Per visualitzar el registre sencer cliqueu el títol corresponent.
Si cliqueu sobre un descriptor us farà una nova cerca del terme seleccionat.
També es pot fer una cerca al catàleg del terme cercat:
Tecnologia del vino

Resultat de la cerca

Registres trobats: 229


Títol Actividad B-glucosidasica de Debaryomyces peseudolimorphus y su efecto en la liberacion de terpenos en vino (I)
Autor AREVALO, M.   UBEDA, J.F.   BRIONES, A.I.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 26-30
Descriptors Debaryomyces peseudopolimorphys Terpens Glucosidasica Vi Extracte enzimatic Microvinificacio Hidrolisi

Títol Actividad B-glucosidasica en levaduras vinicas: su aplicacion sobre glicosidos naturales
Autor AREVALO, M.   UBEDA, J.F.   BRIONES, A.I.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 33-37
Descriptors B-glucosidasica Llevats vinics Glicosids naturals

Títol Actualidad de la produccion integrada en Espa?a. El nuevo marco legislativo para los medios de defensa fitosanitaria en el sector de la vid para vinificacion
Autor CADAHIA BIELZA, J.I.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 79-86
Descriptors Produccio integrada Espanya Legislacio Vinya Vinificacio Fitosanitaris

Títol Adecuacion de depositos viejos de hormigon y sus condicionantes sanitarios
Autor RIERA TUEBOLS, J.   TEIXIDO, J.   RIERA RE?E, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 34-37
Descriptors Diposit Instal?lacions Condicionants sanitaris Formigo Sanitat Cellers Vi Diposti de formigo

Títol Alteraciones del vino por el metabolismo de las bacerias lacticas
Autor MORENO ARRIBAS, M.V.   MARCOBAL, A.   MU?OZ, R.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 100-105
Descriptors Alteracions del vi Metabolisme Bacteris lactics Vi

Títol Analisis de la presencia en vino de tiramina y de bacterias lacticas con actividad tirosina descarboxilasa
Autor LANDETE, J.M.   FERRER, S.   POLO, L.   PARDO, I.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 115-118
Descriptors Vi Tiramina Bacteris lactics Activitat tirosina descarboxilasa

Títol Analisis del ADN de seis variedades de vid importantes en Espa?a
Autor IBA?EZ, J. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 43-53
Descriptors ADN Analisi Varietats Espanya Varietats blanques Varietats negres

Títol Analisis y control de aminas biogenas en vino
Autor LANDETE, J.M. et al  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 29-32
Descriptors Amines biogenes Vi Histamina Tiramina Feniletilamina Putrescina

Títol Aplicacion de la ingenieria del frio a la industria enologica (III) Tecnicas de produccion de frio
Autor CALDERON, F.   NAVASCUES, E.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 33-38
Descriptors Fred Enginyeria del fred Aplicacio Industria enologica Enologia Produccio de fred Temperatura de fermentacio Estabilitzacio tartarica

Títol Aplicacion de la ingenieria del frio a la industria enologica. Necesidades frigorificas en bodega.
Autor CALDERON, F.   NAVASCUES, E.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 23-29
Descriptors Enginyeria del fred Industria enologica Enologia Aplicacio Fred Prefermentacio Fermentacio alcoholica Estabilitzacio fisicoquimica

Títol Aplicaciones de la ultrafiltracion en la industria enologica
Autor CALDERON, F. et al  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 49-54
Descriptors Ultrafiltracio Industria enologica Filtracio Industria vinicola Enologia Filtracio tangencial Membrana inorganica Membrana composta

Títol Aproximaci?n a las caracteristicas de los vinos de las D.O. Gallegas
Autor VAZQUEZ, I. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 46-51
Descriptors Denominacions d'origen Galicia Caracteristiques Vi Variables enologiques

Títol Armarios bodega climatizados. Una alternativa a la bodega tradicional
Autor MATA CABRERA, F.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 63-66
Descriptors Armari Cellers Climatitzacio Conservacio Vi Enologia

Títol Aromas y color en las levaduras para vinos tintos
Autor SUAREZ, R. et al  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 77-87
Descriptors Aroma Color Llevats Vi negre

Títol Automatizacion y control del proceso de elaboracion de vino
Autor LAORGA, M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 29-33
Descriptors Automatitzacio Control Vinificacio Software Bodegues

Títol Bacterias aceticas durante la fermentacion vinica. Interacciones con otros microorganismos
Autor MAS, A.   GONZALEZ, A.   HIERRO, N.   POBLET, M.   ROZES, N.   GUILLAMON, J.M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 27-30
Descriptors Bacteris acetics Fermentacio Microorganismes Interaccio Llevats Vi Fermentacio malolactica

Títol Binissalem Mallorca: una denominacion mediterranea muy variada
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 63-68
Descriptors Binissalem DO Geografia Varietats de ra?m Qualitat Envelliment Produccio Comercialitzacio Evolucio Infoden Denominacio d'origen

Títol Biorregulador especifico para la fermentacion alcoholica de mostos. Impacto sobre la velocidad de fermentacion y sobre las caracteristicas del vino
Autor PELLERIN, P.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 36-40
Descriptors Fermentacio alcoholica Most Velocitat de fermentacio Caracteristiques del vi Bioregulador

Títol Busqueda de actividad b-glucosidasica a en levaduras vinicas no saccharomyces
Autor AREVALO, M.   CHACON, M.   BRIONES, A.I.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 32-35
Descriptors Beta-glucosidasica Llevats vinics No saccharomyces

Títol Cambios composicionales de catequinas y proantocianidinas en semillas de variedades tintas
Autor VALLS, J. et al  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 59-64
Descriptors Catiquena Proantocianidina Varietats negres Llavor

Títol Caracteristicas fenolicas y de color de vinos de la variedad Merlot
Autor GOMEZ CORDOVES, C.   SUAREZ, R.   BARTOLOME, B.   SUAREZ LEPE, J.A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 62-66
Descriptors Caracteristiques fenoliques Vi Color Merlot Varietats Antocians Derivats antocianics

Títol Caracteristicas varietales de los vinos "Moscatel de grano menudo" y "Albillo" en comparacion con los "Moscatel de Alejandria" y los "Chardonnnay"
Autor JURADO, J.F.   PINILLA, M.J.   BALLESTEROS, M.A.   PEREZ COELLO, M.S.   CABEZUDO, M.D.  
Dades Font Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 57-64
Descriptors Moscatell de gra petit Moscatell d'Alexandria Albillo Chardonnay Vi Caracteristiques varietals Estudi

Títol Caracterizacion ampelografica de diferentes variedades de vid cultivadas en Galicia
Autor FERNANDEZ, B. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 39-47
Descriptors Caracteritzacio ampelografia Ampelografia Raim Varietats Galicia Dona Blanca Godello Lado Loureira Torrontes Treixadura Brancellao Mencia Souson

Títol Caracterizacion de vinagres comerciales mediante analisis multivariable
Autor ACHAERANDIO, I.   G?ELL, G.   LOPEZ, F.   JIMENEZ, L.   MATEO, J.M.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 103-107
Descriptors Analisi multivariable Vinagre Analisi discriminant Metode d'analisi

Títol Caracterizacion fisico-quimica de los vinos de la D.O. Monterrei pertenecientes a la cosecha de 2001 (y II) Sustancias minerales y parametros del color
Autor RODRIGUEZ, V.   FRANCO, I.   CARBALLO, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2001 - V: III- N: 14, Pg: 73-76
Descriptors Caracteritzacio fisicoquimica Monterrei DO Collita 2001 Substancies minerals Parametres del color

Títol Caracterizacion fisico-quimica de los vinos de la D.O. Monterrei pertenecientes a la cosecha de 2001. (I) Parametros clasicos y compuestos fenolicos
Autor RODRIGUEZ, V.   FRANCO, I.   CARBALLO, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 65-70
Descriptors Caracteritzacio fisicoquimica Monterrei DO Collita 2001 Compostos fenolics Parametres classics

Títol Caracterizacion genetica y enologica de levaduras aisladas en fermentaciones espontaneas de mosto Albari?o
Autor BLANCO, P. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 37-41
Descriptors Llevats Fermentacio espontania Albarinyo Caracteritzacio genetica Caracteritzacio enologica Vinificacio Analisi Albari?o

Títol Catalogacion de levaduras comerciales de interes enologico mediante el analisis de su ADN mitocondrial
Autor PUIG, A.   BARTRA, E.   MINGUEZ, S.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 35-37
Descriptors Llevats comercials Analisi ADN mitocondrial Saccharomyces cerevisiae Comer? DNA Vi

Títol Clarificacion del vino con la microfiltracion crossflow (MFC)
Autor DIETER SAIER, H.   LYKO, M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 69-71
Descriptors Clarificacio Microfiltracio tangencial Crossflow Vi

Títol Como mejorar la superficie del hormigon con macromoleculas
Autor ARQUES, M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 72-77
Descriptors Formigo Superficie Millora Macromolecules Higiene Neteja

Títol Comparacion de la accion clarificante entre las proteinas vegetales frente a las proteinas de origen animal
Autor MOLINA UBEDA, R.   MINGOT MARCILLA, J.   GARCIA-MU?OZ, M?.P.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 34-43
Descriptors Clarificacio Proteines vegetals Proteines d'origen animal Enologia Vinificacio

Títol Comparacion de parametros enologicos. Proceso efectuado en vinos de variedades de uva tinta cultivadas en Castilla-La Mancha
Autor SANCHEZ PALOMO, E. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 30-34
Descriptors Parametres enologics Comparacio Varietats Raim negre Castella - la Manxa Castilla la Mancha

Títol Comparacion de vinos de coupage y covinficacion elaborados con Monastrell y Merlot
Autor LORENZO TENDERO, C. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 59-63
Descriptors Vi Cupatge Covinificacio Monastrell Merlot Cupatge

Títol Comparativa de sistemas de riego de vi?a en espaldera
Autor MUNUERA, M?,T,   BUITRAGO, J.M?  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 33-35
Descriptors Sistema de reg Comparacio Vinya emparrada Emparrat

Títol Comportamiento de la levadura VN seleccionada en Casilla La Mancha. Su influencia en la fermentacion malolactica
Autor GARCIA, E. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 34-39
Descriptors Llevats VN Castilla la Manxa Fermentacio malolactica Llevats Color Polifenols

Títol Comportamiento de la poblacion de levaduras vinicas en fermentaciones de variedades tintas
Autor PUIG, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 31-35
Descriptors Llevats Varietats negres Fermentacio

Títol Composicion antocianica y color de vinos de Vitis Vinifera L.cv. Merlot en funcion de distintas fechas de vendimia
Autor SUAREZ, R.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 55-59
Descriptors Composicio antocianica Color Vi Vitis vinifera L Merlot Verema Cata

Títol Composicion lipidica de Sacharomyces cerevisiae en fermentaciones a bajas temperaturas
Autor REDON, M.A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 73-78
Descriptors Saccharomyces cerevisiae Composicio Fermentacio a baixa temperatura Fermentacio Composicio lipidica Esterol Llevats

Títol Compuestos fenolicos del vino con capacidad antioxidante. Puesta a punto de metodos analiticos para estudios previos de biodisponibilidad
Autor MARTINEZ ORTEGA, M?.V.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 69-73
Descriptors Compostos fenolics Antioxidant Metodes analitics Biodisponibilitat

Títol Conceptos basicos para exportar vino
Autor CAMPO, P.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 32-35
Descriptors Vi Exportacio Competencies Preu

Títol Contaminantes de origen biologico. Codigo de buenas practicas para su reduccion o eliminacion
Autor VIADER GUIXA. R.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 39-44
Descriptors Contaminants Origen biologic Reduccio Eliminacio Amines biogenes Carbamat d'etil Micotoxina

Títol Contribucion al estudio de los principales parametros enologicos de los vinos tradicionales "Vino de la Tierra de Cangas"
Autor SUAREZ, B. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 32-36
Descriptors Parametres enologics Vi Vino de la tierra de Cangas

Títol Control de la imposicion de bacterias lacticas durante la fermentacion malolactica
Autor PUIG, A.   OLMOS, P.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 55-57
Descriptors Bacteris lactis Fermentacio malolactica

Títol Control de mostos en fermentacion
Autor LAORGA SANCHEZ-MINTEGUIAGA, M.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 93-96
Descriptors Most Fermentacio Control Automatitzacio

Títol Control de temperatura y humedad relativa en naves de barricas
Autor SAAVEDRA LAMAS, P.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 51-52
Descriptors Control Temperatura Humitat Nau Barrica Enologia Vi

Títol Control optometrico de la fermantacion alcoholica de mostos
Autor LOPEZ, P. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 52-54
Descriptors Fermentacio alcoholica Most Control optometric

Títol Crianza de vinos tintos en barricas de roble. Evolucion de parametros tradicionales y su impacto sensorial
Autor GONZALEZ MENDOZA, L.A.   POMAR GARCIA, M.   GARCIA FERNANDEZ, M.J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 67-70
Descriptors Crian?a Vi negre Barrica Roure Botes de roure Botes

Títol Cubiertas vegetales para el vi?edo
Autor YUSTE, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 48-54
Descriptors Coberta vegetal Vinya Herbicides Mulching

Títol D.O. La Mancha, vinos hechos con sangre de la tierra
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 52-54
Descriptors La Mancha DO La Manxa DO Situacio geografica Clima Varietats Ampelografia Control de qualitat Vi

Títol D.O. Ribera del Guadiana
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 37-43
Descriptors Ribera del Guadian DO Varietats de raim Caracteristiques organoleptiques Denominacio d'origen Infoden Ca?amero Montanchez

Títol DO Navarra una apuesta por la tradicion
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 70-76
Descriptors Navarra DO Denominacio d'origen Infoden Varietats de ra?m Regions vitivinicoles Estadistiques Vi rosat Vi blanc Vi negre Consell regulador Control de qualitat Etiquetatge

Títol Dehesa del Carrizal. Nueva Denominacion de Origen
Autor
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 58-61
Descriptors Dehesa del Carrizal DO Denominacio d'origen Vi

Títol Denominacion de Origen Campo de Borja, tierra del vino
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 50-53
Descriptors Campo de Borja DO Historia Denominacio d'origen Infoden Situacio geografica Clima Sol Comercialitzacio Produccio Caracteristiques

Títol Denominacion de Origen Rias Baixas
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 85-88
Descriptors Rias Baixas DO Clima Orografia Produccio Cellers Denominacio d'origen Infoden Historia Galicia

Títol Denominacion de origen El Hierro
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 61-64
Descriptors El Hierro DO Denominacio d'origen Infoden Illes Canaries Historia Geografia Clima Varietats Vi blanc Vi negre Vi dol?

Títol Denominacion de origen Lanzarote. Una lucha contra las inclemencias
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 85-88
Descriptors Lanzarote DO Infoden Denominacio d'origen Illes Canaries Viticultura Enologia Varietats Climatologia

Títol Denominacion de origen Mentrida. Un nuevo resurgir
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 63-68
Descriptors Mentrida DO Denominacio d'origen Infoden Historia Situacio geografica Clima Sol Poda Vinificacio Comercialitzacio Produccio Consell regulador

Títol Denominacion de origen Ribeira Sacra. Tierra de tesoros, tierra de vino
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 50-58
Descriptors Ribeira Sacra DO Vi Denominacio d'origen

Títol Denominacion de origen Ribera del Duero. El arte de hacer vino
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 60-64
Descriptors Ribera del Duero DO Denominacio d'origen Infoden Climatologia Varietats de ra?m

Títol Denominacion de origen Somontano
Autor CONSEJO REGULADOR DE LA DENOMINACION DE ORIGEN SOMONTANO  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 77-85
Descriptors Somontano DO Consell regulador Vi Viticultura Infoden Comercialitzacio Produccio Cellers

Títol Denominacion de origen Toro, vinos ba?ados por el Duero
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 49-52
Descriptors Toro DO Situacio Sol Clima Cultiu Produccio Caracteristiques del vi Denominacio d'origen Infoden

Títol Denominacion de origen Vinos de Madrid
Autor
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 63-72
Descriptors Vinos de Madrid DO Infoden Denominacio d'origen Madrid Clima Varietats de ra?m Viticultura

Títol Denominacion de origen de Tacoronte-Acentejo. Tierra, sol y uvas
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 72-76
Descriptors Tacoronte-Acentejo DO Clima Sistema de cultiu Varietats de raim Vi Clima Viticultura Denominacio d'origen Infoden

Títol Denominaciones de Origen Jerez-Xeres-Sherry y Manzanilla de Sanlucar de Barrameda
Autor Consejo Regulador  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 69-78
Descriptors Denominacio d'origen Infoden Vi Denominacio d'origen Jerez-Xeres-Sherry Manzanilla de Sanlucar de Barrameda Andalusia Xeres Manzanilla Historia Viticultura Clima Sol Cultiu Fermentacio Crian?a Tipus de xeres Andalucia

Títol Depuracion de las aguas residuales de destilerias por un proceso combinado de lodos activos y oxidacion con el reactivo de Fenton
Autor BELTRAN DE HEREDIA ALONSO, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 72-75
Descriptors Residus Aigues residuals Reactiu fenton Destil?leria Tractament biologic aerobi Oxidacio quimica

Títol Desarrollo y evaluacion del proceso de adaptacion de levaduras floculantes a un vino base, para la elaboracion de espumosos
Autor HIDALGO, P. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 23-29
Descriptors Llevats floculants Vi base Vi escumos

Títol Deteccion de Brettanomyces/Dekkera en vinos tintos mediante el uso de medios selectivo-diferenciales
Autor BENITO, S. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 27-31
Descriptors Brettanomyces Dekkera Vi negre Etilfenol Llevats Agents selectius Agents diferencials

Títol Determinacion del secuestro del radical estable DPPH en vinos espa?oles tintos con diferente grado de envejecimiento: jovenes, crianzas y reservas
Autor SANCHEZ-MORENO, C.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 61-66
Descriptors Vi negre Envelliment Radicals estables Polifenols Cromatografia liquida d'alta resolucio

Títol Determinacion simultanea de actividades alcohol acetiltransferasa y ester hidrolasa en extractos celulares de levaduras vinicas
Autor ROJAS, V. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 43-48
Descriptors Alcohol acetiltransferasa Esters hidrolasa Llevats vinics Vinificacio

Títol Diferenciacion de vinos varietales en la D.O. "Vinos de Madrid" en funcion de su composicion volatil
Autor ARROYO, T.   CABELLOS, J.M.   GIL, M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 88-92
Descriptors Vi Varietats de vi Vi varietal Compostos volatils Vinos de Madrid

Títol Duo vino-madera
Autor SIMO, A.   VALLE, B.   LOPEZ DE ARMENTIA, I.   ELEJALDE, E.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 25-29
Descriptors Vi Fusta Roure Tanins elagics Fenols Aldehids fenolics

Títol Efecto de diferentes clarificantes enologicos sobre el color y la fraccion de polifenoles en vinos Airen y Cencibel
Autor SANCHEZ-PALOMO, E. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 44-49
Descriptors Clarificant enologic Color Polifenols Airen Cencibel Filtracio Clarificacio

Títol Efecto de diferentes tratamientos de esterilizacion sobre el contenido de acidos grasos y aminoacidos del mosto
Autor ARIAS GIL, M. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 44-50
Descriptors Tractament Esterilitzacio Acid gras Aminoacid Most

Títol Efecto de la microoxigenacion durante la fermentacion de vinos tintos
Autor PEREZ MAGARI?O, S.   GONZALEZ SAN JOSE, M?.L.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 107-112
Descriptors Microoxigenacio Fermentacio Vi negre

Títol Efecto de las condiciones de acetificacion, tratamiento y envejecimiento sobre la calidad final de los vinagres de vino
Autor TESFAYE, W.   MICHAEL, W.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 39-41
Descriptors Acetificacio Tractament Envelliment Vinagre de vi Qualitat

Títol Efecto de las condiciones de conservacion sobre la calidad del vinagre
Autor CALVI?O, J. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 67-71
Descriptors Vinagre Qualitat Conservacio Emmagatzematge

Títol Efecto de los desfangados por filtracion a vacio y flotacion sobre la composicion nutricional de mostos blancos
Autor VARELA, F.   CALDERON, F.   CHAMORRO, M.C.   COLOMO, B.   SUAREZ, J.A.   NAVARRO, J.A.  
Dades Font Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 87-92
Descriptors Desfangament Filtracio al buit Flotacio Composicio nutricional Most blanc Composicio nutricional

Títol Efecto de residuos en fungicidas en la composicion fenolica de vinos tintos (Var. Monastrell)
Autor OLIVA, J. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 37-40
Descriptors Residus Fungicides Composicio fenolica Vi negre Monastrell

Títol Efecto del riego deficitario en el color y otros parametros de calidad de la baya en dos variedades tintas de vid cultivadas en Mallorca
Autor ESCALONA, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 6-11
Descriptors Reg deficitari Qualitat Raim Varietats Raim negre Vinya Mallorca Color

Títol Efectos de la aplicacion de enzimas pectinoliticas sobre la calidad del vino tinto
Autor REVILLA, I.   GONZALEZ SAN JOSE, M.L.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1579-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 71-78
Descriptors Enzims pectolitics Aplicacio Qualitat Vi negre Fenols Families fenoliques Parametres enologics Paramentres enologics

Títol Efectos del riego en la maduracion y en el mosto de las variedades tintas Merlot, Syrah, Tempranillo y Tintilla de Rota
Autor PUERTAS, B. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 55-59
Descriptors Reg Maduracio Most Merlot Syrah Tempranillo Tintilla de Rota

Títol Eficacia del tratamiento antibotritico con Switch en uvas de la variedad Mencia e influencia sobre la fermentacion alcoholica y la calidad de los vinos obtenidos
Autor BLANCO, P. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 43-47
Descriptors Switch Mencia Fermentacio alcoholica Qualitat del vi Malalties de la vinya Fongs Tractament antibotritic

Títol El control en la bodega
Autor LAORGA, M.   MINTEGUIAGA, SZ.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 88-93
Descriptors Celler Automatitzacio Control Aire Tractament de l'aire Proces de crian?a Crian?a

Títol El desfangado en mostos de la variedad treixadura. Incidencia en la poblacion de Saccharomyces y en la composicion volatil y las caracteristicas sensoriales del vino
Autor BLANCO, P.   ESTEVEZ, S.   CORTES, S.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 58-63
Descriptors Most Desfangament Varietats Treixadura Saccharomyces Compostos volatils Caracteristiques sensorials Vi

Títol El frio en la crianza del vino
Autor DOMINGUEZ, M.   GARCIA, C.   ARIAS, J.M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 31-36
Descriptors Fred Vi Crian?a Fermentacio Control Comercialitzacio

Títol El manejo en verde del sistema de conduccion orientado a la obtencion de uva de calidad
Autor YUSTE, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre- Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 25-30
Descriptors Tractament en verd Sistema de conduccio Raim de qualitat Poda Vinya Qualitat

Títol El pardeamiento de las soluciones modelo de vino tipo oloroso
Autor LOPEZ ROMASANTA, F.   PINEDO CONTRERAS, J.M.   CASAS ASIN, J.A.   PEREDA MARIN, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 58-62
Descriptors SMO Vi oloros

Títol El riego como controlador del vigor en plantaciones de vid. Revisiones y nuevas tendencias
Autor AMOROS, J.A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 12-15
Descriptors Reg Vigor Plantacio Vinya Carrega optima Reg deficitari Estat hidric

Títol El suelo y la fertilizacion en vi?edos
Autor NAVARRO GARCIA, G.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 65-72
Descriptors Sol Vinya Fertilitzacio Propietats quimiques

Títol El tapon de corcho eficaz
Autor MORELL, E.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 27-31
Descriptors Tap de suro Millora Qualitat

Títol Elaboracion de botellas para envasado de vino
Autor MATA CABRERA, F.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 59-63
Descriptors Ampolla Elaboracio Vidre Embotellament Envas Vi

Títol Elaboracion de un plan APPCC en una bodega
Autor BRIONES, A.I.   UBEDA, J.F.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 89-93
Descriptors Cellers Enologia HACCP APPCC Analisi de riscos i control de punts critics

Títol Elaboracion de vino en presencia de residuos de plaguicidas. Alteraciones, control y desaparicion
Autor OLIVA, J.   BARBA, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 45-49
Descriptors Vinificacio Residus de plaguicides Plaguicides Control Alteracions organoleptiques

Títol Elaboracion de vinos espumosos de las variedades Albillo y Malvar con levaduras autoctonas de la D.O. Vinos de Madrid
Autor PUEYO, E. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 55-63
Descriptors Vinificacio Vi escumos Albillo Malvar Varietats Llevats autoctons Vinos de Madrid DO

Títol Empleo de la espectrofotometria de UV-VIS en enologia
Autor GUZMAN, M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 75-77
Descriptors Espectrofotometria UV-VIS Enologia Color Polifenols Antocians

Títol Empleo de lisozima para controlar la poblacion de bacterias lacticas durante la fermentacion malolactica
Autor TENORIO, C.   SATNAMARIA, P   GUTIERREZ, A.R.   SOTA, C.   LOPEZ, R.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 42-46
Descriptors Lisozim Fermentacio malolactica FML Bacteris lactics

Títol Ensayos piloto con cepas de levaduras seleccionadas para vinos tintos
Autor MORATA, A.   CALDERON, F.   GONZALEZ, M.C.et al.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 31-38
Descriptors Llevats seleccionats Vi negre

Títol Envases alternativos para el vino: el envase de carton
Autor MATA CABRERA, F.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 33-37
Descriptors Vi Envas de cartro Cartro Envas

Títol Envejecimiento oxidativo de un vino para olorosos (I) Oxigeno y potencial redox
Autor LOPEZ ROMASANTA, F. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 38-45
Descriptors Envelliment oxidatiu Vi Aroma Olor Oxigen Potencial redox Fusta Diposit

Títol Enzimas, levaduras y taninos: herramientas para mejorar la calidad y estabilidad del color de los vinos tintos
Autor BAUTISTA ORTIN, A.B.   LOPEZ ROCA, J.M.   GOMEZ PLAZA, E.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 29-33
Descriptors Enzims Llevats Tanins Qualitat del vi Color Vi negre Estabilitzacio

Títol Estimacion de los costes directos de la estabilizacion tartarica mediante tratamiento por frio, intercambio protonico y electrodialisis
Autor GOMEZ BENITEZ, J.   PALACIOS MACIAS, V.M.   PEREZ RODRIGUEZ, L.   SZEKELY GOROSTIAGA, P.   VEAS LOPEZ, R.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 45-49
Descriptors Estabilitzacio tartarica Fred Enologia Tractament termic Tractament per fred Intercanvi protonic Electrodialisi Costos

Títol Estrategias para el control de Botrytis en vi?a
Autor GONZALEZ GARCIA, M?.R.   MARTIN PE?A, P.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 73-76
Descriptors Control Botritis Vinya Podridura grisa

Títol Estudio comparativo de vinos ecologicos de diferentes Denominaciones de Origen. Actividad antioxidante y compuestos fenolicos
Autor ZAFRILLA, P.   MORILLAS, J.M.   MULERO, J.   CARAVACA, G.   CAYUELA, J.M.   MARTINEZ CACHA, A.   LOPEZ NICOLAS, J.M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 58-62
Descriptors Vi ecologic Denominacions d'origen Estudi comparatiu Activitata antioxidant Compostos fenolics

Títol Estudio comparativo sobre la calidad sensorial de tres tipos de vinificacion en tinto a baja temperatura
Autor RIPOLL, A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 33-37
Descriptors Qualitat sensorial Vinificacio Temperatura baixa Estudi comparatiu Vinificacio en negre

Títol Estudio de carbamato de etilo en vinos tintos espa?oles
Autor UTHURRY, C.A.   VARELA, F.   COLOMO, B.   SUAREZ LEPE, J.A.   LOMBARDERO, J.   GARCIA DEL HIERRO, J.R.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 31-36
Descriptors Carbamat d'etil Vi negre Analisi quimica

Títol Estudio de diferentes tratamientos de clarificacion en la composicion quimica y sensorial de mostos Moscatel
Autor SANCHEZ-PALOMO, E. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 60-64
Descriptors Clarificacio Composicio quimica Most Moscatell

Títol Estudio de la capacidad fermentativa de distintas levaduras autoctonas (S. cerevisiae) con mosto albari?o y su influencia en la composicion del vino
Autor BLANCO, P. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 37-43
Descriptors Fermentacio Llevats autoctons Saccharomyces cerevisiae Most Albarinyo Vi Composicio Albari?o

Títol Estudio de la competitividad de Botrytis cinerea en vi?edos del marco vitivinicola de Jerez
Autor CARBU, M? et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 34-38
Descriptors Botrytis cinerea Competitivitat Xeres Malalties de la vinya Fongs

Títol Estudio de la eficacia de la electrodialisis y del tratamiento por frio en la estabilizacion tartarica de los vinos de Jerez
Autor GOMEZ BENITEZ, J.   PALACIOS MACIAS, V.M.   PEREZ RODRIGUEZ, L.   SZEKELY GOROSTIAGA, P.   VEAS LOPEZ, R.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 39-43
Descriptors Electrodialisi Estabilitzacio tartarica Tractament termic Vi de Xeres

Títol Estudio de la evolucion de fermentaciones espontaneas en una bodega de La Mancha
Autor BRIONES PEREZ, A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 47-52
Descriptors Fermentacio espontania La Mancha La Manxa

Títol Estudio de la madurez fenolica sobre diferentes variedades tintas y su relacion con el color de los vinos
Autor MATEOS, S.   VALLS, J.   NADAL, M.   AROLA, L.  
Dades Font Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 45-50
Descriptors Maduracio fenolica Varietats negres Color Vi Caracteristiques organoleptiques

Títol Estudio de las levaduras presentes en las instalaciones de distintas bodegas de ?a D.O.Ca Rioja
Autor SANTAMARIA, P.   ET AL  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 47-50
Descriptors Llevats Rioja DOQ Neteja Bodegues

Títol Estudio de los terpenos libres durante la maduracion en las uvas de las variedades Airen, Macabeo, Chardonnay y Moscatel de grano menudo cultivadas en la region de la Mancha
Autor CHACON, J.L.   GARCIA, E.   MARTINEZ, J.   IZQUIERDO, P.M.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 76-81
Descriptors Terpens Varietats Airen Macabeu Chardonnay Moscatell de gra petit La Manxa La Mancha Maduracio Raim

Títol Estudio de variedades espa?olas minoritarias de vid
Autor RUBIO, C. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 39-44
Descriptors Varietats de la vinya Varietats minoritaries Espanya Varietats de raim

Títol Estudio del comportamiento de distintas levaduras comerciales para la elaboracion de vino base cava a dos temperaturas de fermentacion
Autor PUIG, A.   VILABELLA, M.   OLMOS, P.   BARTRA, E.   MINGUEZ, S.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 40-46
Descriptors Llevats comercials Vi base de cava Cava Fermentacio Temperatura

Títol Estudio del efecto del riego durante la maduracion en ocho variedades blancas de vid cultivadas en una zona calida
Autor PUERTAS, B.   CANTOS, E.   CRUZ, S.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 16-21
Descriptors Reg Maduracio Varietats Raim blanc Vinya Clima calid

Títol Estudio del envejecimiento oxidativo de un vino para oloroso, en recipientes inertes, con y sin aportacion de madera
Autor LOPEZ ROMASANTA, F. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 66-70
Descriptors Envelliment del vi Oxidacio Aroma Fusta Vi Envelliment oxidatiu

Títol Estudios para la minimizacion de produccion de carbamato de etilo por las bacterias lacticas
Autor BORDONS, A.   GIL, J.   ARAQUE, I.   REGUANT, C.   CARRETE, R.   ROMERO, S.   MASQUE, M.C.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 94-100
Descriptors Minimitzacio Carbamat d'etil Bacteris lactis Vi Arginina Citrulina

Títol Etiquetas autoadhesivas para el sector vinicola
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-615310 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 25-26
Descriptors Etiquetatge Etiquetes autoadhesives Sector vinicola Vi Ampolles

Títol Evaluacion de las actividades enzimaticas de interes enologico presentes en preparados enzimaticos comerciales
Autor GENOVES, S.   MANZANARES, P.   VALLES, S.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 28-33
Descriptors Enzims Preparat enzimatic Productes enologics Activitat enzimatica glicosidica

Títol Evaluacion del efecto del triclorfon sobre el crecimiento y la viabilidad de Saccharomyces cerevisiae
Autor MARTINEZ-CACHA, A.   GARCIA, Y.   SANCHEZ, M.A.   CAYUELA, J.M.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 48-50
Descriptors Triclorfon Creixement Viabilitat Saccharomyces cerevisiae Llevats

Títol Evolucion de la madurez fenolica en uvas tintas de las variedades Cencibel (Tempranillo) y Caberbet Sauvignon
Autor HERMOSIN, I.   BLANCO, F.J.   CASTRO, J.M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 34-47
Descriptors Maduracio fenolica Raim negre Tempranillo Cencibel Cabernet sauvignon Evolucio

Títol Evolucion de las caracteristicas cromaticas y organolepticas de vinos tintos jovenes de la variedad Cencibel durante su almacenamiento en botella
Autor HERMOSIN, I.   DONDARZA, M.D.   GOMEZ,R.   GONZALEZ VI?A, M.A.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 41-45
Descriptors Caracteristiques cromatiques Caracteristiques organoleptiques Cencibel Vi negre Vi jove Embotellament

Títol Evolucion de los sistemas de control para la automatizacion de bodegas
Autor LAHORGA, M.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 41-44
Descriptors Sistema de control Automatitzacio Cellers Maquinaria Control de cellers Operacions Climatitzacio integral

Títol Evolucion del color de vinos microoxigenados durante su envejecimiento en barrica o botella
Autor CANO LOPEZ, M. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 23-27
Descriptors Color Vi Microoxigenacio Envelliment Barrica Ampolla

Títol Evolucion del potencial fenolico de uvas tintas en la D.O. Jumilla. Comparacion entre varidades Cabernet Sauvignon, Monastrell y Tempranillo
Autor OLIVA ORTIZ, J.   BARBA NAVARRO, A.   FERNANDEZ LLAMAS, M.J.   RUBIO MU?OZ, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 52-57
Descriptors Raim negre Compostos fenolics Jumilla DO Denominacio d'origen Evolucio Cabernet sauvignon Monastrell Tempranillo

Títol Fermentacion malolactica con bacterias seleccionadas. Estudio de produccion de histaminas, repercusion en la fraccion aromatica y control de implantacion
Autor PALACIOS, A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 23-27
Descriptors Fermentacio malolactica Bacteris Histamina Fraccio aromatica Aroma Analisi de components principals

Títol Fermentaciones a bajas temperaturas: analisis quimico y sensorial
Autor NOVO, M.T.   BELTRAN, G.   TORIJA, M.J.   POBLET, M.   GUILLAMON, J.M.   MAS, A.   ROZES, N.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 51-55
Descriptors Fermentacio a baixa temperatura Analisi quimica Analisi sensorial Vi blanc Vi rosat

Títol Fermentaciones a bajas temperaturas
Autor BELTRAN, G.   NOVO, M.   TORIJA, M.J.   POBLET, M.   ROZES, N.   GUILLAMON, J.M.   MAS, A.  
Dades Font Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 73-76
Descriptors Fermentacio Temperatura baixa Llevats Inoculacio Temperatura

Títol Fermentaciones de mostos tratados por las altas presiones
Autor PUIG, A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 157-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 51-55
Descriptors Fermentacio Most Alta pressio Qualitat microbiologica Qualitat bioquimica

Títol Fichero de equipamiento para fermentacion de mostos
Autor
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 46-51
Descriptors Equipament Fermentacio Most

Títol Filtracion en vinos de alta calidad
Autor DIAZ, J.L.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 67-69
Descriptors Filtracio Vi Microfiltracio Enologia

Títol Floculacion en cepas vinicas de Saccharomyces cerevisiae. Estudio de algunos factores implicados en el proceso de agregacion celular
Autor HIDALGO, P.   FAJARDO, M.C.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 14, Pg: 59-63
Descriptors Floculacio Vinya Saccharomyces cerevisiae Llevats

Títol Formacion de esteres de acetato como criterio de seleccion de levaduras vinicas no-saccharomyces para el dise?o de cultivos iniciadores mixtos
Autor ROJAS, V. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 35-40
Descriptors Esters d'acetat Llevats vinics no-saccharomyces Vinificacio Microvinificacio Fermentacio

Títol Formacion de vitisinas durante la fermentacion de vinos tintos
Autor MORATA, A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 61-65
Descriptors Vitisina Fermentacio Vi negre Pigment Antocians Raim

Títol Gesti?n de calidad, prevencion y mantenimiento en el proceso de embotellado. Enfoque integral desde el dise?o
Autor MATA CABRERA, F.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 29-31
Descriptors Qualitat Prevencio Manteniment Embotellament

Títol Gestion integrada para la reduccion de residuos organicos en la industria vitivinicola
Autor ZUFIA, J.   REVUELTA, M?.   MOREDA, J.M?.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2006 - V: VI- N: 32, Pg: 37-44
Descriptors Residus organics Industria vitivinicola Gestio integrada

Títol Higiene en la industria enologica. Limpieza y desinfeccion en bodegas
Autor SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M? T.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 40-44
Descriptors Higiene Industria enologica Desinfeccio Bodegues Enologia Cellers

Títol Higiene y desinfeccion en las industrias vitivinicolas
Autor SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M.T.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Miag-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 62-66
Descriptors Higiene Desinfeccio Bodegues Industria vitivinicola Control de plagues

Títol Humidificacion en bodegas de crianza
Autor DPTO. TECNICO HANSEATA, S.A,  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 65-69
Descriptors Humitat Psicometria Pulveritzacio Evaporacio Humitat relativa Cellers Enologia Humidificacio

Títol Identificacion de microorganismos productores de fenoles volatiles en vino tinto de la region portuguesa del Dao
Autor SILVA, L. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 71-74
Descriptors Microorganismes Fenols volatils Vi negre Portugal Dao

Títol Impacto ambiental de la industria vinicola (III). Destilerias de alcohol vinicola III
Autor PRODANOV, M. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 67-78
Descriptors Industria vinicola Impacte ambiental Impacte mediambiental

Títol Impacto ambiental de la industria vinicola (y II). Productores de mostos y azucar de uva
Autor PRODANOV, M.   GARCIA IZQUIERDO, C.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 73-78
Descriptors Impacte ambiental Industria vinicola Most Sucre Raim Enologia Most Sucre de raim

Títol Impacto ambiental en la industria vinicola. (I) Industria de elaboracion y envasado de vinos
Autor PRODANOV, M.   COBO REUTERS, R.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2001 - V: III- N: 14, Pg: 91-94
Descriptors Impacte ambiental Industria vinicola Vinificacio Envasat Vi

Títol Implantacion de normas de calidad en laboratorios enologicos
Autor GIL MU?OZ, R. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 64-67
Descriptors Laboratori Laboratori enologic Normes de qualitat ISO ISO 17025

Títol Implantacion de un sistema de calidad EN 45011 en Consejos Reguladores de Denominaciones de Origen
Autor BERGA MONGE, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 82-86
Descriptors Sistema de qualitat EN 45011 Qualitat Consells reguladors de denominacions d'origen Implantacio

Títol Importancia de los elementos que componen un sistema de riego en la obtencion del objetivo productivo buscado
Autor BUITRAGO LOPEZ, J.M?  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 22-24
Descriptors Reg Filtracio

Títol Importancia nutricional de los compuestos fenolicos
Autor ZAFRILLA, P.   CAYUELA, J.M.   MARTINEZ-CACHA, A.   MORILLA, J.   MULERO, J.   LOPEZ-NICOLAS, J.M.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 87-91
Descriptors Compostos fenolics Nutricio Salut Vi Flavonoides

Títol Incidencia del caracter killer en levaduras aisladas a partir de fermentaciones espontaneas de uva de la variedad Godello
Autor RAMILO, A.   BLANCO, P.   LOSADA, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 71-74
Descriptors Llevats aillats Fermentacio espontania Godello Killer Llevats Killer

Títol Indices de madurez tecnologica basados en el contenido antocianico y flavanico
Autor PEREZ MAGARI?O, S.   GONZALEZ SAN JOSE, M?.L.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 61-66
Descriptors Maduresa tecnologica Contingut antocianic Contingut flavanic Index de maduracio Maduracio

Títol Influencia de factores fisico-quimicos del vino sobre la produccion de histamina
Autor LANDETE, J.M?. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 67-70
Descriptors Factors fisicoquimics Vi Histamina Vi Enologia

Títol Influencia de la clarificacion con bentonita sobre ciertos metales pesados en el vino
Autor MOLINA, R.   MINGOT, J.   GINER, N.   REVENGA, E.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 39-47
Descriptors Bentonita Clarificacio Vi Metall

Títol Influencia de la inoculacion con levaduras seleccionadas en la concentracion de aminoacidos y derivados aminicos de los vinos
Autor REGODON MATEOS, J.A.   PEREZ NEVADO, F.   VALDES SANCHEZ, M.E.   RAMIREZ FERNANDEZ, M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 68-75
Descriptors Inoculacio Llevats Concentracio d'aminoacids Derivats aminics Vi

Títol Influencia de la microoxigenacion en el color y las caracteristicas organolepticas de los vinos tintos
Autor CABANILLAS, P.   CANALS, J.M.   ROZES, N.   AROLA, L.   ZAMORA, F.  
Dades Font Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 51-55
Descriptors Microoxigenacio Color Organolepsi Vi negre Caracteristiques organoleptiques

Títol Influencia del clima y el suelo en la calidad de la uva
Autor GONZALEZ SAN JOSE, M?.L.   GOMEZ MIGUEL, V.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 25-33
Descriptors Clima Sol Qualitat del raim

Títol Influencia del nivel de carga en la calidad de la variedad Merlot, cultivada en regadio en La Mancha
Autor AMOROS ORTIZ-VILLAJOS, J.A.   HERMOSIN GUTIERREZ, I.   GARCIA GONZALEZ, E.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 45-50
Descriptors Qualitat Merlot Cultiu de regadiu La Mancha La Manxa

Títol Influencia del pH y la acidez en las cualidades organolepticas del vino
Autor PALACIOS, A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 69-74
Descriptors pH Acidesa Qualitat organoleptica Vi Gust Cata

Títol Influencia del tipo de vinificacion en la eliminacion de residuos de fungicidas
Autor OLIVA, J.   FERNANDEZ, M.J.   BARBA, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 30-34
Descriptors Vinificacio Residus de fungicides Fungicides Eliminacio de residus

Títol Influencias de distintas metodologias de elaboracion de vinos blancos obtenidos con uvas de la variedad Verdejo
Autor LOSADA ARIAS, M.M.   GARCIA-NOBLEJAS.V   PALACIOS GARCIA, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 43-50
Descriptors Metodologia Vinificacio Vi blanc Varietats de raim Verdejo Polifenols Grau alcoholic Analisi

Títol Inoculacion de bacterias lacticas en distintos momentos de la elaboracion de vinos tinos
Autor LOPEZ, R. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 68-72
Descriptors Inoculacio Bacteris lactics Vinificacio Vi negre

Títol La elaboracion de los vinos espumosos y su repercusion en la composicion quimica y la calidad
Autor POLO, M.C.   POZO BAYON, M.A.   MARTINEZ RODRIGUEZ, A.J.   MORENO ARRIBAS, M.V.   PUEYO, E.   MARTIN ALVAREZ, P.J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 15787-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 55-60
Descriptors Vi escumos Vinificacio Composicio quimica Qualitat Metode transfer Escuma

Títol La fermentacion malolactica y su repercusion en la calidad del vino
Autor MORENO ARRIBAS, M.V.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 17, Pg: 52-57
Descriptors Fermentacio malolactica Qualitat del vi Vi Qualitat

Títol La filoxera: una plaga que marco la historia de la viticultura mundial
Autor HERNANDEZ ALAMOS, M?.M. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 58-61
Descriptors Fil?loxera Viticultura Historia Plagues Malalties de la vinya

Títol La filtracion.
Autor VILAVELLA ARAUJO, M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 55-59
Descriptors Filtracio Sistema de filtracio Filtre tangencial Filtre de membranes Filtre de plaques

Títol La higiene en la industria enologica
Autor SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M?.T.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 49-56
Descriptors Higiene Industria enologica Enologia

Títol La legislacion alimentaria y el sector vitivinicola
Autor SANCHEZ PINEDA, M?.T.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 89-94
Descriptors Legislacio alimentaria Sector vitivinicola

Títol La legislacion como herramienta de modernizacion de la vitinicultura espa?ola
Autor SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M? T.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 38-42
Descriptors Legislacio Viticultura Espanya Vitivinicultura Enologia Enoleg-ologa

Títol La maduracion de variedades tintas en Arcos de la Frontera (Cadiz)
Autor PINEDO, J.M.   CASAS, J.A.   SANZ, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 27-31
Descriptors Maduracio Varietats negres Arcos de la Frontera Cadiz Cadis

Títol La nariz electronica en el control de calidad de vinos. Nuevas aplicaciones
Autor BUSTO, O.   MARTI, M.P.   GUASCH, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 31-36
Descriptors Nas electronic Sistema de tractament de dades Control de qualitat Vi Qualitat

Títol La problematica de los revestimientos de suelos industriales en bodegas. Factores de calidad
Autor RIERA, J.   TEIXIDO, J.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 57-61
Descriptors Cellers Higiene Revestiment

Títol La tecnica de separacion por membranas semipermeables y su empleo en la industria vinicola
Autor PRODANOR, M. et al  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2004 - V: IV- N: 16, Pg: 35-47
Descriptors Separacio per membrana Membrana semipermeable Industria vinicola Filtracio tangencial Clarificacio Filtracio

Títol La vi?a. Estadisticas mundiales
Autor CASTELLUCI, F.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 42-44
Descriptors Vinya Estadistiques Estadistiques mundials

Títol Las virosis de la vid. Efecto del jaspeado y del enrollado sobre el contenido de azucares del mosto
Autor DUQUE, M?.C. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 39-42
Descriptors Virosi Vinya Sucre Most Malalties de la vinya

Títol Levaduras presentes durante la fermentacion vinica: analisis comparativos entre los recuentos en medios solidos y la tecnica PCR-TTGE
Autor FERNANDEZ-GONZALEZ, M.   BRIONES, A.I.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 60-64
Descriptors Llevats Fermentacio vinica Analisi comparativa Tecnica PCR-TTGE PCR-TTGE Polimorfisme

Títol Los depositos en la enologia
Autor CARCEL, L.M.   NEVARES, I.   ALAMO, M.   NAVAS, L.M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 19-26
Descriptors Diposit Instal?lacions Enologia Diposit d'acer inoxidable Emmagatzemantge Vinificadors Diposit hermetic

Títol Los micronutrientes en la fermentacion alcoholica del vino. Nutrientes convencionales frente a nutrientes organicos
Autor MACIAS, C.   RASINES, G.   RODRIGUEZ, P.   PALACIOS, A.   SANTIAGO, L.   O.JULIEN, A.   TRIOLI, G.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2002 - V: II- N: 7, Pg: 27-36
Descriptors Micronutrients Nutrients Fermentacio alcoholica Nutrients organics Nutrients convencionals Vi

Títol Los tapones para botellas de vino: eficacia de cierre, control de calidad sensorial y microbiologica y relacion con el defecto de "gusto a corcho" del vino
Autor HERMOSIN GUTIERREZ, I.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 64-78
Descriptors Tap de suro Control de qualitat Qualitat sensorial Qualitat microbiologica Estirilitzacio Defectes del vi Gust de suro Microorganismes Cloroanisols Prevencio

Títol Los tratamientos fitosanitarios en la vid
Autor LUCAS ESPADAS, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 49-64
Descriptors Tractament fitosanitari Vinya Maquinaria Fitosanitaris

Títol Los vinagres espa?oles y las denominaciones de origen
Autor SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M?.T.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 52-56
Descriptors Vinagre Espanya Denominacio d'origen

Títol Malvasia de Banyalbufar. Recuperacion y caracterizacion de una variedad en peligro de extincion
Autor CARA BULA, C. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 34-38
Descriptors Malvasia Banyalbufar Recuperacio Perill d'extincio Varietats

Títol Mejora de la calidad de los vinos aplicando la concentracion parcial de mostos
Autor ORTEGA-HERAS, M.   IZCARRA, E.   GONZALEZ-SANJOSE, M.L.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-61-53 - Enero-Febrero 2002 - V: II- N: 3, Pg: 55-60
Descriptors Qualitat del vi Concentracio parcial Maduracio Raim Most Vi

Títol Mejora de la cinetica fermentativa en la vinificacion en tinto. Levaduras resistentes a estres fermentativo
Autor SUAREZ, J.A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 39-45
Descriptors Cinetica fermentativa Millora Vinificacio Vi negre Llevats Estres fermentatiu

Títol Mejora del aroma del vino mediante beta glucosidasas de levaduras vinicas
Autor AREVALO VILLENA, M?   UBEDA IRANZO, J.   BRIONES PEREZ, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2005 - V: V- N: 25, Pg: 64-68
Descriptors Aroma Vi Vinificacio Beta glucosidasa Llevats vinics Analisi sensorial Cromatografia de gasos Compostos volatils

Títol Metodo de analisis de los aminoacidos libres y del ion amonio en vinos y mostos, por HPLC tras derivatizacion con etoximetilenmalonato de dietilo (EMMDE)
Autor CHICON, R.   HERMOSIN, I.   CABEZUDO, M?.D.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 95-100
Descriptors HPLC Analisi Aminoacid lliure Io amoni Vi Most EMMDE Etoximetilemalonat de dietil

Títol Modificacion del color en los vinos tintos durante la fermentacion malolactica. Influencia de la cepa de bacteria lactica
Autor IZQUIERDO, P.M.   GARCIA, E.   MARTINEZ, J.   CHACON, J.L.   GONZALEZ, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 47-50
Descriptors Fermentacio malolactica Color Vi negre Modificacio del color Bacteris lactics

Títol Nuevas tecnicas de identificacion, deteccion y cuantificacion de levaduras de importancia enologica
Autor MAS, A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 65-70
Descriptors Llevats Identificacio Deteccio Quatificacio

Títol Nuevas tecnologias para el desarrollo y control de fermentacion malolactica
Autor PARDO, I. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 79-86
Descriptors Fermentacio malolactica Tecnologia Control Inoculacio Acid malic

Títol Nuevas tendencias en el control de plagas y enfermedades (I)
Autor OLIVA, J.   BARBA, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 41-45
Descriptors Control de plagues Control de malalties Plagues Malalties Insecticides Fungicides Herbicides Lluita integrada Lluita biologica

Títol Nuevas tendencias en el control de plagas y enfermedades (y II)
Autor OLIVA, J.   BARBA, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 33-63
Descriptors Control de plagues Malalties de la vinya Millora Lluita biotecnica Insecticides biorracionals Reguladors de creixement d'insectes Insectes Feromones Lluita genetica

Títol Oportunidades y amenzadas en el mercado internacional del vino
Autor MARTINEZ-CARRASCO MARTINEZ, L.   BRUGAROLAS MOLLA-BAUZA, M.   MARTINEZ POVEDA, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-1653 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 37-42
Descriptors Mercat internacional Vi Sector vitivinicola Oportunitats Riscos Produccio Exportacio

Títol Optimizacion del uso de PVPP en vinos tintos
Autor MACIAS, C.   RASINES, G.   RODRIGUEZ LAVAL, P.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2002 - V: II- N: 8, Pg: 49-54
Descriptors PVPP Vi negre Optimitzacio Polifenols Vinificacio

Títol Paradas de fermentacion: causas y soluciones
Autor NAVARRO GARCIA, G.   NAVARRO GARCIA, S.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 51-58
Descriptors Parada fermentativa Solucions Causes Fermentacio alcoholica Nutrients Etanol Oxigen Substancies toxiques Temperatura Practiques enologiques

Títol Plaguicidas y tratamientos fitosanitarios del vi?edo
Autor PEREZ DE OBANOS CASTILLO, J.J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 42-48
Descriptors Plaguicides Tractament fitosanitari Vinya Fitosanitaris

Títol Planes generales de higiene en bodegas. Limpieza y desinfeccion
Autor SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M?.T.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 52-57
Descriptors Higiene Bodegues Cellers Neteja Desinfeccio

Títol Posibilidades de incrementar las formas estables de color durante el envejecimiento en madera. Sintesis de Vitisinas
Autor MORATA, A.   CALDERON, F.   GONZALEZ, M.C.   COLOMO, B.   SUAREZ LEPE, J.A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 28-32
Descriptors Color Envelliment de la fusta Sintesi de Vitisines Fusta Acid piruvic Acetaldehid

Títol Principales compuestos fenolicos de los vinos de zonas calidad: Cabernet Sauvignon, Cencibel / Tempranillo y Shiraz
Autor CABEZUDO IBA?EZ, M?.D.   VICARIO ESPINOSA, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 73-78
Descriptors Compostos fenolics Zones calides Cabernet sauvignon Tempranillo Cencibel Shiraz

Títol Propiedades antioxidantes del vino y su evaluacion
Autor FERNANDEZ-PACHON, M.S.   VILLANO, D.   GARCIA-PARRILLA, M.C.   TRONCOSO, A.M.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 0212-1689 - Mayo-Junio 2001 - V: I- N: 1, Pg: 101-107
Descriptors Propietats antioxidants Vi Antioxidant

Títol Proteccion del color y aroma en vinos tintos mediante la formacion de derivados vinilfenolicos de antocianos
Autor MORATA, A.   ET AL  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 32-36
Descriptors Proteccio del color Vinilfenols d'antocians Antocians Vi negre Aroma Acid hidroxicinamic Descarboxilacio Llevats

Títol Reconversion de la vi?a
Autor RALLO GARCIA, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 19-26
Descriptors Reconversio de la vinya

Títol Reglamentacion sanitaria aplicada a los revestimientos basados en resinas termoestables para depositos de almacenamiento de vinos
Autor RIERA TUEBOLS, J.   TEIXIDO SUBIRATS, J.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 66-68
Descriptors Reglamentacio sanitaria Resines termoestables Emmagatzematge de vins Vi Diposit

Títol Repercusion de la carga de poda en la produccion y la calidad de la variedad Tempranillo cultivada en vaso
Autor ALBURQUERQUE, M?.V.   BARAJAS, E.   YUSTE, J.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2004 - V: IV- N: 21, Pg: 29-33
Descriptors Poda Produccio Qualitat Varietats de raim Tempranillo Cultiu en got Ull de llebre

Títol Respuestas ecofisiologicas de patrones y variedades de vid a distintas disponibilidades hidricas edaficas. Mecanismos de resistencia al estres hidrico por exceso y defecto de agua
Autor HERRALDE, F. DE et al  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2005 - V: V- N: 23, Pg: 73-78
Descriptors Resposta ecofisiologica Varietats de la vinya Disponibilitat hidrica edafica Estres hidric Deficit d'aigua

Títol Revision sobre las fermentaciones vinicas a baja temperatura. Perspectivas de futuro
Autor NOVO, M.T.   TORIJA, M.J.   BELTRAN, G.   ROZES, N.   MAS, A.   GUILLAMON, J.M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 38-43
Descriptors Fermentacio vinica Fermentacio a baixa temperatura Llevats Temperatura Saccharomyces cerevisiae Llevats criotolerants

Títol Rueda, una denominacion marcada por la variedad Verdejo
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 57-64
Descriptors Rueda DO Verdejo Varietats Vinya Poda Vi escumos Vi blanc Vi negre Denominacio d'origen Infoden

Títol Sanitizacion en la industria enologica (y II)
Autor MOLINA UBEDA, R.   DIAZ BARCOS, V.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2002 - V: II- N: 6, Pg: 25-32
Descriptors Industria enologica Salubritat Desinfectants Desinfectants quimics Accio Higiene Enologia

Títol Sanitizacion en la industria enologica
Autor MOLINA UBEDA, R.   DIAZ BARCOS, V.  
Dades Font Tecnologia del vino - Septiembre/Octubre 2001 - V: I- N: 2, Pg: 77-85
Descriptors Industria enologica Sanitat Qualitat Aigua Acid organic Enologia

Títol Seguro combinado y de da?os excepcionales en uva de vinificacion
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 58-62
Descriptors Seguretat Danys a la vinya Raim per a vinificacio

Títol Seleccion clonal, saneamiento y conservacion de material vegetal viticola de Baleares
Autor CARAMBULA, C. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2005 - V: V- N: 22, Pg: 79-84
Descriptors Seleccio clonal Sanejament Conservacio Material vegetal Balears Viticultura

Títol Seleccion de levaduras
Autor MAS, A.   TORIJA, M.J.   BELTRAN, M.   NOVO, M.   HIERRO, N.   BOPLET, M.   ROZES, N.   GUILLAMON, J.M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 39-44
Descriptors Seleccio Llevats Caracteristiques enologiques Estudi ecologic Fermentacio

Títol Seleccion y mejora genetica de levaduras vinicas
Autor REGODON MATEOS, J.A.  
Dades Font Tecnologia del vino ISSN: 1578-6153 - Julio/agosto 2004 - V: 4- N: 18, Pg: 51-58
Descriptors Seleccio Millora genetica Llevats vinics

Títol Series odorantes como herramientas analiticas para comparar los perfiles aromaticos de vinos tipo Sherry obtenidos por diferentes procesos de crianza
Autor ZEA, L. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 54-58
Descriptors Odorants Perfil aromatic Sherry Crian?a Analisi

Títol Suelos para la vi?a, sostenibilidad del vi?edo y calidad del vino. Estudio de suelos para una plantacion y su mantenimiento sostenible
Autor PORTA CASANELLAS, J.   ARAN MAYORAL, M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial viticultura- N: 20, Pg: 9-17
Descriptors Vinya Sol Qualitat del vi Vi

Títol Suelos y vinos de las comarcas viticolas espa?olas
Autor ROQUERO DE LABURU, C.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2003 - V: III- N: 10, Pg: 48-50
Descriptors Sol Vi Espanya Regions vitivinicoles Vinya

Títol Tecnicas independientes de cultivo para la identificacion y cuantificacion de microorganismos en el vino
Autor OLGUIN, N. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2006 - V: VI- N: 34, Pg: 62-67
Descriptors Cultiu Identificacio Quantificacio Microorganismes Vi Tecniques

Títol Tecnologias para el embotellado del vino
Autor MATA CABRERA, F.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 37-40
Descriptors Embotellament Metodes Etiquetatge Tap Vi Ampolla

Títol Temperatura de almacenamiento del vino en la concentracion de aminas biogenas
Autor GONZALEZ MARCO, A.   ANCIN AZPILICUETA, C.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 35-39
Descriptors Emmagatzematge Temperatura Vi Concentracio Amines biogenes

Títol Tendencias en el uso de sistemas de riego en cultivos de vi?a en espaldera
Autor BUITRAGO, J.M?  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 51-54
Descriptors Sistema de reg Vinya Espatllera Reg

Títol Tradicion y tecnologia, los gases en el mundo del vino
Autor FERNANDEZ DIAZ, D.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005? - V: V- N: 24, Pg: 59-61
Descriptors Gasos enologics Argo Refrigeracio

Títol Tratamientos postfermentativos en la elaboracion del vinagre
Autor LOPEZ BONILLO, F.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 45-50
Descriptors Tractament postfermentatiu Vinagre Elaboracio Clarificacio Problemes Estabilitzacio

Títol Un proyecto de bodega vinicola pensado en terminos de sostenibilidad y medio ambiente
Autor CERVANTES, M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Julio-Agosto 2003 - V: III- N: 12, Pg: 54-57
Descriptors Projecte Celler Cellers Desenvolupament sostenible Medi ambient Sostenibilitat Arquitectura Disseny

Títol Una nariz electronica para la diferenciacion de vinos
Autor TORRONE. B.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2002 - V: II- N: 5, Pg: 37-40
Descriptors Nas electronic Diferenciacio varietal Vi Analisi

Títol Uso de la tecnologia y la ecofisiologia como herramientas para la optimizacion de la produccion viveristica de plantas-injerto de vid
Autor HERRALDE, F. de   BIEL, C.   SAVE, R.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2005 - V: Especial viticultura- N: 27, Pg: 55-60
Descriptors Tecnologia Ecofisiologia Produccio Empelt Vinya

Títol Utiel-Requena: una tradicion vitivinicola con mas de 2000 a?os
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Marzo-Abril 2002 - V: II- N: 4, Pg: 53-58
Descriptors Utiel-Requena DO Denominacio d'origen Consell regulador Control de qualitat Varietats de ra?m Vi Etiquetatge Vinificacio Control Crian?a Bodegues Estadistiques

Títol Variedades de la vid para la produccion de vinos de calidad
Autor YA?EZ BARRAU, F.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - 2004 - V: IV Especial Viticultura- N: 20, Pg: 29-38
Descriptors Varietats de la vinya Produccio Qualitat del vi Vi de qualitat

Títol Viabilidad de levaduras secas activas en distintas condiciones de rehidratacion
Autor CAYUELA, J.M.   MARTINEZ CACHA, A.   MORILLAS, J.   MULERO, J.   PARDO, F.   ZAFRILLA, P.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2003 - V: III- N: 13, Pg: 76-78
Descriptors Llevats secs actius Rehidratacio Viabilitat

Títol Vinagre y legislacion
Autor SANCHEZ PINEDA DE LAS INFANTAS, M.T.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2006 - V: VI- N: 29, Pg: 71-75
Descriptors Vinagre Legislacio Denominacions d'origen

Títol Vinicola de Castilla
Autor TECNOLOGIA DEL VINO  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 55-58
Descriptors Viticultura Enologia La Manxa DO Denominacio d'origen La Mancha DO

Títol Vinos de calidad producidos en Castilla y Leon
Autor GONZALEZ GARCIA, S.   GONZALEZ SUAREZ, P.   ANTOLIN GIRALDO, G.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre-Octubre 2006 - V: VI- N: 33, Pg: 58-62
Descriptors Vi Qualitat Castella i Lleo Denominacions d'origen Castilla y Leon

Títol Vinos monovarietales de variedades tintas descubados al mismo IPT. Estudio comparativo del desarrollo de la fermentacion y de sus caracteristicas
Autor GONZALEZ SAN JOSE, M?.L.   IZCARA ESTEBAN, E.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2006 - V: VI- N: 31, Pg: 40-45
Descriptors Vi monovarietal Varietats negres Fermentacio Index de polifenols totals IPT