descriptors | Fermentacio alcoholica Most Velocitat de fermentacio Caracteristiques del vi Bioregulador |
Títol | Busqueda de actividad b-glucosidasica a en levaduras vinicas no saccharomyces |
Autor | AREVALO, M. CHACON, M. BRIONES, A.I. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 32-35 |
Descriptors | Beta-glucosidasica Llevats vinics No saccharomyces |
Títol | Cambios composicionales de catequinas y proantocianidinas en semillas de variedades tintas |
Autor | VALLS, J. et al |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 59-64 |
Descriptors | Catiquena Proantocianidina Varietats negres Llavor |
Títol | Caracteristicas fenolicas y de color de vinos de la variedad Merlot |
Autor | GOMEZ CORDOVES, C. SUAREZ, R. BARTOLOME, B. SUAREZ LEPE, J.A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 62-66 |
Descriptors | Caracteristiques fenoliques Vi Color Merlot Varietats Antocians Derivats antocianics |
Títol | Caracteristicas varietales de los vinos "Moscatel de grano menudo" y "Albillo" en comparacion con los "Moscatel de Alejandria" y los "Chardonnnay" |
Autor | JURADO, J.F. PINILLA, M.J. BALLESTEROS, M.A. PEREZ COELLO, M.S. CABEZUDO, M.D. |
Dades Font | Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 57-64 |
Descriptors | Moscatell de gra petit Moscatell d'Alexandria Albillo Chardonnay Vi Caracteristiques varietals Estudi |
Títol | Caracterizacion ampelografica de diferentes variedades de vid cultivadas en Galicia |
Autor | FERNANDEZ, B. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 39-47 |
Descriptors | Caracteritzacio ampelografia Ampelografia Raim Varietats Galicia Dona Blanca Godello Lado Loureira Torrontes Treixadura Brancellao Mencia Souson |
Títol | Caracterizacion de vinagres comerciales mediante analisis multivariable |
Autor | ACHAERANDIO, I. G?ELL, G. LOPEZ, F. JIMENEZ, L. MATEO, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 103-107 |
Descriptors | Analisi multivariable Vinagre Analisi discriminant Metode d'analisi |
Títol | Caracterizacion fisico-quimica de los vinos de la D.O. Monterrei pertenecientes a la cosecha de 2001 (y II) Sustancias minerales y parametros del color |
Autor | RODRIGUEZ, V. FRANCO, I. CARBALLO, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2001 - V: III- N: 14, Pg: 73-76 |
Descriptors | Caracteritzacio fisicoquimica Monterrei DO Collita 2001 Substancies minerals Parametres del color |
Títol | Caracterizacion fisico-quimica de los vinos de la D.O. Monterrei pertenecientes a la cosecha de 2001. (I) Parametros clasicos y compuestos fenolicos |
Autor | RODRIGUEZ, V. FRANCO, I. CARBALLO, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 65-70 |
Descriptors | Caracteritzacio fisicoquimica Monterrei DO Collita 2001 Compostos fenolics Parametres classics |
Títol | Caracterizacion genetica y enologica de levaduras aisladas en fermentaciones espontaneas de mosto Albari?o |
Autor | BLANCO, P. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 37-41 |
Descriptors | Llevats Fermentacio espontania Albarinyo Caracteritzacio genetica Caracteritzacio enologica Vinificacio Analisi Albari?o |
Títol | Catalogacion de levaduras comerciales de interes enologico mediante el analisis de su ADN mitocondrial |
Autor | PUIG, A. BARTRA, E. MINGUEZ, S. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 35-37 |
Descriptors | Llevats comercials Analisi ADN mitocondrial Saccharomyces cerevisiae Comer? DNA Vi |
Títol | Clarificacion del vino con la microfiltracion crossflow (MFC) |
Autor | DIETER SAIER, H. LYKO, M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 69-71 |
Descriptors | Clarificacio Microfiltracio tangencial Crossflow Vi |
Títol | Como mejorar la superficie del hormigon con macromoleculas |
Autor | ARQUES, M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 72-77 |
Descriptors | Formigo Superficie Millora Macromolecules Higiene Neteja |
Títol | Comparacion de la accion clarificante entre las proteinas vegetales frente a las proteinas de origen animal |
Autor | MOLINA UBEDA, R. MINGOT MARCILLA, J. GARCIA-MU?OZ, M?.P. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 34-43 |
Descriptors | Clarificacio Proteines vegetals Proteines d'origen animal Enologia Vinificacio |
Títol | Comparacion de parametros enologicos. Proceso efectuado en vinos de variedades de uva tinta cultivadas en Castilla-La Mancha |
Autor | SANCHEZ PALOMO, E. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 30-34 |
Descriptors | Parametres enologics Comparacio Varietats Raim negre Castella - la Manxa Castilla la Mancha |
Títol | Comparacion de vinos de coupage y covinficacion elaborados con Monastrell y Merlot |
Autor | LORENZO TENDERO, C. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 59-63 |
Descriptors | Vi Cupatge Covinificacio Monastrell Merlot Cupatge |
Títol | Comparativa de sistemas de riego de vi?a en espaldera |
Autor | MUNUERA, M?,T, BUITRAGO, J.M? |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 33-35 |
Descriptors | Sistema de reg Comparacio Vinya emparrada Emparrat |
Títol | Comportamiento de la levadura VN seleccionada en Casilla La Mancha. Su influencia en la fermentacion malolactica |
Autor | GARCIA, E. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 34-39 |
Descriptors | Llevats VN Castilla la Manxa Fermentacio malolactica Llevats Color Polifenols |
Títol | Comportamiento de la poblacion de levaduras vinicas en fermentaciones de variedades tintas |
Autor | PUIG, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 31-35 |
Descriptors | Llevats Varietats negres Fermentacio |
Títol | Composicion antocianica y color de vinos de Vitis Vinifera L.cv. Merlot en funcion de distintas fechas de vendimia |
Autor | SUAREZ, R. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 55-59 |
Descriptors | Composicio antocianica Color Vi Vitis vinifera L Merlot Verema Cata |
Títol | Composicion lipidica de Sacharomyces cerevisiae en fermentaciones a bajas temperaturas |
Autor | REDON, M.A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 73-78 |
Descriptors | Saccharomyces cerevisiae Composicio Fermentacio a baixa temperatura Fermentacio Composicio lipidica Esterol Llevats |
Títol | Compuestos fenolicos del vino con capacidad antioxidante. Puesta a punto de metodos analiticos para estudios previos de biodisponibilidad |
Autor | MARTINEZ ORTEGA, M?.V. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 69-73 |
Descriptors | Compostos fenolics Antioxidant Metodes analitics Biodisponibilitat |
Títol | Conceptos basicos para exportar vino |
Autor | CAMPO, P. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 32-35 |
Descriptors | Vi Exportacio Competencies Preu |
Títol | Contaminantes de origen biologico. Codigo de buenas practicas para su reduccion o eliminacion |
Autor | VIADER GUIXA. R. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 39-44 |
Descriptors | Contaminants Origen biologic Reduccio Eliminacio Amines biogenes Carbamat d'etil Micotoxina |
Títol | Contribucion al estudio de los principales parametros enologicos de los vinos tradicionales "Vino de la Tierra de Cangas" |
Autor | SUAREZ, B. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 32-36 |
Descriptors | Parametres enologics Vi Vino de la tierra de Cangas |
Títol | Control de la imposicion de bacterias lacticas durante la fermentacion malolactica |
Autor | PUIG, A. OLMOS, P. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 55-57 |
Descriptors | Bacteris lactis Fermentacio malolactica |
Títol | Control de mostos en fermentacion |
Autor | LAORGA SANCHEZ-MINTEGUIAGA, M. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 93-96 |
Descriptors | Most Fermentacio Control Automatitzacio |
Títol | Control de temperatura y humedad relativa en naves de barricas |
Autor | SAAVEDRA LAMAS, P. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 51-52 |
Descriptors | Control Temperatura Humitat Nau Barrica Enologia Vi |
Títol | Control optometrico de la fermantacion alcoholica de mostos |
Autor | LOPEZ, P. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 52-54 |
Descriptors | Fermentacio alcoholica Most Control optometric |
Títol | Crianza de vinos tintos en barricas de roble. Evolucion de parametros tradicionales y su impacto sensorial |
Autor | GONZALEZ MENDOZA, L.A. POMAR GARCIA, M. GARCIA FERNANDEZ, M.J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 67-70 |
Descriptors | Crian?a Vi negre Barrica Roure Botes de roure Botes |
Títol | Cubiertas vegetales para el vi?edo |
Autor | YUSTE, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 48-54 |
Descriptors | Coberta vegetal Vinya Herbicides Mulching |
Títol | D.O. La Mancha, vinos hechos con sangre de la tierra |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 52-54 |
Descriptors | La Mancha DO La Manxa DO Situacio geografica Clima Varietats Ampelografia Control de qualitat Vi |
Títol | D.O. Ribera del Guadiana |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 37-43 |
Descriptors | Ribera del Guadian DO Varietats de raim Caracteristiques organoleptiques Denominacio d'origen Infoden Ca?amero Montanchez |
Títol | DO Navarra una apuesta por la tradicion |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 70-76 |
Descriptors | Navarra DO Denominacio d'origen Infoden Varietats de ra?m Regions vitivinicoles Estadistiques Vi rosat Vi blanc Vi negre Consell regulador Control de qualitat Etiquetatge |
Títol | Dehesa del Carrizal. Nueva Denominacion de Origen |
Autor | |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 58-61 |
Descriptors | Dehesa del Carrizal DO Denominacio d'origen Vi |
Títol | Denominacion de Origen Campo de Borja, tierra del vino |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 50-53 |
Descriptors | Campo de Borja DO Historia Denominacio d'origen Infoden Situacio geografica Clima Sol Comercialitzacio Produccio Caracteristiques |
Títol | Denominacion de Origen Rias Baixas |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 85-88 |
Descriptors | Rias Baixas DO Clima Orografia Produccio Cellers Denominacio d'origen Infoden Historia Galicia |
Títol | Denominacion de origen El Hierro |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 61-64 |
Descriptors | El Hierro DO Denominacio d'origen Infoden Illes Canaries Historia Geografia Clima Varietats Vi blanc Vi negre Vi dol? |
Títol | Denominacion de origen Lanzarote. Una lucha contra las inclemencias |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 85-88 |
Descriptors | Lanzarote DO Infoden Denominacio d'origen Illes Canaries Viticultura Enologia Varietats Climatologia |
Títol | Denominacion de origen Mentrida. Un nuevo resurgir |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 63-68 |
Descriptors | Mentrida DO Denominacio d'origen Infoden Historia Situacio geografica Clima Sol Poda Vinificacio Comercialitzacio Produccio Consell regulador |
Títol | Denominacion de origen Ribeira Sacra. Tierra de tesoros, tierra de vino |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 50-58 |
Descriptors | Ribeira Sacra DO Vi Denominacio d'origen |
Títol | Denominacion de origen Ribera del Duero. El arte de hacer vino |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 60-64 |
Descriptors | Ribera del Duero DO Denominacio d'origen Infoden Climatologia Varietats de ra?m |
Títol | Denominacion de origen Somontano |
Autor | CONSEJO REGULADOR DE LA DENOMINACION DE ORIGEN SOMONTANO |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 77-85 |
Descriptors | Somontano DO Consell regulador Vi Viticultura Infoden Comercialitzacio Produccio Cellers |
Títol | Denominacion de origen Toro, vinos ba?ados por el Duero |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 49-52 |
Descriptors | Toro DO Situacio Sol Clima Cultiu Produccio Caracteristiques del vi Denominacio d'origen Infoden |
Títol | Denominacion de origen Vinos de Madrid |
Autor | |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 63-72 |
Descriptors | Vinos de Madrid DO Infoden Denominacio d'origen Madrid Clima Varietats de ra?m Viticultura |
Títol | Denominacion de origen de Tacoronte-Acentejo. Tierra, sol y uvas |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 72-76 |
Descriptors | Tacoronte-Acentejo DO Clima Sistema de cultiu Varietats de raim Vi Clima Viticultura Denominacio d'origen Infoden |
Títol | Denominaciones de Origen Jerez-Xeres-Sherry y Manzanilla de Sanlucar de Barrameda |
Autor | Consejo Regulador |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 69-78 |
Descriptors | Denominacio d'origen Infoden Vi Denominacio d'origen Jerez-Xeres-Sherry Manzanilla de Sanlucar de Barrameda Andalusia Xeres Manzanilla Historia Viticultura Clima Sol Cultiu Fermentacio Crian?a Tipus de xeres Andalucia |
Títol | Depuracion de las aguas residuales de destilerias por un proceso combinado de lodos activos y oxidacion con el reactivo de Fenton |
Autor | BELTRAN DE HEREDIA ALONSO, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 72-75 |
Descriptors | Residus Aigues residuals Reactiu fenton Destil?leria Tractament biologic aerobi Oxidacio quimica |
Títol | Desarrollo y evaluacion del proceso de adaptacion de levaduras floculantes a un vino base, para la elaboracion de espumosos |
Autor | HIDALGO, P. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 23-29 |
Descriptors | Llevats floculants Vi base Vi escumos |
Títol | Deteccion de Brettanomyces/Dekkera en vinos tintos mediante el uso de medios selectivo-diferenciales |
Autor | BENITO, S. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 27-31 |
Descriptors | Brettanomyces Dekkera Vi negre Etilfenol Llevats Agents selectius Agents diferencials |
Títol | Determinacion del secuestro del radical estable DPPH en vinos espa?oles tintos con diferente grado de envejecimiento: jovenes, crianzas y reservas |
Autor | SANCHEZ-MORENO, C. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 61-66 |
Descriptors | Vi negre Envelliment Radicals estables Polifenols Cromatografia liquida d'alta resolucio |
Títol | Determinacion simultanea de actividades alcohol acetiltransferasa y ester hidrolasa en extractos celulares de levaduras vinicas |
Autor | ROJAS, V. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 43-48 |
Descriptors | Alcohol acetiltransferasa Esters hidrolasa Llevats vinics Vinificacio |
Títol | Diferenciacion de vinos varietales en la D.O. "Vinos de Madrid" en funcion de su composicion volatil |
Autor | ARROYO, T. CABELLOS, J.M. GIL, M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 88-92 |
Descriptors | Vi Varietats de vi Vi varietal Compostos volatils Vinos de Madrid |
Títol | Duo vino-madera |
Autor | SIMO, A. VALLE, B. LOPEZ DE ARMENTIA, I. ELEJALDE, E. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 25-29 |
Descriptors | Vi Fusta Roure Tanins elagics Fenols Aldehids fenolics |
Títol | Efecto de diferentes clarificantes enologicos sobre el color y la fraccion de polifenoles en vinos Airen y Cencibel |
Autor | SANCHEZ-PALOMO, E. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 44-49 |
Descriptors | Clarificant enologic Color Polifenols Airen Cencibel Filtracio Clarificacio |
Títol | Efecto de diferentes tratamientos de esterilizacion sobre el contenido de acidos grasos y aminoacidos del mosto |
Autor | ARIAS GIL, M. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 44-50 |
Descriptors | Tractament Esterilitzacio Acid gras Aminoacid Most |
Títol | Efecto de la microoxigenacion durante la fermentacion de vinos tintos |
Autor | PEREZ MAGARI?O, S. GONZALEZ SAN JOSE, M?.L. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 107-112 |
Descriptors | Microoxigenacio Fermentacio Vi negre |
Títol | Efecto de las condiciones de acetificacion, tratamiento y envejecimiento sobre la calidad final de los vinagres de vino |
Autor | TESFAYE, W. MICHAEL, W. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 39-41 |
Descriptors | Acetificacio Tractament Envelliment Vinagre de vi Qualitat |
Títol | Efecto de las condiciones de conservacion sobre la calidad del vinagre |
Autor | CALVI?O, J. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 67-71 |
Descriptors | Vinagre Qualitat Conservacio Emmagatzematge |
Títol | Efecto de los desfangados por filtracion a vacio y flotacion sobre la composicion nutricional de mostos blancos |
Autor | VARELA, F. CALDERON, F. CHAMORRO, M.C. COLOMO, B. SUAREZ, J.A. NAVARRO, J.A. |
Dades Font | Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 87-92 |
Descriptors | Desfangament Filtracio al buit Flotacio Composicio nutricional Most blanc Composicio nutricional |
Títol | Efecto de residuos en fungicidas en la composicion fenolica de vinos tintos (Var. Monastrell) |
Autor | OLIVA, J. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 37-40 |
Descriptors | Residus Fungicides Composicio fenolica Vi negre Monastrell |
Títol | Efecto del riego deficitario en el color y otros parametros de calidad de la baya en dos variedades tintas de vid cultivadas en Mallorca |
Autor | ESCALONA, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 6-11 |
Descriptors | Reg deficitari Qualitat Raim Varietats Raim negre Vinya Mallorca Color |
Títol | Efectos de la aplicacion de enzimas pectinoliticas sobre la calidad del vino tinto |
Autor | REVILLA, I. GONZALEZ SAN JOSE, M.L. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1579-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 71-78 |
Descriptors | Enzims pectolitics Aplicacio Qualitat Vi negre Fenols Families fenoliques Parametres enologics Paramentres enologics |
Títol | Efectos del riego en la maduracion y en el mosto de las variedades tintas Merlot, Syrah, Tempranillo y Tintilla de Rota |
Autor | PUERTAS, B. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 55-59 |
Descriptors | Reg Maduracio Most Merlot Syrah Tempranillo Tintilla de Rota |
Títol | Eficacia del tratamiento antibotritico con Switch en uvas de la variedad Mencia e influencia sobre la fermentacion alcoholica y la calidad de los vinos obtenidos |
Autor | BLANCO, P. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 43-47 |
Descriptors | Switch Mencia Fermentacio alcoholica Qualitat del vi Malalties de la vinya Fongs Tractament antibotritic |
Títol | El control en la bodega |
Autor | LAORGA, M. MINTEGUIAGA, SZ. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 88-93 |
Descriptors | Celler Automatitzacio Control Aire Tractament de l'aire Proces de crian?a Crian?a |
Títol | El desfangado en mostos de la variedad treixadura. Incidencia en la poblacion de Saccharomyces y en la composicion volatil y las caracteristicas sensoriales del vino |
Autor | BLANCO, P. ESTEVEZ, S. CORTES, S. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 58-63 |
Descriptors | Most Desfangament Varietats Treixadura Saccharomyces Compostos volatils Caracteristiques sensorials Vi |
Títol | El frio en la crianza del vino |
Autor | DOMINGUEZ, M. GARCIA, C. ARIAS, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 31-36 |
Descriptors | Fred Vi Crian?a Fermentacio Control Comercialitzacio |
Títol | El manejo en verde del sistema de conduccion orientado a la obtencion de uva de calidad |
Autor | YUSTE, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre- Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 25-30 |
Descriptors | Tractament en verd Sistema de conduccio Raim de qualitat Poda Vinya Qualitat |
Títol | El pardeamiento de las soluciones modelo de vino tipo oloroso |
Autor | LOPEZ ROMASANTA, F. PINEDO CONTRERAS, J.M. CASAS ASIN, J.A. PEREDA MARIN, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 58-62 |
Descriptors | SMO Vi oloros |
Títol | El riego como controlador del vigor en plantaciones de vid. Revisiones y nuevas tendencias |
Autor | AMOROS, J.A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 12-15 |
Descriptors | Reg Vigor Plantacio Vinya Carrega optima Reg deficitari Estat hidric |
Títol | El suelo y la fertilizacion en vi?edos |
Autor | NAVARRO GARCIA, G. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 65-72 |
Descriptors | Sol Vinya Fertilitzacio Propietats quimiques |
Títol | El tapon de corcho eficaz |
Autor | MORELL, E. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 27-31 |
Descriptors | Tap de suro Millora Qualitat |
Títol | Elaboracion de botellas para envasado de vino |
Autor | MATA CABRERA, F. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 59-63 |
Descriptors | Ampolla Elaboracio Vidre Embotellament Envas Vi |
Títol | Elaboracion de un plan APPCC en una bodega |
Autor | BRIONES, A.I. UBEDA, J.F. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 89-93 |
Descriptors | Cellers Enologia HACCP APPCC Analisi de riscos i control de punts critics |
Títol | Elaboracion de vino en presencia de residuos de plaguicidas. Alteraciones, control y desaparicion |
Autor | OLIVA, J. BARBA, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 45-49 |
Descriptors | Vinificacio Residus de plaguicides Plaguicides Control Alteracions organoleptiques |
Títol | Elaboracion de vinos espumosos de las variedades Albillo y Malvar con levaduras autoctonas de la D.O. Vinos de Madrid |
Autor | PUEYO, E. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 55-63 |
Descriptors | Vinificacio Vi escumos Albillo Malvar Varietats Llevats autoctons Vinos de Madrid DO |
Títol | Empleo de la espectrofotometria de UV-VIS en enologia |
Autor | GUZMAN, M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 75-77 |
Descriptors | Espectrofotometria UV-VIS Enologia Color Polifenols Antocians |
Títol | Empleo de lisozima para controlar la poblacion de bacterias lacticas durante la fermentacion malolactica |
Autor | TENORIO, C. SATNAMARIA, P GUTIERREZ, A.R. SOTA, C. LOPEZ, R. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 42-46 |
Descriptors | Lisozim Fermentacio malolactica FML Bacteris lactics |
Títol | Ensayos piloto con cepas de levaduras seleccionadas para vinos tintos |
Autor | MORATA, A. CALDERON, F. GONZALEZ, M.C.et al. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 31-38 |
Descriptors | Llevats seleccionats Vi negre |
Títol | Envases alternativos para el vino: el envase de carton |
Autor | MATA CABRERA, F. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 33-37 |
Descriptors | Vi Envas de cartro Cartro Envas |
Títol | Envejecimiento oxidativo de un vino para olorosos (I) Oxigeno y potencial redox |
Autor | LOPEZ ROMASANTA, F. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 38-45 |
Descriptors | Envelliment oxidatiu Vi Aroma Olor Oxigen Potencial redox Fusta Diposit |
Títol | Enzimas, levaduras y taninos: herramientas para mejorar la calidad y estabilidad del color de los vinos tintos |
Autor | BAUTISTA ORTIN, A.B. LOPEZ ROCA, J.M. GOMEZ PLAZA, E. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 29-33 |
Descriptors | Enzims Llevats Tanins Qualitat del vi Color Vi negre Estabilitzacio |
Títol | Estimacion de los costes directos de la estabilizacion tartarica mediante tratamiento por frio, intercambio protonico y electrodialisis |
Autor | GOMEZ BENITEZ, J. PALACIOS MACIAS, V.M. PEREZ RODRIGUEZ, L. SZEKELY GOROSTIAGA, P. VEAS LOPEZ, R. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 45-49 |
Descriptors | Estabilitzacio tartarica Fred Enologia Tractament termic Tractament per fred Intercanvi protonic Electrodialisi Costos |
Títol | Estrategias para el control de Botrytis en vi?a |
Autor | GONZALEZ GARCIA, M?.R. MARTIN PE?A, P. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 73-76 |
Descriptors | Control Botritis Vinya Podridura grisa |
Títol | Estudio comparativo de vinos ecologicos de diferentes Denominaciones de Origen. Actividad antioxidante y compuestos fenolicos |
Autor | ZAFRILLA, P. MORILLAS, J.M. MULERO, J. CARAVACA, G. CAYUELA, J.M. MARTINEZ CACHA, A. LOPEZ NICOLAS, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 58-62 |
Descriptors | Vi ecologic Denominacions d'origen Estudi comparatiu Activitata antioxidant Compostos fenolics |
Títol | Estudio comparativo sobre la calidad sensorial de tres tipos de vinificacion en tinto a baja temperatura |
Autor | RIPOLL, A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 33-37 |
Descriptors | Qualitat sensorial Vinificacio Temperatura baixa Estudi comparatiu Vinificacio en negre |
Títol | Estudio de carbamato de etilo en vinos tintos espa?oles |
Autor | UTHURRY, C.A. VARELA, F. COLOMO, B. SUAREZ LEPE, J.A. LOMBARDERO, J. GARCIA DEL HIERRO, J.R. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 31-36 |
Descriptors | Carbamat d'etil Vi negre Analisi quimica |
Títol | Estudio de diferentes tratamientos de clarificacion en la composicion quimica y sensorial de mostos Moscatel |
Autor | SANCHEZ-PALOMO, E. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 60-64 |
Descriptors | Clarificacio Composicio quimica Most Moscatell |
Títol | Estudio de la capacidad fermentativa de distintas levaduras autoctonas (S. cerevisiae) con mosto albari?o y su influencia en la composicion del vino |
Autor | BLANCO, P. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 37-43 |
Descriptors | Fermentacio Llevats autoctons Saccharomyces cerevisiae Most Albarinyo Vi Composicio Albari?o |
Títol | Estudio de la competitividad de Botrytis cinerea en vi?edos del marco vitivinicola de Jerez |
Autor | CARBU, M? et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 34-38 |
Descriptors | Botrytis cinerea Competitivitat Xeres Malalties de la vinya Fongs |
Títol | Estudio de la eficacia de la electrodialisis y del tratamiento por frio en la estabilizacion tartarica de los vinos de Jerez |
Autor | GOMEZ BENITEZ, J. PALACIOS MACIAS, V.M. PEREZ RODRIGUEZ, L. SZEKELY GOROSTIAGA, P. VEAS LOPEZ, R. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 39-43 |
Descriptors | Electrodialisi Estabilitzacio tartarica Tractament termic Vi de Xeres |
Títol | Estudio de la evolucion de fermentaciones espontaneas en una bodega de La Mancha |
Autor | BRIONES PEREZ, A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 47-52 |
Descriptors | Fermentacio espontania La Mancha La Manxa |
Títol | Estudio de la madurez fenolica sobre diferentes variedades tintas y su relacion con el color de los vinos |
Autor | MATEOS, S. VALLS, J. NADAL, M. AROLA, L. |
Dades Font | Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 45-50 |
Descriptors | Maduracio fenolica Varietats negres Color Vi Caracteristiques organoleptiques |
Títol | Estudio de las levaduras presentes en las instalaciones de distintas bodegas de ?a D.O.Ca Rioja |
Autor | SANTAMARIA, P. ET AL |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 47-50 |
Descriptors | Llevats Rioja DOQ Neteja Bodegues |
Títol | Estudio de los terpenos libres durante la maduracion en las uvas de las variedades Airen, Macabeo, Chardonnay y Moscatel de grano menudo cultivadas en la region de la Mancha |
Autor | CHACON, J.L. GARCIA, E. MARTINEZ, J. IZQUIERDO, P.M. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 76-81 |
Descriptors | Terpens Varietats Airen Macabeu Chardonnay Moscatell de gra petit La Manxa La Mancha Maduracio Raim |
Títol | Estudio de variedades espa?olas minoritarias de vid |
Autor | RUBIO, C. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 39-44 |
Descriptors | Varietats de la vinya Varietats minoritaries Espanya Varietats de raim |
Títol | Estudio del comportamiento de distintas levaduras comerciales para la elaboracion de vino base cava a dos temperaturas de fermentacion |
Autor | PUIG, A. VILABELLA, M. OLMOS, P. BARTRA, E. MINGUEZ, S. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 40-46 |
Descriptors | Llevats comercials Vi base de cava Cava Fermentacio Temperatura |
Títol | Estudio del efecto del riego durante la maduracion en ocho variedades blancas de vid cultivadas en una zona calida |
Autor | PUERTAS, B. CANTOS, E. CRUZ, S. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 16-21 |
Descriptors | Reg Maduracio Varietats Raim blanc Vinya Clima calid |
Títol | Estudio del envejecimiento oxidativo de un vino para oloroso, en recipientes inertes, con y sin aportacion de madera |
Autor | LOPEZ ROMASANTA, F. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 66-70 |
Descriptors | Envelliment del vi Oxidacio Aroma Fusta Vi Envelliment oxidatiu |
Títol | Estudios para la minimizacion de produccion de carbamato de etilo por las bacterias lacticas |
Autor | BORDONS, A. GIL, J. ARAQUE, I. REGUANT, C. CARRETE, R. ROMERO, S. MASQUE, M.C. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 94-100 |
Descriptors | Minimitzacio Carbamat d'etil Bacteris lactis Vi Arginina Citrulina |
Títol | Etiquetas autoadhesivas para el sector vinicola |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-615310 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 25-26 |
Descriptors | Etiquetatge Etiquetes autoadhesives Sector vinicola Vi Ampolles |
Títol | Evaluacion de las actividades enzimaticas de interes enologico presentes en preparados enzimaticos comerciales |
Autor | GENOVES, S. MANZANARES, P. VALLES, S. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 28-33 |
Descriptors | Enzims Preparat enzimatic Productes enologics Activitat enzimatica glicosidica |
Títol | Evaluacion del efecto del triclorfon sobre el crecimiento y la viabilidad de Saccharomyces cerevisiae |
Autor | MARTINEZ-CACHA, A. GARCIA, Y. SANCHEZ, M.A. CAYUELA, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 48-50 |
Descriptors | Triclorfon Creixement Viabilitat Saccharomyces cerevisiae Llevats |
Títol | Evolucion de la madurez fenolica en uvas tintas de las variedades Cencibel (Tempranillo) y Caberbet Sauvignon |
Autor | HERMOSIN, I. BLANCO, F.J. CASTRO, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 34-47 |
Descriptors | Maduracio fenolica Raim negre Tempranillo Cencibel Cabernet sauvignon Evolucio |
Títol | Evolucion de las caracteristicas cromaticas y organolepticas de vinos tintos jovenes de la variedad Cencibel durante su almacenamiento en botella |
Autor | HERMOSIN, I. DONDARZA, M.D. GOMEZ,R. GONZALEZ VI?A, M.A. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 41-45 |
Descriptors | Caracteristiques cromatiques Caracteristiques organoleptiques Cencibel Vi negre Vi jove Embotellament |
Títol | Evolucion de los sistemas de control para la automatizacion de bodegas |
Autor | LAHORGA, M. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 41-44 |
Descriptors | Sistema de control Automatitzacio Cellers Maquinaria Control de cellers Operacions Climatitzacio integral |
Títol | Evolucion del color de vinos microoxigenados durante su envejecimiento en barrica o botella |
Autor | CANO LOPEZ, M. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 23-27 |
Descriptors | Color Vi Microoxigenacio Envelliment Barrica Ampolla |
Títol | Evolucion del potencial fenolico de uvas tintas en la D.O. Jumilla. Comparacion entre varidades Cabernet Sauvignon, Monastrell y Tempranillo |
Autor | OLIVA ORTIZ, J. BARBA NAVARRO, A. FERNANDEZ LLAMAS, M.J. RUBIO MU?OZ, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 52-57 |
Descriptors | Raim negre Compostos fenolics Jumilla DO Denominacio d'origen Evolucio Cabernet sauvignon Monastrell Tempranillo |
Títol | Fermentacion malolactica con bacterias seleccionadas. Estudio de produccion de histaminas, repercusion en la fraccion aromatica y control de implantacion |
Autor | PALACIOS, A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 23-27 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Bacteris Histamina Fraccio aromatica Aroma Analisi de components principals |
Títol | Fermentaciones a bajas temperaturas: analisis quimico y sensorial |
Autor | NOVO, M.T. BELTRAN, G. TORIJA, M.J. POBLET, M. GUILLAMON, J.M. MAS, A. ROZES, N. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 51-55 |
Descriptors | Fermentacio a baixa temperatura Analisi quimica Analisi sensorial Vi blanc Vi rosat |
Títol | Fermentaciones a bajas temperaturas |
Autor | BELTRAN, G. NOVO, M. TORIJA, M.J. POBLET, M. ROZES, N. GUILLAMON, J.M. MAS, A. |
Dades Font | Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 73-76 |
Descriptors | Fermentacio Temperatura baixa Llevats Inoculacio Temperatura |
Títol | Fermentaciones de mostos tratados por las altas presiones |
Autor | PUIG, A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 157-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 51-55 |
Descriptors | Fermentacio Most Alta pressio Qualitat microbiologica Qualitat bioquimica |
Títol | Fichero de equipamiento para fermentacion de mostos |
Autor | |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 46-51 |
Descriptors | Equipament Fermentacio Most |
Títol | Filtracion en vinos de alta calidad |
Autor | DIAZ, J.L. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 67-69 |
Descriptors | Filtracio Vi Microfiltracio Enologia |
Títol | Floculacion en cepas vinicas de Saccharomyces cerevisiae. Estudio de algunos factores implicados en el proceso de agregacion celular |
Autor | HIDALGO, P. FAJARDO, M.C. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 59-63 |
Descriptors | Floculacio Vinya Saccharomyces cerevisiae Llevats |
Títol | Formacion de esteres de acetato como criterio de seleccion de levaduras vinicas no-saccharomyces para el dise?o de cultivos iniciadores mixtos |
Autor | ROJAS, V. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 35-40 |
Descriptors | Esters d'acetat Llevats vinics no-saccharomyces Vinificacio Microvinificacio Fermentacio |
Títol | Formacion de vitisinas durante la fermentacion de vinos tintos |
Autor | MORATA, A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 61-65 |
Descriptors | Vitisina Fermentacio Vi negre Pigment Antocians Raim |
Títol | Gesti?n de calidad, prevencion y mantenimiento en el proceso de embotellado. Enfoque integral desde el dise?o |
Autor | MATA CABRERA, F. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 29-31 |
Descriptors | Qualitat Prevencio Manteniment Embotellament |
Títol | Gestion integrada para la reduccion de residuos organicos en la industria vitivinicola |
Autor | ZUFIA, J. REVUELTA, M?. MOREDA, J.M?. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 37-44 |
Descriptors | Residus organics Industria vitivinicola Gestio integrada |
Títol | Higiene en la industria enologica. Limpieza y desinfeccion en bodegas |
Autor | SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M? T. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 40-44 |
Descriptors | Higiene Industria enologica Desinfeccio Bodegues Enologia Cellers |
Títol | Higiene y desinfeccion en las industrias vitivinicolas |
Autor | SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M.T. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Miag-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 62-66 |
Descriptors | Higiene Desinfeccio Bodegues Industria vitivinicola Control de plagues |
Títol | Humidificacion en bodegas de crianza |
Autor | DPTO. TECNICO HANSEATA, S.A, |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 65-69 |
Descriptors | Humitat Psicometria Pulveritzacio Evaporacio Humitat relativa Cellers Enologia Humidificacio |
Títol | Identificacion de microorganismos productores de fenoles volatiles en vino tinto de la region portuguesa del Dao |
Autor | SILVA, L. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 71-74 |
Descriptors | Microorganismes Fenols volatils Vi negre Portugal Dao |
Títol | Impacto ambiental de la industria vinicola (III). Destilerias de alcohol vinicola III |
Autor | PRODANOV, M. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 67-78 |
Descriptors | Industria vinicola Impacte ambiental Impacte mediambiental |
Títol | Impacto ambiental de la industria vinicola (y II). Productores de mostos y azucar de uva |
Autor | PRODANOV, M. GARCIA IZQUIERDO, C. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 73-78 |
Descriptors | Impacte ambiental Industria vinicola Most Sucre Raim Enologia Most Sucre de raim |
Títol | Impacto ambiental en la industria vinicola. (I) Industria de elaboracion y envasado de vinos |
Autor | PRODANOV, M. COBO REUTERS, R. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2001 - V: III- N: 14, Pg: 91-94 |
Descriptors | Impacte ambiental Industria vinicola Vinificacio Envasat Vi |
Títol | Implantacion de normas de calidad en laboratorios enologicos |
Autor | GIL MU?OZ, R. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 64-67 |
Descriptors | Laboratori Laboratori enologic Normes de qualitat ISO ISO 17025 |
Títol | Implantacion de un sistema de calidad EN 45011 en Consejos Reguladores de Denominaciones de Origen |
Autor | BERGA MONGE, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 82-86 |
Descriptors | Sistema de qualitat EN 45011 Qualitat Consells reguladors de denominacions d'origen Implantacio |
Títol | Importancia de los elementos que componen un sistema de riego en la obtencion del objetivo productivo buscado |
Autor | BUITRAGO LOPEZ, J.M? |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 22-24 |
Descriptors | Reg Filtracio |
Títol | Importancia nutricional de los compuestos fenolicos |
Autor | ZAFRILLA, P. CAYUELA, J.M. MARTINEZ-CACHA, A. MORILLA, J. MULERO, J. LOPEZ-NICOLAS, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 87-91 |
Descriptors | Compostos fenolics Nutricio Salut Vi Flavonoides |
Títol | Incidencia del caracter killer en levaduras aisladas a partir de fermentaciones espontaneas de uva de la variedad Godello |
Autor | RAMILO, A. BLANCO, P. LOSADA, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 71-74 |
Descriptors | Llevats aillats Fermentacio espontania Godello Killer Llevats Killer |
Títol | Indices de madurez tecnologica basados en el contenido antocianico y flavanico |
Autor | PEREZ MAGARI?O, S. GONZALEZ SAN JOSE, M?.L. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 61-66 |
Descriptors | Maduresa tecnologica Contingut antocianic Contingut flavanic Index de maduracio Maduracio |
Títol | Influencia de factores fisico-quimicos del vino sobre la produccion de histamina |
Autor | LANDETE, J.M?. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 67-70 |
Descriptors | Factors fisicoquimics Vi Histamina Vi Enologia |
Títol | Influencia de la clarificacion con bentonita sobre ciertos metales pesados en el vino |
Autor | MOLINA, R. MINGOT, J. GINER, N. REVENGA, E. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 39-47 |
Descriptors | Bentonita Clarificacio Vi Metall |
Títol | Influencia de la inoculacion con levaduras seleccionadas en la concentracion de aminoacidos y derivados aminicos de los vinos |
Autor | REGODON MATEOS, J.A. PEREZ NEVADO, F. VALDES SANCHEZ, M.E. RAMIREZ FERNANDEZ, M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 68-75 |
Descriptors | Inoculacio Llevats Concentracio d'aminoacids Derivats aminics Vi |
Títol | Influencia de la microoxigenacion en el color y las caracteristicas organolepticas de los vinos tintos |
Autor | CABANILLAS, P. CANALS, J.M. ROZES, N. AROLA, L. ZAMORA, F. |
Dades Font | Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 51-55 |
Descriptors | Microoxigenacio Color Organolepsi Vi negre Caracteristiques organoleptiques |
Títol | Influencia del clima y el suelo en la calidad de la uva |
Autor | GONZALEZ SAN JOSE, M?.L. GOMEZ MIGUEL, V. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 25-33 |
Descriptors | Clima Sol Qualitat del raim |
Títol | Influencia del nivel de carga en la calidad de la variedad Merlot, cultivada en regadio en La Mancha |
Autor | AMOROS ORTIZ-VILLAJOS, J.A. HERMOSIN GUTIERREZ, I. GARCIA GONZALEZ, E. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 45-50 |
Descriptors | Qualitat Merlot Cultiu de regadiu La Mancha La Manxa |
Títol | Influencia del pH y la acidez en las cualidades organolepticas del vino |
Autor | PALACIOS, A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 69-74 |
Descriptors | pH Acidesa Qualitat organoleptica Vi Gust Cata |
Títol | Influencia del tipo de vinificacion en la eliminacion de residuos de fungicidas |
Autor | OLIVA, J. FERNANDEZ, M.J. BARBA, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 30-34 |
Descriptors | Vinificacio Residus de fungicides Fungicides Eliminacio de residus |
Títol | Influencias de distintas metodologias de elaboracion de vinos blancos obtenidos con uvas de la variedad Verdejo |
Autor | LOSADA ARIAS, M.M. GARCIA-NOBLEJAS.V PALACIOS GARCIA, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 43-50 |
Descriptors | Metodologia Vinificacio Vi blanc Varietats de raim Verdejo Polifenols Grau alcoholic Analisi |
Títol | Inoculacion de bacterias lacticas en distintos momentos de la elaboracion de vinos tinos |
Autor | LOPEZ, R. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 68-72 |
Descriptors | Inoculacio Bacteris lactics Vinificacio Vi negre |
Títol | La elaboracion de los vinos espumosos y su repercusion en la composicion quimica y la calidad |
Autor | POLO, M.C. POZO BAYON, M.A. MARTINEZ RODRIGUEZ, A.J. MORENO ARRIBAS, M.V. PUEYO, E. MARTIN ALVAREZ, P.J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 15787-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 55-60 |
Descriptors | Vi escumos Vinificacio Composicio quimica Qualitat Metode transfer Escuma |
Títol | La fermentacion malolactica y su repercusion en la calidad del vino |
Autor | MORENO ARRIBAS, M.V. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 17, Pg: 52-57 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Qualitat del vi Vi Qualitat |
Títol | La filoxera: una plaga que marco la historia de la viticultura mundial |
Autor | HERNANDEZ ALAMOS, M?.M. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 58-61 |
Descriptors | Fil?loxera Viticultura Historia Plagues Malalties de la vinya |
Títol | La filtracion. |
Autor | VILAVELLA ARAUJO, M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 55-59 |
Descriptors | Filtracio Sistema de filtracio Filtre tangencial Filtre de membranes Filtre de plaques |
Títol | La higiene en la industria enologica |
Autor | SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M?.T. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 49-56 |
Descriptors | Higiene Industria enologica Enologia |
Títol | La legislacion alimentaria y el sector vitivinicola |
Autor | SANCHEZ PINEDA, M?.T. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 89-94 |
Descriptors | Legislacio alimentaria Sector vitivinicola |
Títol | La legislacion como herramienta de modernizacion de la vitinicultura espa?ola |
Autor | SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M? T. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 38-42 |
Descriptors | Legislacio Viticultura Espanya Vitivinicultura Enologia Enoleg-ologa |
Títol | La maduracion de variedades tintas en Arcos de la Frontera (Cadiz) |
Autor | PINEDO, J.M. CASAS, J.A. SANZ, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 27-31 |
Descriptors | Maduracio Varietats negres Arcos de la Frontera Cadiz Cadis |
Títol | La nariz electronica en el control de calidad de vinos. Nuevas aplicaciones |
Autor | BUSTO, O. MARTI, M.P. GUASCH, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 31-36 |
Descriptors | Nas electronic Sistema de tractament de dades Control de qualitat Vi Qualitat |
Títol | La problematica de los revestimientos de suelos industriales en bodegas. Factores de calidad |
Autor | RIERA, J. TEIXIDO, J. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 57-61 |
Descriptors | Cellers Higiene Revestiment |
Títol | La tecnica de separacion por membranas semipermeables y su empleo en la industria vinicola |
Autor | PRODANOR, M. et al |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 35-47 |
Descriptors | Separacio per membrana Membrana semipermeable Industria vinicola Filtracio tangencial Clarificacio Filtracio |
Títol | La vi?a. Estadisticas mundiales |
Autor | CASTELLUCI, F. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 42-44 |
Descriptors | Vinya Estadistiques Estadistiques mundials |
Títol | Las virosis de la vid. Efecto del jaspeado y del enrollado sobre el contenido de azucares del mosto |
Autor | DUQUE, M?.C. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 39-42 |
Descriptors | Virosi Vinya Sucre Most Malalties de la vinya |
Títol | Levaduras presentes durante la fermentacion vinica: analisis comparativos entre los recuentos en medios solidos y la tecnica PCR-TTGE |
Autor | FERNANDEZ-GONZALEZ, M. BRIONES, A.I. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 60-64 |
Descriptors | Llevats Fermentacio vinica Analisi comparativa Tecnica PCR-TTGE PCR-TTGE Polimorfisme |
Títol | Los depositos en la enologia |
Autor | CARCEL, L.M. NEVARES, I. ALAMO, M. NAVAS, L.M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 19-26 |
Descriptors | Diposit Instal?lacions Enologia Diposit d'acer inoxidable Emmagatzemantge Vinificadors Diposit hermetic |
Títol | Los micronutrientes en la fermentacion alcoholica del vino. Nutrientes convencionales frente a nutrientes organicos |
Autor | MACIAS, C. RASINES, G. RODRIGUEZ, P. PALACIOS, A. SANTIAGO, L. O.JULIEN, A. TRIOLI, G. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 27-36 |
Descriptors | Micronutrients Nutrients Fermentacio alcoholica Nutrients organics Nutrients convencionals Vi |
Títol | Los tapones para botellas de vino: eficacia de cierre, control de calidad sensorial y microbiologica y relacion con el defecto de "gusto a corcho" del vino |
Autor | HERMOSIN GUTIERREZ, I. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 64-78 |
Descriptors | Tap de suro Control de qualitat Qualitat sensorial Qualitat microbiologica Estirilitzacio Defectes del vi Gust de suro Microorganismes Cloroanisols Prevencio |
Títol | Los tratamientos fitosanitarios en la vid |
Autor | LUCAS ESPADAS, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 49-64 |
Descriptors | Tractament fitosanitari Vinya Maquinaria Fitosanitaris |
Títol | Los vinagres espa?oles y las denominaciones de origen |
Autor | SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M?.T. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 52-56 |
Descriptors | Vinagre Espanya Denominacio d'origen |
Títol | Malvasia de Banyalbufar. Recuperacion y caracterizacion de una variedad en peligro de extincion |
Autor | CARA BULA, C. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 34-38 |
Descriptors | Malvasia Banyalbufar Recuperacio Perill d'extincio Varietats |
Títol | Mejora de la calidad de los vinos aplicando la concentracion parcial de mostos |
Autor | ORTEGA-HERAS, M. IZCARRA, E. GONZALEZ-SANJOSE, M.L. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-61-53 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 55-60 |
Descriptors | Qualitat del vi Concentracio parcial Maduracio Raim Most Vi |
Títol | Mejora de la cinetica fermentativa en la vinificacion en tinto. Levaduras resistentes a estres fermentativo |
Autor | SUAREZ, J.A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 39-45 |
Descriptors | Cinetica fermentativa Millora Vinificacio Vi negre Llevats Estres fermentatiu |
Títol | Mejora del aroma del vino mediante beta glucosidasas de levaduras vinicas |
Autor | AREVALO VILLENA, M? UBEDA IRANZO, J. BRIONES PEREZ, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 64-68 |
Descriptors | Aroma Vi Vinificacio Beta glucosidasa Llevats vinics Analisi sensorial Cromatografia de gasos Compostos volatils |
Títol | Metodo de analisis de los aminoacidos libres y del ion amonio en vinos y mostos, por HPLC tras derivatizacion con etoximetilenmalonato de dietilo (EMMDE) |
Autor | CHICON, R. HERMOSIN, I. CABEZUDO, M?.D. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 95-100 |
Descriptors | HPLC Analisi Aminoacid lliure Io amoni Vi Most EMMDE Etoximetilemalonat de dietil |
Títol | Modificacion del color en los vinos tintos durante la fermentacion malolactica. Influencia de la cepa de bacteria lactica |
Autor | IZQUIERDO, P.M. GARCIA, E. MARTINEZ, J. CHACON, J.L. GONZALEZ, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 47-50 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Color Vi negre Modificacio del color Bacteris lactics |
Títol | Nuevas tecnicas de identificacion, deteccion y cuantificacion de levaduras de importancia enologica |
Autor | MAS, A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 65-70 |
Descriptors | Llevats Identificacio Deteccio Quatificacio |
Títol | Nuevas tecnologias para el desarrollo y control de fermentacion malolactica |
Autor | PARDO, I. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 79-86 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Tecnologia Control Inoculacio Acid malic |
Títol | Nuevas tendencias en el control de plagas y enfermedades (I) |
Autor | OLIVA, J. BARBA, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 41-45 |
Descriptors | Control de plagues Control de malalties Plagues Malalties Insecticides Fungicides Herbicides Lluita integrada Lluita biologica |
Títol | Nuevas tendencias en el control de plagas y enfermedades (y II) |
Autor | OLIVA, J. BARBA, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 33-63 |
Descriptors | Control de plagues Malalties de la vinya Millora Lluita biotecnica Insecticides biorracionals Reguladors de creixement d'insectes Insectes Feromones Lluita genetica |
Títol | Oportunidades y amenzadas en el mercado internacional del vino |
Autor | MARTINEZ-CARRASCO MARTINEZ, L. BRUGAROLAS MOLLA-BAUZA, M. MARTINEZ POVEDA, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-1653 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 37-42 |
Descriptors | Mercat internacional Vi Sector vitivinicola Oportunitats Riscos Produccio Exportacio |
Títol | Optimizacion del uso de PVPP en vinos tintos |
Autor | MACIAS, C. RASINES, G. RODRIGUEZ LAVAL, P. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 49-54 |
Descriptors | PVPP Vi negre Optimitzacio Polifenols Vinificacio |
Títol | Paradas de fermentacion: causas y soluciones |
Autor | NAVARRO GARCIA, G. NAVARRO GARCIA, S. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 51-58 |
Descriptors | Parada fermentativa Solucions Causes Fermentacio alcoholica Nutrients Etanol Oxigen Substancies toxiques Temperatura Practiques enologiques |
Títol | Plaguicidas y tratamientos fitosanitarios del vi?edo |
Autor | PEREZ DE OBANOS CASTILLO, J.J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 42-48 |
Descriptors | Plaguicides Tractament fitosanitari Vinya Fitosanitaris |
Títol | Planes generales de higiene en bodegas. Limpieza y desinfeccion |
Autor | SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M?.T. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 52-57 |
Descriptors | Higiene Bodegues Cellers Neteja Desinfeccio |
Títol | Posibilidades de incrementar las formas estables de color durante el envejecimiento en madera. Sintesis de Vitisinas |
Autor | MORATA, A. CALDERON, F. GONZALEZ, M.C. COLOMO, B. SUAREZ LEPE, J.A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 28-32 |
Descriptors | Color Envelliment de la fusta Sintesi de Vitisines Fusta Acid piruvic Acetaldehid |
Títol | Principales compuestos fenolicos de los vinos de zonas calidad: Cabernet Sauvignon, Cencibel / Tempranillo y Shiraz |
Autor | CABEZUDO IBA?EZ, M?.D. VICARIO ESPINOSA, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 73-78 |
Descriptors | Compostos fenolics Zones calides Cabernet sauvignon Tempranillo Cencibel Shiraz |
Títol | Propiedades antioxidantes del vino y su evaluacion |
Autor | FERNANDEZ-PACHON, M.S. VILLANO, D. GARCIA-PARRILLA, M.C. TRONCOSO, A.M. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 101-107 |
Descriptors | Propietats antioxidants Vi Antioxidant |
Títol | Proteccion del color y aroma en vinos tintos mediante la formacion de derivados vinilfenolicos de antocianos |
Autor | MORATA, A. ET AL |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 32-36 |
Descriptors | Proteccio del color Vinilfenols d'antocians Antocians Vi negre Aroma Acid hidroxicinamic Descarboxilacio Llevats |
Títol | Reconversion de la vi?a |
Autor | RALLO GARCIA, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 19-26 |
Descriptors | Reconversio de la vinya |
Títol | Reglamentacion sanitaria aplicada a los revestimientos basados en resinas termoestables para depositos de almacenamiento de vinos |
Autor | RIERA TUEBOLS, J. TEIXIDO SUBIRATS, J. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 66-68 |
Descriptors | Reglamentacio sanitaria Resines termoestables Emmagatzematge de vins Vi Diposit |
Títol | Repercusion de la carga de poda en la produccion y la calidad de la variedad Tempranillo cultivada en vaso |
Autor | ALBURQUERQUE, M?.V. BARAJAS, E. YUSTE, J. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 29-33 |
Descriptors | Poda Produccio Qualitat Varietats de raim Tempranillo Cultiu en got Ull de llebre |
Títol | Respuestas ecofisiologicas de patrones y variedades de vid a distintas disponibilidades hidricas edaficas. Mecanismos de resistencia al estres hidrico por exceso y defecto de agua |
Autor | HERRALDE, F. DE et al |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 73-78 |
Descriptors | Resposta ecofisiologica Varietats de la vinya Disponibilitat hidrica edafica Estres hidric Deficit d'aigua |
Títol | Revision sobre las fermentaciones vinicas a baja temperatura. Perspectivas de futuro |
Autor | NOVO, M.T. TORIJA, M.J. BELTRAN, G. ROZES, N. MAS, A. GUILLAMON, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 38-43 |
Descriptors | Fermentacio vinica Fermentacio a baixa temperatura Llevats Temperatura Saccharomyces cerevisiae Llevats criotolerants |
Títol | Rueda, una denominacion marcada por la variedad Verdejo |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 57-64 |
Descriptors | Rueda DO Verdejo Varietats Vinya Poda Vi escumos Vi blanc Vi negre Denominacio d'origen Infoden |
Títol | Sanitizacion en la industria enologica (y II) |
Autor | MOLINA UBEDA, R. DIAZ BARCOS, V. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 25-32 |
Descriptors | Industria enologica Salubritat Desinfectants Desinfectants quimics Accio Higiene Enologia |
Títol | Sanitizacion en la industria enologica |
Autor | MOLINA UBEDA, R. DIAZ BARCOS, V. |
Dades Font | Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 77-85 |
Descriptors | Industria enologica Sanitat Qualitat Aigua Acid organic Enologia |
Títol | Seguro combinado y de da?os excepcionales en uva de vinificacion |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 58-62 |
Descriptors | Seguretat Danys a la vinya Raim per a vinificacio |
Títol | Seleccion clonal, saneamiento y conservacion de material vegetal viticola de Baleares |
Autor | CARAMBULA, C. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 79-84 |
Descriptors | Seleccio clonal Sanejament Conservacio Material vegetal Balears Viticultura |
Títol | Seleccion de levaduras |
Autor | MAS, A. TORIJA, M.J. BELTRAN, M. NOVO, M. HIERRO, N. BOPLET, M. ROZES, N. GUILLAMON, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 39-44 |
Descriptors | Seleccio Llevats Caracteristiques enologiques Estudi ecologic Fermentacio |
Títol | Seleccion y mejora genetica de levaduras vinicas |
Autor | REGODON MATEOS, J.A. |
Dades Font | Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 51-58 |
Descriptors | Seleccio Millora genetica Llevats vinics |
Títol | Series odorantes como herramientas analiticas para comparar los perfiles aromaticos de vinos tipo Sherry obtenidos por diferentes procesos de crianza |
Autor | ZEA, L. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 54-58 |
Descriptors | Odorants Perfil aromatic Sherry Crian?a Analisi |
Títol | Suelos para la vi?a, sostenibilidad del vi?edo y calidad del vino. Estudio de suelos para una plantacion y su mantenimiento sostenible |
Autor | PORTA CASANELLAS, J. ARAN MAYORAL, M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial viticultura- N: 20, Pg: 9-17 |
Descriptors | Vinya Sol Qualitat del vi Vi |
Títol | Suelos y vinos de las comarcas viticolas espa?olas |
Autor | ROQUERO DE LABURU, C. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 48-50 |
Descriptors | Sol Vi Espanya Regions vitivinicoles Vinya |
Títol | Tecnicas independientes de cultivo para la identificacion y cuantificacion de microorganismos en el vino |
Autor | OLGUIN, N. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 62-67 |
Descriptors | Cultiu Identificacio Quantificacio Microorganismes Vi Tecniques |
Títol | Tecnologias para el embotellado del vino |
Autor | MATA CABRERA, F. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 37-40 |
Descriptors | Embotellament Metodes Etiquetatge Tap Vi Ampolla |
Títol | Temperatura de almacenamiento del vino en la concentracion de aminas biogenas |
Autor | GONZALEZ MARCO, A. ANCIN AZPILICUETA, C. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 35-39 |
Descriptors | Emmagatzematge Temperatura Vi Concentracio Amines biogenes |
Títol | Tendencias en el uso de sistemas de riego en cultivos de vi?a en espaldera |
Autor | BUITRAGO, J.M? |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 51-54 |
Descriptors | Sistema de reg Vinya Espatllera Reg |
Títol | Tradicion y tecnologia, los gases en el mundo del vino |
Autor | FERNANDEZ DIAZ, D. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005? - V: V- N: 24, Pg: 59-61 |
Descriptors | Gasos enologics Argo Refrigeracio |
Títol | Tratamientos postfermentativos en la elaboracion del vinagre |
Autor | LOPEZ BONILLO, F. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 45-50 |
Descriptors | Tractament postfermentatiu Vinagre Elaboracio Clarificacio Problemes Estabilitzacio |
Títol | Un proyecto de bodega vinicola pensado en terminos de sostenibilidad y medio ambiente |
Autor | CERVANTES, M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 54-57 |
Descriptors | Projecte Celler Cellers Desenvolupament sostenible Medi ambient Sostenibilitat Arquitectura Disseny |
Títol | Una nariz electronica para la diferenciacion de vinos |
Autor | TORRONE. B. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 37-40 |
Descriptors | Nas electronic Diferenciacio varietal Vi Analisi |
Títol | Uso de la tecnologia y la ecofisiologia como herramientas para la optimizacion de la produccion viveristica de plantas-injerto de vid |
Autor | HERRALDE, F. de BIEL, C. SAVE, R. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 55-60 |
Descriptors | Tecnologia Ecofisiologia Produccio Empelt Vinya |
Títol | Utiel-Requena: una tradicion vitivinicola con mas de 2000 a?os |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 53-58 |
Descriptors | Utiel-Requena DO Denominacio d'origen Consell regulador Control de qualitat Varietats de ra?m Vi Etiquetatge Vinificacio Control Crian?a Bodegues Estadistiques |
Títol | Variedades de la vid para la produccion de vinos de calidad |
Autor | YA?EZ BARRAU, F. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 29-38 |
Descriptors | Varietats de la vinya Produccio Qualitat del vi Vi de qualitat |
Títol | Viabilidad de levaduras secas activas en distintas condiciones de rehidratacion |
Autor | CAYUELA, J.M. MARTINEZ CACHA, A. MORILLAS, J. MULERO, J. PARDO, F. ZAFRILLA, P. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 76-78 |
Descriptors | Llevats secs actius Rehidratacio Viabilitat |
Títol | Vinagre y legislacion |
Autor | SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M.T. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 71-75 |
Descriptors | Vinagre Legislacio Denominacions d'origen |
Títol | Vinicola de Castilla |
Autor | TECNOLOGIA DEL VINO |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 55-58 |
Descriptors | Viticultura Enologia La Manxa DO Denominacio d'origen La Mancha DO |
Títol | Vinos de calidad producidos en Castilla y Leon |
Autor | GONZALEZ GARCIA, S. GONZALEZ SUAREZ, P. ANTOLIN GIRALDO, G. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 58-62 |
Descriptors | Vi Qualitat Castella i Lleo Denominacions d'origen Castilla y Leon |
Títol | Vinos monovarietales de variedades tintas descubados al mismo IPT. Estudio comparativo del desarrollo de la fermentacion y de sus caracteristicas |
Autor | GONZALEZ SAN JOSE, M?.L. IZCARA ESTEBAN, E. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 40-45 |
Descriptors | Vi monovarietal Varietats negres Fermentacio Index de polifenols totals IPT |