Per visualitzar el registre sencer cliqueu el títol corresponent.
Si cliqueu sobre un descriptor us farà una nova cerca del terme seleccionat.
També es pot fer una cerca al catàleg del terme cercat:
Fermentacio malolactica

Resultat de la cerca

Registres trobats: 162


Títol Acetaldehyde metabolism by wine lactic acid bacteria
Autor OSBORNE, J.P   MIRA DE ORDUNYA, R   PILONE, G.L   LIU, S.Q  
Dades Font FEMS Microbiology Letters ISSN: 0378-1097 - july 2000 - V: - N: 191, Pg: 51-55
Descriptors Fermentacio malolactica Dioxid de sulfur Acetaldehid Acid lactic
Localització C 15/26

Títol Adaptacion de las bacterias lacticas para la fermentacion malolactica del vino
Autor CARBO, R.   SOLER, B.   GORDUN, E.   DE CASTRO, J.J.   SANCHO, J.  
Dades Font Rivista di Viticoltura e di Enologia ISSN: 0370-7865 - 1998 - V: - N: 51, Pg: 39-45
Descriptors Bacteris lactics Fermentacio malolactica Vi

Títol Aroma variation in Tannat wines: effect of malolactic fermentation on ethyl lactate level and its enantiomeric distribution
Autor LLORET, A.   BOIDO, E.   LORENZO, D.   CARRAU, F.   DELLACASSA, E.   VERSINI, G.  
Dades Font Italian Journal of Food Sciences ISSN: 1120-1770 - 2002 - V: XIV- N: 2, Pg: 175-180
Descriptors Distribucio enantiomerica Lactat d'etil Fermentacio malolactica Tannat Vins

Títol Au-dela de la fermentation malolactique
Autor BARTOWSKY, E.   COSTELLO, P.   KRIEGER, S.   [et al.]  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Novembre 2013 - V: - N: 149 Special, Pg: 61-65
Descriptors Fermantacio Fermentacio malolactica Vi negre Impactet Bacteris Aroma del vi Caracteristiques sensorials

Títol Bacterias aceticas durante la fermentacion vinica. Interacciones con otros microorganismos
Autor MAS, A.   GONZALEZ, A.   HIERRO, N.   POBLET, M.   ROZES, N.   GUILLAMON, J.M.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 27-30
Descriptors Bacteris acetics Fermentacio Microorganismes Interaccio Llevats Vi Fermentacio malolactica

Títol Bacterie du vin Oenococcus oeni un metabolisme de l'azote adapte a son environnement, La
Autor RITT, J-F.   REMIZE, F.   ALEXANDRE, H.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Janvier 2009 - V: 36- N: 130, Pg: 12-14
Descriptors Elaboracio de vi Fermentacio malolactica Nitrogen Most Peptid Activitat enzimatica

Títol Balan? i perspectives de deu anys de microoxigenacio
Autor ROIG, G.   YERLE, S.  
Dades Font ACE. Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 1er trimestre 2003 - V: 20- N: 62, Pg: 12-17
Descriptors Microoxigenacio Vi negre Fermentacio malolactica Oxigenacio Enologia Oxigen

Títol Besoins nutritionnels des bacteries malolactiques
Autor SILVANO, A.   DELAHERCHE, A,   KRIEGER-WEBER, S.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Juillet 2013 - V: - N: 144, Pg: 15-19
Descriptors Necessitats Bacteris malolactics Bacteris Acid organic Acid malic Acid tartric Fermentacio malolactica

Títol Brettanomyces et phenols volatils. Prevenir et limiter les alterations
Autor
Dades Font Les Cahiers itineraires d'ITV France ISSN: 29064-17386 - Juillet 2006 - V: - N: 12, Pg: 4-26
Descriptors Brettanomyces Fenols volatils Fenols Fermentacio malolactica Punts critics Llevats Alteracions
Localització C 24/104

Títol Cambios inducidos por la fermentacion malolactica en vinos tintos cencibel (Tempranillo)
Autor DIAZ-MAROTO, C   GARCIA,E.   HERMOSIN,I.   CABEZUDO,M.D  
Dades Font Alimentaria ISSN: 0300-5755 - abril 2001 - V: - N: 321, Pg: 143-151
Descriptors Acetaldehid Acid piruvic Antocians Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos Tempranillo Ull de llebre

Títol Caracterizacion de cepas de Oenococcus aisladas de la fermentacion malolactica de vinos tintos Cencibel elaborados en Castilla-La Mancha: Dise?o de un cultivo iniciador
Autor IZQUIERDO, P.M.   SESE?A, S.   RUIZ, P   PALOP, M.  
Dades Font Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 110-112
Descriptors Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Glucosidasa
Localització 663.2 (063) Con

Títol Cepas comerciales de bacterias lacticas para la induccion de la fermentacion malolactica en vinos tintos Cencibel: eficiencia, implantacion e influencia sobre la calidad
Autor IZQUIERDO, P.M. et al.  
Dades Font Alimentaria Revista de Tecnologia e Higiene de los Alimentos ISSN: 0300-5755 - Noviembre 2005 - V: Especial Jornadas Alimentacion y Salud- N: 368, Pg: 94-100
Descriptors Bacteris lactics Fermentacio malolactica Vi negre Cencibel Qualitat

Títol Chemiosmotic Energy form Malolactic Fermentation
Autor COX, D. J.   HENICK-KLING, T.  
Dades Font Journal of Bacteriology ISSN: 0021-9193 VOL 171 - octubre 1989 - V: - N: 10, Pg: 5750-5752
Descriptors Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos Viniflora oenos Bacteris lactics
Localització C 7/68

Títol Cloning and Characterization of the Genes Encoding the Malolatic Enzyme and the Malate Permease of Leuconostoc oenos
Autor GUZZO, J.   LABARRE,C.   CAVIN, J.F.   DIVIES, CH.  
Dades Font Applied and Environmental Microbiology ISSN: 0099-2240 VOL 62 - abril 1996 - V: - N: 4, Pg: 1274-1282
Descriptors Fermentacio malolactica Vi Clonatge Leuconostoc oenos Viniflora oenos
Localització C 8/58

Títol Comportamiento de la levadura VN seleccionada en Casilla La Mancha. Su influencia en la fermentacion malolactica
Autor GARCIA, E. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 34-39
Descriptors Llevats VN Castilla la Manxa Fermentacio malolactica Llevats Color Polifenols

Títol Contribucion de la frmentacion malolactica realizada por Oenococcus oeni y Lactobacillus plantarum, a la composicion fenolica no antocianica de vinos tintos
Autor MORENO ARRIBAS, M.V.   HERNANDEZ, T.   ESTRELLA, I.   RUIZ LARREA, F.  
Dades Font Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 67-69
Descriptors Fermentacio malolactica Vi Bacteris lactics Polifenols
Localització 663.2 (063) Con

Títol Contribuciones al estudio de fermentaciones artesanales e industriales de Rioja Alavesa : acido sulfhidrico
Autor VINYEGRA, Milagros  
Dades Font VV : Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - setembre-octubre 1992 - V: - N: 9-10, Pg: 45-53
Descriptors Fermentacio Vi Vinificacio Rioja Acid sulfhidric Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica

Títol Control biologico de la fermentacion malolactica
Autor PALACIOS, A.   NAVASCUES, E.   SANTIAGO, L.   MACIAS, C.   RASINES, G.   FUSTER, A.   KRIEGER, S.   O.JULIEN, A.  
Dades Font Viticultura Enologia Profesional ISSN: 1131-5679 - Enero-Febrero 2003 - V: XIV- N: 84, Pg: 45-53
Descriptors Bacteris Qualitat Fermentacio malolactica Mercat Control biologic

Títol Control de la fermentacion malolactica mediante cepas de bacterias aisladas del vino
Autor MASQUE, M. C.   GUARDIOLA, S.   BORDONS, A.  
Dades Font VV : Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - novembre-desembre 1991 - V: - N: 11-12, Pg: 64-68
Descriptors Fermentacio malolactica Bacteris lactics Vinificacio

Títol Control de la fermentacion malolactica
Autor KRIEGER, S.   PALACIOS, A  
Dades Font Congresos y jornadas: aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 21-30
Descriptors Investigacio Fermentacio malolactica Congressos
Localització 663.252.4 ASP

Títol Control de la imposicion de bacterias lacticas durante la fermentacion malolactica
Autor PUIG, A.   OLMOS, P.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 55-57
Descriptors Bacteris lactis Fermentacio malolactica

Títol Control del acido malico mediante la accion conjunta de bacterias y levaduras seleccionadas
Autor ALMABOUADA, K.   FERNANDEZ LOPEZ, A.   SANCHO, M.   SANCHO, E.D.  
Dades Font Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 70-72
Descriptors Saccharomyces cerevisiae Bacteris lactics Fermentacio Fermentacio malolactica
Localització 663.2 (063) Con

Títol Control of Flavor development in wine during and after Malolactic Fermentation by Oenococcus oeni
Autor NIELSEN, JAN CLAIR   RICHELIEU, MARIANNE  
Dades Font Applied and Environmental Microbiology ISSN: 0099-2240 - February 1999 - V: 65- N: 2, Pg: 740-745
Descriptors Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Desenvolupament Gust
Localització C 12/37

Títol Controle de la fermentation malolactique des vins: emploi du lysozyme
Autor AMATI, A.  
Dades Font XXVeme Congres Mondial de la Vigne et du Vin - Juin 2000 - V: 2- N: , Pg: 95-100
Descriptors Fermentacio malolactica Vi Lisozim
Localització 634.8:663.2 CON

Títol Controle de la fermentation malolactique par chromatographie des acides organiques sur papier et couche mince
Autor BOUVIER, J.C.  
Dades Font FV - abril 1990 - V: - N: 852, Pg: 6 p.
Descriptors Fermentacio malolactica Cromatografia Acid organic Analisi Vi negre Acid malic Acid lactic
Localització FV 852

Títol Controle de la fermentation malolactique une approche pratique
Autor FUSTER, A.   KRIEGER, S.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 14-17
Descriptors Fermentacio malolactica Control Vi

Títol De la bonne gestion de la fermentation malolactique
Autor MURAT, L.   GINDREAU, E.   AUGUSTIN, C.   [et al.]  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques. ISSN: 0760-9868 - Juillet 2007 - V: - N: 124, Pg: 24-28
Descriptors Fermentacio malolactica Gestio

Títol De la bonne gestion de la fermentation malolactique
Autor MURAT, M.   GINDREAU, E.   AUGUSTIN, C.   [et al.]  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Octobre 2007 - V: - N: 125, Pg: 49-53
Descriptors Fermentacio malolactica Llevats Microorganismes Inoculacio Inoculacio sequencial

Títol Degradacion biologica del acido malico. La fermentacion malolactica
Autor MINATI, J.L.  
Dades Font La Semana Vitivinicola ISSN: 0037-184X - Octubre 1998 - V: - N: 2721, Pg: 3509-3515
Descriptors Acid malic Degradacio biologica Fermentacio malolactica

Títol Desarrollo de los cultivos malolacticos. Inoculacion directa de "Leuconostoc oenos".
Autor PRAHL, Claus   NIELSEN, Jean-Clair  
Dades Font Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 VOL Anyo VII - gener-febrer 1996 - V: - N: 72-73, Pg: 50-55
Descriptors Leuconostoc oenos Cultiu malolactic Vi Inoculacio directa Fermentacio malolactica

Títol Diferenciacion de la composicion aromatica de vinos tintos de la variedad Garnacha en funcion del mosto, la cepa de levadura y la fermentacion malolactica
Autor IZQUIERDO CA?AS, P.M.   GARCIA ROMERO E.   CHACON VOZMEDIANO, J.L.   MARTINEZ GASCUE?A, J.   TORMO FELIU, J.A.   PALACIOS GARCIA, A.T.  
Dades Font Viticultura Enologia Profesionals ISSN: 1131-5679 - Julio-Septiembre 2002 - V: XIII- N: 81, Pg: 41-50
Descriptors Aroma Fermentacio malolactica Llevats autoctons seleccionats Garnatxa Garnacha Vi negre Composicio aromatica

Títol Differentes alternatives d'utilisation des levains malolactiques, Les. Partie 1/2: Aspects cinetiques et microbiens
Autor RENOUF, V.   GOURRAUD, C.   MURAT, M-L.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Juillet 2008 - V: 35- N: 128, Pg: 39-43
Descriptors Vi Llevats Fermentacio malolactica Soca Raim Inoculacio Coinoculacio Llevats malolactics

Títol Efecto de la lisocima, SO2, microoxigenacion, tipo de recipiente y adicion de cultivos malolacticos sobre la generacion de aminas en vinos de Tempranillo
Autor POLO, L.   FERRER, S.   PARDO, I.  
Dades Font Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 143-145
Descriptors Lisozim Amines biogenes Vi Tempranillo Cultiu Fermentacio malolactica
Localització 663.2 (063) Con

Títol Efecto de la microoxigenacion despues de la fermentacion malolactica en el aroma y composicion fenolica de un vino cencibel
Autor CEJUDO, M.   GUCHU, E.   HERMOSIN, I.   [et al.]  
Dades Font Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 414-416
Descriptors Vi negre Polifenols Microoxigenacio Fermentacio malolactica Components volatils Analisi sensorial
Localització 663.2 (063) Con

Títol Efecto de la microoxigenacion y de la fermentacion malolactica sobre el perfil aromatico de vino tinto envejecido
Autor LAPE?A, A.C.   SANCHEZ, J.   ASTRAIN, J.   CACHO, J.   FERREIRA, V.  
Dades Font VII Jornadas cientificas de los grupos de investigacion enologica - Mayo 2003 - V: - N: 15, Pg: 96-98
Descriptors Microoxigenacio Fermentacio malolactica Aroma Vi Envelliment
Localització 663.2 JOR

Títol Efectos organolepticos de la fermentacion malolactica en vinos
Autor TRIOLI, G.   DULAU, L.   KRIEGER, S. et al.  
Dades Font Aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 53-65
Descriptors Investigacio Fermentacio malolactica Caracteristiques organoleptiques Congressos Vi
Localització 663.252.4 ASP

Títol Effect of certain Grape-Parasitic Fungi on the activity of wine lactic acid bacteria (Leuconostoc Oenos)
Autor LONVAUD-FUNEL, A.   SAN ROMAO, V.   JOYEUX, A.   CHAUVET, S.  
Dades Font Science des Aliments ISSN: 0240-8813 - 1987 - V: - N: 7, Pg: 267-274
Descriptors Fongs Parasits Leuconostoc oenos Fermentacio malolactica Vi Raim
Localització C 15/57

Títol Effects of cell concentration of bacteria starter cultures, the time of their inoculation and the supply with fermentation aids on the quality of the malolactic fermentations
Autor
Dades Font Slovakia Viticulture and Viniculture Congress Proceedings - June 2002 - V: Section 2: Oenology. Scientific and practical aspects of wine quality- N: , Pg: cd-rom
Descriptors Concentracio Cel?lules Bacteris Inoculacio Fermentacio Fermentacio malolactica
Localització 634.8:663.2 CON (Cd-rom)

Títol El Primer cultiu malolactic d'inoculacio directa al vi
Autor
Dades Font ACE : Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 4t trimestre 1992 - V: - N: 27, Pg: 35
Descriptors Enologia Vinicultura Fermentacio malolactica Vi Vinificacio Cultiu Bacteris lactics Inoculacio directa Viniflora oenos Leuconostoc oenos

Títol El frio y la enologia
Autor AVILES MI?ANO, A.J.  
Dades Font V V Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - 1990 - V: 1- N: 1, Pg: 30-43
Descriptors Temperatura Qualitat del vi Perdua d'aroma Acidesa volatil Fermentacio malolactica Most Precipitacio Bitartrat potasic Instal lacio de fred
Localització C 12/53

Títol Electrogenic L-Malate Transport by Lactobacillus plantarum: a Basis for Energy Derivation from Malolactic Fermentation
Autor OLSEN, E. B.   RUSSELL, J. B.   HENICK-KLING, T.  
Dades Font Journal of Bacteriology ISSN: 0021-9193 - octubre 1991 - V: - N: , Pg: 6199-6206
Descriptors Lactobacillus plantarum Fermentacio malolactica Vi
Localització C 7/116

Títol Els bacteris lactics del vi i la fermentacio malolactica
Autor BORDONS DE PORRATA-DORIA, A.  
Dades Font Enologia avui - Abril 1997 - V: - N: , Pg: 29-40
Descriptors Bacteris lactics Fermentacio malolactica Vi
Localització 663.2 ENO

Títol Empleo de levaduras inmovilizadas de la especie Sichosaccharomyces pombe en la elaboracion de vinos tintos
Autor GUTIERREZ, A.R.   SANZ, S.   OLARTE, C.   PALACIOS, A.   SANTAMARIA, P.   GARIJO, P.   LOPEZ, R.  
Dades Font Avances en ciencia y tecnologia enologica ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 22-24
Descriptors Schizosaccharomyces pombe Vi negre Llevats Llevats immobilitzats Fermentacio malolactica
Localització 663.2 (063) Con

Títol Empleo de lisozima para controlar la poblacion de bacterias lacticas durante la fermentacion malolactica
Autor TENORIO, C.   SATNAMARIA, P   GUTIERREZ, A.R.   SOTA, C.   LOPEZ, R.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 42-46
Descriptors Lisozim Fermentacio malolactica FML Bacteris lactics

Títol Empleo del kit de fluorescencia live/dead para el seguimiento de la viabilidad de cultivos iniciadores inoculados en vino
Autor CALLEJON, S.   PARDO, I.   FERRER, S.  
Dades Font Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 138-139
Descriptors Fermentacio malolactica Cultiu Vi
Localització 663.2 (063) Con

Títol Ensayo a escala industrial de la repercusion de la fermentacion malolactica de un vino albari?o
Autor CASTRO GONZALEZ, M.   CORTES DIEGUEZ, S.M   GIL DE LA PENYA, M.L   FERNANDEZ GOMEZ, E  
Dades Font Alimentaria ISSN: 0300-5755 VOL XXXVII - noviembre 2000 - V: - N: 317, Pg: 155-159
Descriptors Acidesa Albarinyo Aroma Fermentacio malolactica Vi Albari?o

Títol Ensayos comparativos. Inoculacion de bacterias lacticas en FML. Vinos de pH elevado (I)
Autor PALACIOS, A. et al.  
Dades Font Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Febrero 2007 - V: LXII- N: 3158, Pg: 486-493
Descriptors Vi Bacteris lactics pH Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Propietats organoleptiques Inoculacio

Títol Estudio de implantacion de bacteria seleccionada y seguimiento de la fermentacion malolactica-vendimia 2001
Autor PALACIOS GARCIA, A.   SANTIAGO, L.   MACIAS, C.   NAVASCUES, E.   TORREALBA, A.  
Dades Font Jornadas de Viticultura y Enologia de Tierra de Barros: Almendralejo ISSN: 84-7930-079-5 - Mayo 2002 - V: XXIV Jornadas- N: , Pg: 255-264
Descriptors Implantacio Bacteris seleccionats Fermentacio malolactica
Localització 634.8(462.221.1) JOR

Títol Estudios sobre levaduras enologicas en la D.O.Ca. Rioja
Autor LOPEZ MARTIN, R   GUTIERREZ VIGUERA, A.R.   SANTAMARIA AQUILUE, P  
Dades Font Aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 85-94
Descriptors Investigacio Fermentacio malolactica Llevats Fenotip Killer Congressos Factor Killer
Localització 663.252.4 ASP

Títol Etude des interactions entre Saccharomyces cerevisae et Oenococcus oeni: Impact sur la realisation de la fermentation malolactique en cultures sequentielles et en co-inoculation
Autor NEHME, N.   MATHIEU, F.   TAILLANDIER, P.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Avril 2009 - V: 36- N: 131, Pg: 11-14
Descriptors Vinificacio Fermentacio malolactica Saccharomyces cerevisiae Oenococcus oeni Acid malic Coinoculacio Pes molecular Treball d'experimentacio

Títol Etude du carbamate d'ethyle dans les vins
Autor BERTRAND, M. A.   INGARGIOLA, M. C.  
Dades Font FV - mar? 1993 - V: - N: 952, Pg: 4 p.
Descriptors Carbamat d'etil Vi Analisi Control de qualitat Dosificacio Dosatge Determinacio Identificacio Fran?a Llevats Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Envelliment Bacteris
Localització FV 952

Títol Etude pratique de quelques facteurs techonologiques pouvant influer sur le deroulement de la fermentation malolactique
Autor BLATEYRON, L.   DELTEIL, 2  
Dades Font Slovakia Viticulture and Viniculture Congress Proceedings - June 2002 - V: Posters II Oenology. Scientific and practical aspects of wine quality- N: , Pg: cd-rom
Descriptors Fermentacio malolactica Tecnologia
Localització 634.8:663.2 CON (Cd-rom)

Títol Evolucion de los parametros CIELAB en vinos de la variedad Cencibel desde el encubado hasta el embotellado
Autor IZQUIERDO CA?AS, P.M.   GARCIA ROMERO,E.   TORMO FELIU, J.A.   CHACON VOZMEDIANO, J.L.  
Dades Font Alimentaria: revista de tecnologia e higiene de los alimentos ISSN: 0300-5755 - Noviembre 2001 - V: - N: 327, Pg: 127-132
Descriptors Parametres CIELAB Vi Color Fermentacio malolactica Cencibel CIELAB

Títol Extractos fenolicos vegetales como antimicrobianos en vinificacion (I)
Autor GARCIA RUIZ, A.   CUEVA, C.   GONZALEZ ROMPINELLI, E.M.   [et al.]  
Dades Font La Semana Vitivinicola ISSN: 0037-184X - Diciembre 2013 - V: Anuario Tecnico 2013- N: 3413, Pg: 2090-2096
Descriptors Elaboracio de vi Vi negre Extractes fenolics vegetals Fermentacio malolactica Eficacia tecnologica Vinificacio Antimicrobians

Títol Factors affecting the induction of malolactic fermentation in red wines with Leuconostoc oenos
Autor WIBOWO, D.   FLEET, G.H.   LEE, T.H.   ESCHENBRUCH, R.E.  
Dades Font Journal of Applied Bacteriology ISSN: 0021-8847 - 1988 - V: - N: 64, Pg: 421-428
Descriptors Fermentacio malolactica Vi negre Leuconostoc oenos
Localització C 8/70

Títol Factors influencing the growth of malolactic bacteria and malolactic activity in wine -interactions between wine yeast and lactic acid bacteria
Autor MARKIDES, A.  
Dades Font Australian Grapegrower and Winemaker ISSN: 0727-3606 - 1993 - V: - N: , Pg: 108-111
Descriptors Vi Bacteris acidolactics Llevats Creixement Fermentacio malolactica
Localització C 7/89

Títol Familiarize yourself with malolactic fermentation
Autor LOUBSER, P.  
Dades Font American Wine Society Journal ISSN: 0364-698X - Spring 2005 - V: 37- N: 1, Pg: 17-19
Descriptors Fermentacio malolactica Tanins Llevats

Títol Fatty acid Composition of Malolactic Oenococcus oeni Strains Exposed to pH and Ethanol Stress
Autor BASTIANINI, A   GRANCHI, L   GUERRINI, S   VINCENZINI, M  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL 12 - novembre 2000 - V: - N: 3, Pg: 333-342
Descriptors Acids grassos Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Estres d'etanol pH

Títol Fermantacion malolactica mas alla de la conversion de malico en lactico
Autor KRIEGER, S. et al.  
Dades Font Viticultura/Enologia Profesional - Enero-Febrero 2006 - V: - N: 102, Pg: 5-13
Descriptors Bacteris lactics Fermentacio malolactica Inoculacio

Títol Fermentacion malolactica con bacterias seleccionadas. Estudio de produccion de histaminas, repercusion en la fraccion aromatica y control de implantacion
Autor PALACIOS, A. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 23-27
Descriptors Fermentacio malolactica Bacteris Histamina Fraccio aromatica Aroma Analisi de components principals

Títol Fermentacion malolactica con uvas y vinos de Aragon : introduccion en uvas con Lactobacillus plantarum y en vinos con Leuconostoc oenos
Autor FRANCO, E.  
Dades Font VV : Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - setembre-octubre 1992 - V: - N: 9-19, Pg: 54-57
Descriptors Vinificacio Fermentacio malolactica Vi Analisi

Títol Fermentacion malolactica y color del vino tinto
Autor RUIZ, M.  
Dades Font IX Cursos Rioja 94 - 1994 - V: - N: , Pg: 129-141
Descriptors Fermentacio malolactica Enologia Vi Vinificacio Color
Localització 663.1:663.252 Cur

Títol Fermentacion malolactica
Autor PRAHL, C.   NIELSEN, J.C.  
Dades Font Vinos & vinyas - 1996 - V: - N: 961, Pg: 56-57
Descriptors Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos

Títol Fermentaciones alcoholica y malolactica en vinos y sidras. Aspectos microbiologicos
Autor HERRERO, M.   DE LA ROZA, C.   GARCIA, L. A.   DIAZ, M.  
Dades Font Alimentacion, Equipos y Tecnologia ISSN: 0212-1689 VOL XVII - mar? 1998 - V: - N: 2, Pg: 61-66
Descriptors Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Vinificacio Sidra Inoculacio Control de fermentacio Saccharomyces cerevisiae

Títol Fermentation Malolactique. L'ensemencement direct des vins montre son efficacite.
Autor CARLIEZ, M.  
Dades Font VITI : De la vigne au vin ISSN: 0399-3558 - juliol-agost 1994 - V: - N: 189, Pg: 45-47
Descriptors Vi Vinificacio Fermentacio malolactica Bacteris lactics Inoculacio directa

Títol Fermentation Malolactique
Autor DE REVEL, G.  
Dades Font Journal International des Sciences de la Vigne du Vin ISSN: 1151-0285 - 2002 - V: - N: Hors Series L'elevage des vins, Pg: 7-16
Descriptors Fermentacio malolactica Modificacio quimica Modificacio organoleptica Bacteris lactics Vi

Títol Fermentation malolactique en barriques. Le role des bacteries lactiques dans la liberation de l'arome boise
Autor BLOEM, A.   DE REVEL, G.  
Dades Font Revue des Oenologues et de techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Avril 2007 - V: 34- N: 123, Pg: 25-27
Descriptors Fermentacio malolactica Bacteris lactics Aroma del vi Caracteritzacio aromatica Barriques Cromatografia Produccio de vi

Títol Fermentation malolactique. Pourquoi pas les pediococcus
Autor I.A.  
Dades Font Viti ISSN: 0757-4673 - Avril 2010 - V: - N: 361, Pg: 48-49
Descriptors Fermentacio malolactica Pediococcus cerevisae

Títol Fermentation malolactique: des bacteries qui font gagner du temps
Autor NIONCEL, Claire  
Dades Font VITI ISSN: 0757-4673 - juliol-agost 1996 - V: - N: 211, Pg: 40-41
Descriptors Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos Viniflora oenos

Títol Fermentation malolactique
Autor ITV France  
Dades Font Les Cahiers itineraires d?itv France: ISSN: 29064-17386 - Juillet 2006 - V: - N: 12, Pg: 12-13
Descriptors Fermentacio malolactica Elaboracio de vi Fermentacio
Localització C 24/321

Títol Fermentations malolactiques (FML). Comment mener des FML difficiles
Autor CUNIN, M.  
Dades Font Viti ISSN: 0757-4673 - Octobre 2010 - V: - N: 365, Pg: 60-62
Descriptors Fermentacio malolactica pH SO2 Temperatura

Títol Ferments malolactiques. De nouvelles approches economiques et efficaces pour le controle de la FML
Autor SILVANO, A.   [et al.]  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Avril 2011 - V: - N: 139, Pg: 27-30
Descriptors Fermentacio malolactica Fase d'aclimatacio Inoculacio

Títol Gestion de la micro-oxygenation et de la fermentation malolactique des vins rouges
Autor PILATTE, E.   CAUCHY-ALVIN, B.   CRACHEREAU, J-C-   GERVAIS, J-P.  
Dades Font Revue des Oenologues ISSN: 0760-9868 - Juliol 2005 - V: 32- N: 116, Pg: 24-28
Descriptors Microoxigenacio Fermentacio malolactica Vi negre

Títol Gestion de la teneur en diacetyle des vins
Autor RENOUF, V.   MURAT, M.L.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2010 - V: - N: 240, Pg: 9-13
Descriptors Diacetil Vi Acid citric Fermentacio malolactica

Títol Gestion tecnica y control de la fermentacion malolactica
Autor LLANOS, M.  
Dades Font Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Septiembre 2006 - V: LXI- N: 3136, Pg: 3110-3117
Descriptors Fermentacio malolactica Gestio tecnica Control Inoculacio Bacteris lactics Microoxigenacio Vi negre Coinoculacio Inhibicio Saccharomyces cerevisiae

Títol Growth of leuconostoc oenos under anaerobic conditions
Autor KELLY, W.J.   ASMUNDSON, R.V.   HOPCROFT, D.H.  
Dades Font American Journal of Enology and Viticulture ISSN: 0002-9254 VOL 40 - 1989 - V: - N: 4, Pg: 277-282
Descriptors Creixement Leuconostoc oenos Fermentacio Fermentacio malolactica Anaerobi
Localització C 9/66

Títol Hemmung der Starterkulturen zur Einleitung des biologischen S§ureabbaus durch Spritzmittelruckst§nde im Wein. Inhibition by pesticides of starter cultures for malolactic fermentation in wine
Autor HAAG, V. B.   KRIEGER, S.   HAMMES, W. P.  
Dades Font Die Wein Wissenschaft ISSN: 0375-8818 VOL 43 - 1988 - V: - N: , Pg: 261-278
Descriptors Inhibicio Pesticides Vi Fermentacio malolactica
Localització C 6/104

Títol I batteriofagi del vino
Autor SOZZI, T...[et al.]  
Dades Font Vignevini ISSN: 0390-0479 - 1987 - V: - N: 1-2, Pg: 47-50
Descriptors Bacteriofags Fermentacio malolactica Virus Bacteris
Localització C 1/36

Títol III Encuentro Enologico. La fermentacion malolactica
Autor MARTINEZ-DUE?AS, L.  
Dades Font Viticultura/Enologia Profesional - Mayo-Junio 2006 - V: - N: 104, Pg: 51-59
Descriptors Fermentacio malolactica Fermentacio malolactica

Títol Identificacion de bacterias lacticas en mostos y vinos de Castilla La Mancha
Autor IZQUIERDO CANYAS, P . M   TORMO FELIU, J.A  
Dades Font Viticultura Enologia Profesional ISSN: 11313-5679 VOL XI - octubre / noviembre 2000 - V: - N: 70, Pg: 44-49
Descriptors Bacteris lactics Most Fermentacio malolactica Lactobacillus plantarum Leuconostoc oenos Castella - la Manxa Castilla la Mancha

Títol Identificacion de cepas de Oenococcus oeni y Lactobacillus plantarum. Tecnica de secuenciacion multilocular
Autor RIVAS, B. de las   MARCOBAL, A.   MU?OZ, R.  
Dades Font Semana vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Diciembre 2007 - V: LXII- N: 3202-3203, Pg: 4364-4373
Descriptors Elaboracio de vi Fermentacio malolactica Fermentacio Bacteris lactics Vi negre Seq?enciacio multilocular

Títol Identificacion de cepas de Oenococcus oeni y Lactobacillus plantarum
Autor DE LAS RIVAS, B.   MARCOBAL, A.   MU?OZ, R.  
Dades Font Semana vitivinicola ISSN: 0037-184X - Marzo 2007 - V: - N: 3161, Pg: 726-734
Descriptors Cep Oenococcus oeni Lactobacillus plantorum Fermentacio malolactica Vinificacio Bacteris lactics

Títol Incidence de differentes techniques d'utilisation des levains malolactiques sur la qualite des vins rouges
Autor RENOUF, V.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2009 - V: - N: 237, Pg: 2-7
Descriptors Fermentacio malolactica Coinoculacio Vi Qualitat Qualitat del vi Brettanomyces Vinificacio Llevats malolactics

Títol Incidence de la temperature sur le deroulement de la fermentation malolactique provoquee par ensemencement bacterien
Autor GERBAUX, V.   BRIFFOX, C.  
Dades Font Revue fran?aise d?oenologie ISSN: 0395-899X - Janvier/Fevrier 2012 - V: - N: 250, Pg: 12-18
Descriptors Temperatura Fermentacio malolactica Sembra de llevats Bacteris lactics

Títol Induccion a la fermentacion malolactica.
Autor HERRERA, P.   GONZALEZ, D. C.   BLAS, A.   SANCHEZ, I.  
Dades Font Estacion Enologica de Castilla y Leon ISSN: ISBN 84-7846-483-7 - 1995 - V: - N: , Pg: 29-44
Descriptors Fermentacio malolactica Induccio Vi Ull de llebre Tempranillo
Localització C 16/41

Títol Induccion de la fermentacion malolactica en vinos tintos por una cepa de bacteria lactica preparada para su uso
Autor MASQUE TELL, M.C.   PALACIOS GARCIA, A.  
Dades Font Viticultura Enologia Profesional ISSN: 1131-5679 - Octubre/Diciembre 1998 - V: - N: 58, Pg: 44-49
Descriptors Bacteris lactics Estarters Fermentacio malolactica Vi

Títol Influencia de la cepa de bacteria lactica sobre la composicion aromatica de los vinos sometidos a fermentacion malolactica
Autor IXQUIERDO CA?AS, P.M.   GARCIA ROMERO, E.   CHACON VOZMEDIANO, J.L.   MARTINEZ GASCUE?A, J.  
Dades Font Alimentaria Revista de Tecnologia e Higiene de los Alimentos ISSN: 0300-5755 - Octubre 2003 - V: - N: 347, Pg: 125-131
Descriptors Vinya Bacteris lactis Composicio aromatica Vi Fermentacio malolactica Aroma

Títol Influencia de la graduacion alcoholica en la fermentacion malolactica
Autor CARBO, R.   GARCIA, C.   SANCHO, J.  
Dades Font Alimentacion, Equipos y Tecnologia ISSN: 0212-1689 VOL XVII - mar? 1998 - V: - N: 2, Pg: 71-74
Descriptors Fermentacio malolactica Graduacio alcoholica Vinificacio

Títol Influencia del PH en la fermentacion malolactica
Autor CARBO, R.   CLOS, A.   SANCHO, J.  
Dades Font Viticultura Enologia Profesional ISSN: 1131-5679 - Julio-Septiembre 1998 - V: - N: 57, Pg: 36-42
Descriptors pH Bacteris lactics Cabernet sauvignon Fermentacio malolactica

Títol Influencia del glutation en la fermentacion malolactica en vinos de la variedad niagara
Autor HUBER, L.S.   DUTRA, C.B.   PENNA, N.G.  
Dades Font Alimentaria Revista de Tecnologia e Higiene de los Alimentos ISSN: 0300-5755 - Septiembre 2003 - V: XL- N: 346, Pg: 117-122
Descriptors Glutation Fermentacio malolactica Vi Acid organic Niagara Varietats de ra?m

Títol Influencia organoleptica de les amines biogenes produides durant la fermentacio malolactica del vi
Autor PALACIOS, A. et al.  
Dades Font ACE Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 1er trimestre 2005 - V: 22- N: 70, Pg: 14-20
Descriptors Amines biogenes Fermentacio malolactica Analisi organoleptica Vi

Títol Inhibition of Malolactic Fermentation of Wines by Products of Yeast Metabolism
Autor LONVAUD-FUNEL, A.   JOYEUX, A.   DESENS, C.  
Dades Font Journal of Food Science and Agriculture ISSN: 0022-5142 VOL 44 - 1988 - V: - N: , Pg: 183- 191
Descriptors Vi Fermentacio malolactica Bacteris acidolactics Acids grassos
Localització C 7/62

Títol Inhibition of certain lactic acid bacteria by free and sulphur dioxide
Autor FORNACHON, J.C.M  
Dades Font Journal of Science of Food and Agriculture ISSN: 0022-5142 VOL 14 - desembre 1963 - V: - N: , Pg: 857-862
Descriptors Bacteris acidolactics Bacteris Anhidrid sulfuros SO2 Dioxid de sofre Fermentacio malolactica Vi
Localització C 7/122

Títol Inhibition of malolactic fermentation by cryotolerant yeasts
Autor CARIDI, A.   CORTE, V.  
Dades Font Biotechnology Letters ISSN: 0141-5492 - August 1997 - V: 19- N: 8, Pg: 723-726
Descriptors Fermentacio malolactica Llevats criotolerants Inhibicio Vi blanc
Localització C 15/52

Títol Inhibitory effect of copper and dichlofluanid on oenococcus oeni and malolactic fermentation
Autor VIDAL, M.T.   POBLET, M.   CONSTANTI, M.   BORDONS, A.  
Dades Font American Journal of Enology and Viticulture ISSN: 0002-9254 - 2001 - V: 52- N: 3, Pg: 223-229
Descriptors Oenococcus oeni Fermentacio malolactica Pesticides Coure Metall Diclofluanid

Títol Inoculacion de bacterias seleccionadas para inducir la fermentacion malolactica en distintas condiciones para mejorar su implantacion
Autor LOPEZ MARTIN, R.   SANTAMARIA AQUILUE, P.   GUTIERREZ VIGUERA, A.R.   TENORIO RODRIGUEZ, C.   GARIJO, O   SOTA EGUIZABAL, C   OCON, E.   PALACIOS, A.  
Dades Font VII Jornadas cientificas de los grupos de investigacion enologica - Mayo 2003 - V: - N: 15, Pg: 210-212
Descriptors Inoculacio Bacteris Fermentacio malolactica
Localització 663.2 JOR

Títol Interactions levures-bacteries et impact sur le deroulement de la fermentation malolactique. Partie 1/2: Caracterisation des interactions entre Saccharomyces cerevisiae et Cenococcus oeni
Autor DELERIS BOU, M.   KRIEGER WEBER, S.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Octobre 2010 - V: - N: 137, Pg: 15-18
Descriptors Llevats Bacteris Saccharomyces cerevisiae Cenococcus oeni Fermentacio malolactica Etanol Dioxid de sofre Peptid Bacteris malolactics

Títol Interactions levures-bacteries et impact sur le deroulement de la fermentation malolactique. Partie 2/2: Evaluation de couples levure/bacterie adaptes au type de vin
Autor DELERIS-BOU, M.   KRIEGER-WEBER, S.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Janvier 2011 - V: - N: 138, Pg: 21-23
Descriptors Llevats Bacteris Fermentacio malolactica

Títol Interet de la fermentation malolactique sur vins blancs: application sur Sauvignon
Autor CRACHEREAU, J.C.   GERVAIS, J.PH.   PILATTE, E.  
Dades Font Revue des oenologues - Octobre 2002 - V: - N: 105, Pg: 25-28
Descriptors Fermentacio malolactica Vi blanc Sauvignon

Títol Introduccion a la fermentacion malolactica en vinos tintos con cultivos comerciales de bacterias lacticas
Autor MARTIN, L.   BERTRAN, M.   GUARDIOLA, S. et al.  
Dades Font Aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 33-49
Descriptors Investigacio Fermentacio malolactica Congressos Vi Microbiologia del vi Bacteris lactics Control de qualitat Vi negre
Localització 663.252.4 ASP

Títol Investigaci?n y ciencia: Evolucion del grado medio de polimerizazcion (mDP) de los taninos en vinos tintos de Monastrell con diferente contenido polifenlico durante la micro-oxigenacion.
Autor CANO LOPEZ, M.   PARDO MINGUEZ, F.   LOPEZ ROCA, M.   [ET AL.]  
Dades Font Enologos ISSN: 1695-7296 - Septiembre-Octubre 2013 - V: Suplemento Investigacion y ciencia (a l?interior d?Enologos)- N: 85, Pg: 40-46
Descriptors Microoxigenacio Tanins Polimeritzacio Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica

Títol Isolation and Characterization of Plasmid DNA in Lactobacillus acidophilus
Autor KANATANI, K.   YOSHIDA, K.   TAHARA, T.   MIURA, H.   OSHIMURA, M.   SAKAMOTO, M.  
Dades Font Agricultural and Biological Chemistry ISSN: 0002-1369 VOL 55 - 1991 - V: - N: 8, Pg: 2051-2056
Descriptors ADN plasmid DNA plasmid Lactobacillus acidolactics Fermentacio malolactica
Localització C 7/113

Títol L'Apparition de la fermentation malolactique dans les vins blancs
Autor LUINIER, C.   [et al.]  
Dades Font Vignes et Vins ISSN: 1142-5288 - abril 1989 - V: - N: 3, Pg: 41-44
Descriptors Vi blanc Fermentacio malolactica Vinificacio Bacteris lactics

Títol L'odeur de cuir: responsabilite de la fermentation malo-lactique
Autor ETIEVANT, P.  
Dades Font Revue Fransaise d'Oenologie. Vin et Sante ISSN: 0760-9868 - novembre 1989 - V: - N: 53 S, Pg: 39
Descriptors Fermentacio malolactica Cuir Aroma
Localització C 21/88

Títol L?acidesa del vi base cava: funcio i correcio
Autor PALACIOS GARCIA, A.   SUAREZ MARTINEZ, C.   HERAS MANSO, J.M.  
Dades Font ACE, Revista d?Enologia ISSN: 0212-842X - Gener-Mar? 2006 - V: 23- N: 74, Pg: 20-24
Descriptors Acidesa Vi Cava Acid Fermentacio malolactica Desacidificacio

Títol La Fermentation malolactique : comment declencher et accelerer son deroulement
Autor GERBAUX, V.   NAULT, I.  
Dades Font Vignes et Vins ISSN: 1142-5288 - novembre 1989 - V: - N: 4, Pg: 65-69
Descriptors Vi Vinificacio Fermentacio malolactica Bacteris lactics

Títol La Genetique permet d'indentifier les bacteries lactiques
Autor POULARD, A.  
Dades Font VITI : Documentation Agricole ISSN: 0399-3558 - novembre 1992 - V: - N: 170, Pg: 111
Descriptors Bacteris lactics Produccio Genetica Vinificacio Fermentacio malolactica

Títol La fermentacio malolactica als vins del Penedes
Autor RAFOLS, I.   RIART, C.  
Dades Font ACE : Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - gener-mar? 1990 - V: - N: 17, Pg: 12-18
Descriptors Vi Penedes Fermentacio malolactica

Títol La fermentacio malolactica hoy
Autor LONVAUD-FUNEL, A.  
Dades Font IX Cursos Rioja 94 - 1994 - V: - N: , Pg: 81-90
Descriptors Fermentacio malolactica Vinificacio Enzims Bacteris
Localització 663.1:663.252 Cur

Títol La fermentacion malolactica y su repercusion en la calidad del vino
Autor MORENO ARRIBAS, M.V.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 17, Pg: 52-57
Descriptors Fermentacio malolactica Qualitat del vi Vi Qualitat

Títol La fermentacion malolactica. En vinos del Priorat y de la Conca de Barbera.
Autor BURGUERA, J. L.   CARBO, J.   SANCHO, J.   CASTRO, J. J. de  
Dades Font Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - juliol-agost 1995 - V: - N: 7-8, Pg: 56-60
Descriptors Fermentacio malolactica Vi Priorat DO Conca de Barbera DO Falset

Títol La fermentacion: procedimiento controlado o el juego de la ruleta(y II)
Autor PALACIOS, A. et al.  
Dades Font Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Octubre 2006 - V: LXI- N: 3140, Pg: 3430-3436
Descriptors Fermentacio Vinificacio Aroma Reduccio Parada fermentativa Fenols volatils Amines biogenes Llevats Fermentacio malolactica

Títol La microflore des baies de raisin
Autor RENOUF, V.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Juillet 2013 - V: - N: , Pg: 11-14
Descriptors Raim Baia Microflora Fermentacio malolactica Microbiologia del vi

Títol Las bacterias lacticas del vino y la fermentacion malolactica
Autor BORDONS, A.  
Dades Font XIII Cursos Rioja 97 - 1997 - V: - N: , Pg: 9-31
Descriptors Bacteris lactics Vi Fermentacio malolactica
Localització 634.814.2 Cur

Títol Les Perturbations de la fermentation malolactique par les bacteriophages
Autor CAZELLES, O  
Dades Font Revue Fransaise d'Oenologie. Vin et Sante ISSN: 0760-9868 VOL 13 - 1987 - V: - N: 45, Pg: 19-23
Descriptors Fermentacio malolactica Defectes Bacteris Virus Bacteriofags
Localització C 1/35

Títol Leuconostoc oenos and malolactic fermentation in wine: a review
Autor VERSARI, A.   PARPINELLO, G.P.   CATTANEO, M.  
Dades Font Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 - 1999 - V: 23- N: , Pg: 447-455
Descriptors Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos Vi
Localització C 1/89

Títol Lineas de actuacion sobre microbiologia enologica actualmente desarrolladas en La Rioja: Bacterias lacticas responsables de la ferrmentacion malolactica del vino
Autor RUIZ-LARREA, F.   LOPEZ ALFARO, I.   ALEGRIA, E.G. et al.  
Dades Font Congresos y jornadas: Aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 69-82
Descriptors Investigacio Fermentacio malolactica Bacteris lactics Congressos
Localització 663.252.4 ASP

Títol MLST (Multilocus Sequence Typing): Un metodo molecular para la caracterizacion inequivoca de cepas de Oenococcus oeni y Lactobacillus plantarum
Autor RIVAS, B. de las   MARCOBAL, A.   MU?OZ, R.  
Dades Font Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 34-35
Descriptors Oenococcus oeni Lactobacillus plantarum Fermentacio malolactica Identificacio Metode de tipificacio Metodes moleculars
Localització 663.2 (063) Con

Títol Maitriser la fermentation malolactique: un moyen efficace pour proteger la qualite et la typicite des vins
Autor ESCOT, S.   SERGENT, D.   PILLET, O.  
Dades Font Revue des Oenologues ISSN: 0760-9868 - Juliol 2005 - V: 32- N: 116, Pg: 19-23
Descriptors Fermentacio malolactica Ferments lactics Qualitat Vi Vinificacio Merlot Llevats Bacteris Inoculacio

Títol Malo-lactic Fermentation
Autor KUNKEE, R. E.  
Dades Font Advances in Applied Microbiology - - V: - N: , Pg: 235-279
Descriptors Fermentacio malolactica
Localització C 8/41

Títol Malolactic fermentation in wine beyond deacidification
Autor LIU, S.Q.  
Dades Font Journal of Applied Microbiology ISSN: 1364-5072 - 2002 - V: 92- N: 4, Pg: 589-601
Descriptors Fermentacio malolactica Desadificacio Metabolisme dels carbohidrats Metabolisme dels polisacarids Metabolisme dels poliols
Localització C 15/137

Títol Malolactic fermentation of wine: study of the influence of some physico-chemical factors by experimental design assays
Autor VAILLANT, H.   FORMISYN, P.   GERBAUX, V.  
Dades Font Journal of Applied Bacteriology ISSN: 0021-8847 - 1995 - V: - N: 79, Pg: 640-650
Descriptors Vi Fermentacio malolactica Factors fisicoquimics
Localització C 8/61

Títol Malolactic fermentation, more than just the conversation of malic acid to lactic acid
Autor KRIEGER, S.A.  
Dades Font International Association of Enology, Management and Wine Marketing. 14 International Enology Symposium - May 2005 - V: - N: , Pg: 575-587
Descriptors Fermentacio malolactica Acid lactic Acid malic

Títol Malolactique : peut-on ensemencer les mouts?
Autor GERBAUX, V.  
Dades Font Viti : Documentation agricole ISSN: 0399-3558 - gener 1992 - V: - N: 161, Pg: 54-56
Descriptors Fermentacio malolactica Most Bacteris lactics Most sulfitat Vi Vinificacio

Títol Management of malolactic fermentation wine flavour manipulation
Autor BARTOWSKY, E.J.   COSTELLO, P.J.   HENSCHKE, P.A.  
Dades Font Eleventh Australian Wine Industry Technical Conference ISSN: 0811-0743 - Octubre 2001 - V: - N: , Pg: 157-161
Descriptors Fermentacio malolactica Oenococcus oeni
Localització 634.8:663.2(061.3)AUS

Títol Mejora de la calidad y la tipicidad de los vinos con la ayuda de nuevas herramientas biologicas (Craft in fair qual & T project)
Autor FUSTER, A.   KRIEGER, S.   SANTIAGO, L.   PALACIOS, A.   IZQUIERDO, B.   LARREA, M.   BARRUECO, I.   RODRIGUEZ, E.   MADRAZO, J.   BONILLA, A.   FERRER, S.   PARDO, I.  
Dades Font Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Abril 2002 - V: LVII- N: 2906, Pg: 1206-1212
Descriptors Fermentacio malolactica Estudi ecologic Bacteris Vinificacio Tipificacio Vi Qualitat

Títol Memoria de vinificacion. Estudio de la fermentacion malolactica simultanea con la alcoholica en elaboracion del tempranillo con L.oenos
Autor FUENTE, J.  
Dades Font - Juny 1991 - V: - N: , Pg:
Descriptors Estada en practiques Vinificacio Fermentacio malolactica Fermentacio alcoholica Celler Torres Ull de llebre Tempranillo Leuconostoc oenos
Localització (043) FUENTE RUS

Títol Metabolisme de compostos fenolics per bacteris lactics del vi
Autor RODR?GUEZ, H   LANDETE, J.M.   DE LAS RIVAS, B.   ET.AL.  
Dades Font ACE revista d'enologia ISSN: 0212-842X - 2007 - V: 24- N: 79, Pg: 4-8
Descriptors Vi bacteris lactics Compostos fenolics Fermentacio malolactica

Títol Metabolisme des bacteries acetiques dans le mout de raisin. Consequences a l'egard de la fermentation alcoolique et malolactique
Autor JOYEUX, A.   LAFON-LAFOURCADE, S.   RIBEREAU-GAYON, P.  
Dades Font Sciences des Aliments ISSN: 0240-8813 - 1984 - V: - N: 4, Pg: 247-255
Descriptors Bacteris acetics Metabolisme Most Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica
Localització C 16/22

Títol Mise en evidence de l'aptitude oenologique de quelques biomasses de bacteries lactiques commercialisees
Autor NAULT, I.   GERBAUX, V...[et al.]  
Dades Font Vignes et Vins ISSN: 1142-5288 - novembre 1991 - V: - N: 8, Pg: 46-49
Descriptors Bacteris lactics Fermentacio malolactica Vinificacio Biomassa

Títol Modificacion del color en los vinos tintos durante la fermentacion malolactica. Influencia de la cepa de bacteria lactica
Autor IZQUIERDO, P.M.   GARCIA, E.   MARTINEZ, J.   CHACON, J.L.   GONZALEZ, A.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 47-50
Descriptors Fermentacio malolactica Color Vi negre Modificacio del color Bacteris lactics

Títol Momento optimo de la fermentacion malolactica del vino balnco
Autor KRIEGER, S.   HERREROS, R.   ROMERO, S.   [et al.]  
Dades Font Alimentaria, revista de tecnologia e higiene de los alimentos ISSN: 0300-5755 - Octubre 2007 - V: - N: 387, Pg: 58-63
Descriptors Vi blanc Fermentacio malolactica Caracteristiques sensorials Caracteristiques organoleptiques

Títol Nivells de SO2 com a conservant: revisio dels compostos lligats a SO2 i paper rellevant de la fermentacio malolactica
Autor JACKOWETZ, N.   LI, E.   MIRA DE ORDU?A, R.  
Dades Font ACE Revista d?Enologia ISSN: 0212-842X - 2n semestre 2011 - V: 28- N: 94, Pg: 10-16
Descriptors SO2 Fermentacio malolactica Acetaldehid

Títol Nou metode de PCR (Multiple RAPD) per diferenciar soques d'Oenococcus oeni
Autor REGUANT, C.   CARRETE, R   BORDONS, A.  
Dades Font ACE Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 3er trimestre 2003 - V: 20- N: 64, Pg: 12-16
Descriptors Metode PCR Oenococcus oeni Fermentacio malolactica PCR RAPD-PCR Bacteris Vi Metode Multiplex RAPD-PCR Multiplex

Títol Nueva solucion en la fermentacion malolactica
Autor HANSEN, C.  
Dades Font Enologos ISSN: 1695-7296 - Septiembre-Octubre 2003 - V: V- N: 25, Pg: 24
Descriptors Fermentacio malolactica Solucio Vi d'alta graduacio alcoholica

Títol Nuevas tecnologias para el desarrollo y control de fermentacion malolactica
Autor PARDO, I. et al.  
Dades Font Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 79-86
Descriptors Fermentacio malolactica Tecnologia Control Inoculacio Acid malic

Títol Objectiu: Oenococcus oeni
Autor FERRER, S.  
Dades Font ACE Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 3 er trimestre 2003 - V: 20- N: 64, Pg: 17-19
Descriptors Oenococcus oeni Soca Sequencia Genoma Fermentacio malolactica Bacteris Mutacio malolactica Tipificacio

Títol Performance of malolactic fermentation by inoculation of selected Lactobacillus plantarum and Oenococcus oeni strains isolated from Rioja red wines
Autor LOPEZ, I.   LOPEZ, R.   SANTAMARIA, P.   [et al.]  
Dades Font Vitis. Journal of Grapevine Research ISSN: 0042-7500 - 2008 - V: 47- N: 2, Pg: 123-129
Descriptors Fermentacio malolactica Vins Vi Lactobacillus plantarum Oenococcus oeni Rioja Vi negre Bacteris Bacteris malolactics

Títol Por que emplear bacterias lacticas seleccionadas si mis vinos realizan espontaneamente la fermentacion malolactica?
Autor AGROVIN  
Dades Font Enologos ISSN: 1695-7296 - Mayo-Junio 2013 - V: A?o XV- N: 83, Pg: 62
Descriptors Fermetacio Fermentacio malolactica Bacteris lactics Elaboracio de vi

Títol Practical Implications of Malolactic Fermentation: A Review
Autor DAVIS, C.R.   WIBOWO, D.   ESCHENBRUCH, R.   LEE, T.H.   FLEET, G.H  
Dades Font American Journal of Enology and Viticulture ISSN: 0002-9254 VOL 36 - 1985 - V: - N: 4, Pg: 290-301
Descriptors Fermentacio malolactica Vi
Localització C 7/59

Títol Preliminary studies with coated-wire electrodes for malate, lactate and tartrate ions in model solutions
Autor BOULTON, R.  
Dades Font American Journal of Enology and Viticulture ISSN: 0002-9254 VOL 29 - 1978 - V: - N: 4, Pg: 289-291
Descriptors Ions Ionitzacio Vi Fermentacio malolactica Lactat Tartrat Electrode Analisi Precipitacio
Localització C 4/30

Títol Preserver les aromes frites du vin: nouveaux enjeux dans la gestion de la fermentation malolactique
Autor PILLET, O.   DESSUP, E.   REMOND, E.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Juillet 2007 - V: - N: 124, Pg: 17-19
Descriptors Fermentacio malolactica Vi Aroma Amines biogenes Preservacio

Títol Preserver les aromes fruites du vin: nouveaux enjeux la gestion de la fermentation malolactique
Autor PILLET, O.   DESSUP, E.   REMOND, E.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Octobre 2007 - V: - N: 125, Pg: 45-47
Descriptors Vi Aroma Fermentacio malolactica Llevats Brettanomyces

Títol Produccion de acidez volatil y degradacion de acido citrico por cepas de Oenococcus oeni aisladas de la fermentacion malolactica espontanea de vinos Cencibel elaborados en Castilla-La Mancha
Autor IZQUIERDO, P.   SESE?A, S.   RUIZ, P.   [et al.]  
Dades Font Viticultura Enologia profesional ISSN: 1131-5679 - Septiembre 2007 - V: - N: 111, Pg: 37-42
Descriptors Oenococcus oeni Fermentacio malolactica Acid citric Acidesa volatil

Títol Recenti acquisizioni sulla fermentazione malolattica: aspetti microbiologici e tecnologici
Autor SOZZI, T.   GNAEGI, F.  
Dades Font Vino, Bevanda et Alimento ISSN: ISBN 88-85022-21-9 - 1985 - V: - N: , Pg: 164-168
Descriptors Fermentacio malolactica
Localització 663.2 Sim

Títol Role de certains residus de traitements phytosanitaires dans l'inhibition des bacteries de la fermentation malolactique dans les vins
Autor RENOUFF, V.   FAUX, L.   LA GUERCHE, S.   MURAT, M.L.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Novembre 2011 - V: - N: 141 especial, Pg: 50-51
Descriptors Tractament fitosanitari Residus Fermentacio malolactica

Títol Role of Scalar Protons in Metabolic Energy Generation in Lactic Acid Bacteria
Autor LOLKEMA, J.S.   POOLMAN, B.   KONINGS, W.N.  
Dades Font Journal of Bioenergetics and Biomembranes ISSN: 0145-479X VOL 4 - 1995 - V: - N: 27, Pg: 467-473
Descriptors Protons Bacteris acidolactics Fermentacio malolactica
Localització C 12/69

Títol Securisation et gain de temps. Co-inoculation levures/bacteries
Autor SI. S.  
Dades Font Viti: de la vigne au vin ISSN: 0757-4673 - Mai-Juin 2008 - V: 32- N: 340-341, Pg: 38-40
Descriptors Coinoculacio Brettanomyces Fermentacio malolactica Fermentacio alcoholica Fermentacio retardada Llevats Bacteris Llevats seleccionats Elaboracio e vi Amines biogenes Beaujolais Sofre Sulfitatge Bacteris lactics Vi jove Fermentacio en blanc

Títol Seguimiento mediante fish de bacterias lacticas durante la vinificacion
Autor CALLEJON, S.   POLO, L.   FERRER, S.   PARDO, I.  
Dades Font Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 136-137
Descriptors Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Hibridacio
Localització 663.2 (063) Con

Títol Seguridad en la fermentacion malolactica
Autor KRIEGER-WEBER, S.   DELERIS BOU, M.   SUAREZ,C.   HERAS, J.M.  
Dades Font La Setmana Vitivinicola ISSN: 0037-184X - Noviembre 2011 - V: - N: 3362, Pg: 1942-1947
Descriptors Seguretat Fermentacio malolactica Aclimatacio Inoculacio

Títol Starter cultures for the malolactic fermentation time of inoculation
Autor KRIEGER, S.A.  
Dades Font 13th International Enology Symposium - June 2002 - V: - N: , Pg: 77-91
Descriptors Fermentacio malolactica Inoculacio Vinificacio
Localització 663.2 SYM

Títol Stimulation de la fermentation malolactique par l'addition au vin d'enveloppes cellulaires de levure et differents adjuvants de nature polysaccharidique et azotee
Autor LONVAUD-FUNEL, A.   DESENS, C.   JOYEUX, A.  
Dades Font Connaissance de la Vigne et du Vin ISSN: 1151-0285 VOL 19 - 1985 - V: - N: 4, Pg: 229-240
Descriptors Fermentacio malolactica Vi Llevats Adjuvant
Localització C 7/63

Títol Temperatures : deux solutions pour les maitriser
Autor
Dades Font VITI : Documentation Agricole ISSN: 0399-3558 - juny 1990 - V: - N: 144, Pg: 47-56
Descriptors Vi Temperatura Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Estabilitzacio Vi blanc Vi negre Bomba de calor reversible Most Fred Calor Cost

Títol Thermoregulation. Optimisations de la conception des installations et de la supervision pour une parfaite maitrise des temperatures et de nouvelles apllications oenologiques
Autor BASQUIAT, M.  
Dades Font Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Novembre 2012 - V: 39- N: 145, Pg: 49-51
Descriptors Termoregulacio Maceracio prefermentativa Fermentacio alcoholica Maceracio postfermentativa Fermentacio malolactica Instal?lacions

Títol Un effet potentiel des residus phyto
Autor I.A.  
Dades Font Viti ISSN: 0757-4673 - Decembre 2011 - V: - N: Hors-Serie, Pg: 48-49
Descriptors Productes fitosanitaris Fermentacio malolactica Bacteris

Títol Utilisation de l'acide fumarique dans l'industrie vinicole americaine
Autor GUINAND, G.  
Dades Font - juny 1986 - V: - N: , Pg: 1-6
Descriptors Vi Vinificacio Acid fumaric Fermentacio malolactica Acidulant
Localització C 1/13

Títol Utilisations pratiques de la cytometrie de flux pour les suivi des levures en oenologie
Autor GERBAUX, V.   THOMAS, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 8-13
Descriptors Citometria de flux Llevats Brettanomyces Saccharomyces cerevisiae Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Vi negre Control microbiologic

Títol Utilitzaci? de la fermentacio per potenciar el caracter afruitat del vi
Autor BARTOWSKY, E.   COSTELLO, P.  
Dades Font ACE Revista d?Enologia ISSN: 0212-842X - 2n semestre 2011 - V: 28- N: 94, Pg: 4-8
Descriptors Fermentacio malolactica Propietats sensorials Oenococcus oeni Caracter fruital Inoculacio

Títol Utilizacion de la lisozima en vinos tranquilos y vinos espumosos
Autor GERLAND, C.  
Dades Font Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Abril 2002 - V: - N: N? Especial Enomaq Tecnovid 2002, Pg: 5 pp.
Descriptors Lisozim Vi tranquil Vi escumos Vi negre Fermentacio malolactica Estabilitzacio microbiologica Efecte secundari

Títol Utilizacion de la lizosima en vinos tranquilos y vinos espumosos
Autor GERLAND, C.  
Dades Font Jornadas Tecnicas Enomaq-Tecnovid 2002 - 2002 - V: - N: , Pg: 1 dossier
Descriptors Lisozim Vi negre Vi escumos Fermentacio malolactica Estabilitzacio microbiologica Efecte secundari
Localització C 19/146

Títol Vins rouges. L'elevage en barriques: pour quoi faire?
Autor MAGNAC, J. L.  
Dades Font VITI: de la vigne au vin ISSN: 0757-4673 - novembre 1995 - V: - N: 203, Pg: 59-60
Descriptors Botes Vi Fermentacio malolactica

Títol Wine deacidification
Autor BEELMAN, R.B.   GALLANDER, J.F.  
Dades Font Advances in Food Research - 1979 - V: - N: , Pg: 1-53
Descriptors Vi Acidesa Fermentacio malolactica Maceracio carbonica Acid Vinificacio
Localització C 8/1