Per visualitzar el registre sencer cliqueu el títol corresponent.
Si cliqueu sobre un descriptor us farà una nova cerca del terme seleccionat.
També es pot fer una cerca al catàleg del terme cercat:
BERTRAND, M. A.

Resultat de la cerca

Registres trobats: 38


Títol Analyse des boissons spiritueuses d'origine viticole
Autor BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - novembre 1990 - V: - N: 880, Pg: 9 p.
Descriptors Analisi quimica Analisi sensorial Composicio Sucre Grau alcoholic Graduacio Acidesa Components volatils Begudes alcoholiques Compostos fenolics Determinacio Dosificacio Dosatge Cromatografia de gasos HPLC Espectrofotometria d'absorcio atomica
Localització FV 880

Títol Determination of free and total fatty acids of wine
Autor SOUFLEROS, E.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font Sciences des aliments ISSN: 0240-8813 - 1989 - V: - N: 9, Pg: 169-177
Descriptors Vi Acid Esters Cromatografia de gasos
Localització C 1/65

Títol Differenciation des vins blancs, roses et rouges.
Autor BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - 1986 - V: - N: 815, Pg: 3 p.
Descriptors Vi blanc Vi rosat Vi negre Maceracio Constituents Components volatils Analisi Identificacio
Localització FV 815

Títol Differenciation des vins. Etude de la maceration
Autor RIZZON, L. A.   MEDINA, B.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - 1985 - V: - N: 786, Pg: 10 P.
Descriptors Identificacio Vi Maceracio Constituents Vinificacio Analisi multidimensional Antocians
Localització FV 786

Títol Differentiation des vins. Etude de l'evolution des acides amines en fonction de la duree de la maceration.
Autor BERTRAND, M. A.   CHEVALLIER, J. P.   MEDINA, B.  
Dades Font FV - setembre 1982 - V: - N: 757, Pg: 8 p.
Descriptors Cromatografia de gasos Vi Identificacio Acid aminat
Localització FV 757

Títol Dosage de l'acide salycilique dans les vins par chromatographie en phase gazeuse.
Autor BERTRAND, M. A.   SARRE, C.  
Dades Font FV - febrer 1978 - V: - N: 655, Pg: 4 p.
Descriptors Acid salicilic Vi Cromatografia de gasos Dosificacio Dosatge Determinacio
Localització FV 655

Títol Dosage de l'acide sorbique dans les vins par chromatographie en phase gazeuse.
Autor BERTRAND, M. A.   SARRE, C.  
Dades Font FV - febrer 1978 - V: - N: 654, Pg: 4 p.
Descriptors Acid sorbic Dosificacio Dosatge Determinacio Vi Cromatografia de gasos
Localització FV 654

Títol Dosage de la procymidone dans les vins
Autor BERTRAND, M. A.   BERTSCH, K.  
Dades Font FV - maig 1990 - V: - N: 865, Pg: 6 p.
Descriptors Vi Identificacio Analisi Composicio Procimidona Fran?a Dosificacio Dosatge Cromatografia capil.lar
Localització FV 865

Títol Dosage des acides organiques fixes dans les mouts et les vins par chromatographie en phase gazeuse.
Autor TRIQUET-PISSARD, R.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - setembre 1980 - V: - N: 727, Pg: 4 p.
Descriptors Vi Analisi Cromatografia de gasos Acid organic Composicio Dosificacio Dosatge Identificacio Determinacio Most
Localització FV 727

Títol Dosage des acides tartrique, malique et citrique dans les mouts et les vins par chromatographie en phase liquide a haute pression
Autor AUGUSTE, M. H.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - maig 1980 - V: - N: 721, Pg: 4 p.
Descriptors Acid tartric Acid tartaric Acid malic Acid citric Analisi quimica Determinacio Identificacio Composicio Dosificacio Dosatge Vi Most Cromatografia de liquids HPLC Espectrofotometria
Localització FV 721

Títol Dosage des acides-phenols dans les vins par chromatographie en phase liquide a haute pression
Autor AUGUSTE, M. H.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - maig 1980 - V: - N: 723, Pg: 6 p.
Descriptors Cromatografia de liquids Acid Fenols Vi Analisi HPLC Determinacio Identificacio Dosificacio Dosatge Composicio
Localització FV 723

Títol Dosage des sucres residuels dans les vins secs par chromatographie en phase gazeuse.
Autor BERTRAND, M. A.   DUBERNET, M. O.   RIBEREAU-GAYON, P.  
Dades Font FV - febrer 1975 - V: - N: 526, Pg: 4 p.
Descriptors Sucre Residus Vi sec Cromatografia de gasos
Localització FV 526

Títol Dosage du carbamate d'ethyle dans les vins et les eaux-de-vie.
Autor BERTRAND, M. A.   BARROS, P.  
Dades Font FV - abril 1988 - V: - N: 825, Pg: 9 p.
Descriptors Carbamat d'etil Vi Begudes alcoholiques Licor Dosificacio Dosatge Espectrometria de massa Analisi
Localització FV 825

Títol Dosage du diacetyle et de la pentanedione-2,3 dans les eaux-de-vie et dans les vins
Autor BERTRAND, M. A.   REVEL, G. de  
Dades Font FV - juliol 1991 - V: - N: 902, Pg: 3 p.
Descriptors Determinacio Analisi Vi Begudes alcoholiques Dosificacio Dosatge Diacetil Pentanedione-2,3
Localització FV 902

Títol Dosage du glucose, du fructose et du glycerol par chromatographie en phase liquide a haute pression .
Autor AUGUSTE, M. H.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - maig 1980 - V: - N: 722, Pg: 5 p.
Descriptors Vi Glucosa Fructosa Glicerol Sucre Reduccio Cromatografia de gasos Cromatografia de liquids HPLC Analisi quimica Dosificacio Dosatge Identificacio Composicio Determinacio
Localització FV 722

Títol Dosage du glycerol dans le vin par chromatographie en phase gazeuse.
Autor BERTRAND, M. A.   DUBERNET, M. O.   RIBEREAU-GAYON, P.  
Dades Font FV - febrer 1975 - V: - N: 527, Pg: 3 p.
Descriptors Glicerol Vi Dosificacio Dosatge Cromatografia de gasos
Localització FV 527

Títol Dosage du methanol dans le vin par chromatographie en phase gazeuse.
Autor BERTRAND, M. A.   RIBEREAU-GAYON, P.  
Dades Font FV - abril 1972 - V: - N: 408, Pg: 2 p.
Descriptors Metanol Determinacio Cromatografia de gasos Vi
Localització FV 408

Títol Dosage du sorbitol par CPG
Autor BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - abril 1991 - V: - N: 895, Pg: 4 p.
Descriptors Sorbitol Dosificacio Dosatge Determinacio Analisi Identificacio Cromatografia de gasos
Localització FV 895

Títol Dosage du sorbitol par chrmatographie en phase gazeuse dans les vins.
Autor BERTRAND, M. A.   PISSARD, R.  
Dades Font FV - desembre 1975 - V: - N: 585, Pg: 2 p.
Descriptors Sorbitol Cromatografia de gasos Vi Determinacio
Localització FV 585

Títol Dosage simultane, dans le vin, par chromatographie en phase gazeuse, de l'acetate d'ethyle, du methanol, du methyl-2 propanol 1, du propanol-1, du butanol-2, du butanol-1 et du melange methyl-2 butanol-1 et methyl-3 butanol-1.
Autor BERTRAND, M. A.   RIBEREAU-GAYON, P.  
Dades Font FV - abril 1972 - V: - N: 409 Bis. Annule et remplace le precedent FV 409., Pg: 2 p.
Descriptors Vi Determinacio Cromatografia de gasos Acetat d'etil Metanol Butanol Propanol Metil
Localització FV 409

Títol Effects of skin contact temperature on chardonnay must and wine composition
Autor RAMEY, D.   BERTRAND, M. A.   OUGH, C. S.   SINGLETON, V. L.   SANDERS, E.  
Dades Font American Journal of Enology and Viticulture ISSN: 0002-9254 VOL 37 - 1986 - V: - N: 2, Pg: 99-106
Descriptors Pell Chardonnay Vi Temperatura Vinificacio Contingut fenolic Maceracio Color Envelliment en botes Deteriorament
Localització C 9/126

Títol Effets du surpressage sur la composition du vin.
Autor BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - 1986 - V: - N: 816, Pg: 1 p.
Descriptors Premsatge Vi Efectes Constituents Sauvignon blanc Chardonnay
Localització FV 816

Títol Etude de l'efficacite de l'urease pour l'elimination de l'uree, principal precurseur du carbamate d'ethyle au cours du viellissement
Autor BERTRAND, M. A.   INGARGIOLA, M. C.  
Dades Font FV - mar? 1993 - V: - N: 953, Pg: 4 p.
Descriptors Urea Vi Envelliment Carbamat d'etil Enzims Ureasa
Localització FV 953

Títol Etude de l'evolution des anthocyanes en fonction de la duree de maceration
Autor BERTRAND, M. A.   SALAGOYTY-AUGUSTE, M. H.   GAUTHIER, M.  
Dades Font FV - setembre 1982 - V: - N: 761, Pg: 4 p.
Descriptors Maceracio Vi rosat Antocians Efectes
Localització FV 761

Títol Etude du carbamate d'ethyle dans les vins
Autor BERTRAND, M. A.   INGARGIOLA, M. C.  
Dades Font FV - mar? 1993 - V: - N: 952, Pg: 4 p.
Descriptors Carbamat d'etil Vi Analisi Control de qualitat Dosificacio Dosatge Determinacio Identificacio Fran?a Llevats Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Envelliment Bacteris
Localització FV 952

Títol Influence de la temperature de fermentation sur la vomposition d'un vin blanc sec
Autor BISSON, J.   BERTRAND, M. A.   DAULNY, B.  
Dades Font Connaissance de la Vigne et du Vin ISSN: 0010-597X VOL 14 - 1980 - V: - N: 3, Pg: 195-202
Descriptors Vi Vi blanc Vi blanc sec Fermentacio Vinificacio Llevats Temperatura Most Analisi Acid Esters Aroma Oxidacio Components volatils
Localització C 3/148

Títol Influence du debourbage des mouts et du sulfitage sur les teneurs en substances volatiles des vins et des eaux-de-vie
Autor MARLY-BRUGEROLLE, C.   SARRE, C.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font Connaissance de la vigne et du vin ISSN: 0010-597X VOL 12 - 1978 - V: - N: 1, Pg: 35-48
Descriptors Desfangament Vi blanc Most Components volatils Aroma Clarificacio Ugni blanc Fermentacio Poliol Cromatografia Alcohol superior Esters
Localització C 4/19

Títol Influence du debourbage et de la temperature de fermentation sur les teneurs en substances volatiles des vins blancs
Autor BERTRAND, M. A.  
Dades Font Annals de Technologie Agricole ISSN: 0003-4223 VOL 27 - 1978 - V: - N: 1, Pg: 231-233
Descriptors Vi blanc Desfangament Fermentacio Temperatura Substancies volatils
Localització C 7/76

Títol Influencia del deburbado y de los lipidos sobre la formacion de productos secundarios en la vinificacion en blanco
Autor ARTAJONA, J.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font Viticultura Enologia Profesional ISSN: 1131-5679 - mar?-abril 1990 - V: - N: 7, Pg: 55-61
Descriptors Vinificacio Vi blanc Llevats Aroma Desfangament Esters Cromatografia Lipids Analisi

Títol L'uree dans le vin
Autor BERTRAND, M. A.   INGARGIOLA, M. C.   GAZEAU, O.  
Dades Font FV - mar? 1993 - V: - N: 947, Pg: 2 p.
Descriptors Urea Vi Colorimetria Analisi Dosificacio Dosatge Fran?a Composicio Identificacio
Localització FV 947

Títol Le carbamate d'ethyle . Elimination du precurseur du carbamate d'ethyle dans les eaux-de-vie de vin.
Autor BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - juliol 1991 - V: - N: 897, Pg: 3 p.
Descriptors Carbamat d'etil Vi Fran?a Analisi Determinacio Identificacio Dosificacio Dosatge Formacio Vinificacio Fermentacio Begudes alcoholiques
Localització FV 897

Títol Le debourbage des mouts de vendage blanche
Autor RIBEREAU-GAYON, P.   LAFON-LAFOURCADE, S.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font Connaissance de la Vigne et du Vin VOL 9 - 1975 - V: - N: , Pg: 117-139
Descriptors Desfangament Most Vi blanc
Localització C 9/27

Títol Methodes d'analyse des boissons spiritueuses d'origine viticole
Autor BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - juliol 1990 - V: - N: 867, Pg: 12 p.
Descriptors Begudes alcoholiques Analisi Composicio Cromatografia HPLC
Localització FV 867

Títol Origine des amines biogenes dans les vins
Autor INGARGIOLA, M. C.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - juliol 1991 - V: - N: 896, Pg: 4 p.
Descriptors Amines biogenes Vi Analisi Identificacio Determinacio Dosificacio Dosatge Formacio
Localització FV 896

Títol Role de la "Souche de Levure" dans la production des substances volatiles au cours de la fermentation du jus de raisisn
Autor SOUFLEROS, E.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font Connaissance de la Vigne et du Vin ISSN: 0010-597X VOL 13 - 1979 - V: - N: 3, Pg: 181-196
Descriptors Fermentacio Vi Suc de raim Components volatils Llevats Most Aroma Esters Etanol Acetat d'etil Lactat Glicerol
Localització C 3/1

Títol Study on sulfur compounds in wine: preliminary results.
Autor ANOCIBAR, A.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 1995 - V: - N: 3, Pg: 279-289
Descriptors Vi Compostos sulfurics
Localització C 9/4

Títol Synthese des substances acetoiniques par leuconostoc oenos. : reduction du diac?tyle
Autor REVEL, G. de   LONVAND-FUNEL, A.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin ISSN: 1151-0285 VOL 23 - 1989 - V: - N: 1, Pg: 39-45
Descriptors Acid carboxilic Leuconostoc oenos Bacteris acetics Bacteris lactics Vinificacio Acetil Esters acetils Diacetil Cromatografia de gasos
Localització C 2/13

Títol Teneur des vins en polyols
Autor BERTRAND, M. A.  
Dades Font FV - juliol 1991 - V: - N: 901, Pg: 8 p.
Descriptors Analisi Vi Composicio Dosificacio Dosatge Poliol Fran?a
Localització FV 901