Registres trobats: 162
Títol | Acetaldehyde metabolism by wine lactic acid bacteria |
Autor | OSBORNE, J.P MIRA DE ORDUNYA, R PILONE, G.L LIU, S.Q |
Dades Font | FEMS Microbiology Letters ISSN: 0378-1097 - july 2000 - V: - N: 191, Pg: 51-55 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Dioxid de sulfur Acetaldehid Acid lactic |
Localització | C 15/26 |
Títol | Adaptacion de las bacterias lacticas para la fermentacion malolactica del vino |
Autor | CARBO, R. SOLER, B. GORDUN, E. DE CASTRO, J.J. SANCHO, J. |
Dades Font | Rivista di Viticoltura e di Enologia ISSN: 0370-7865 - 1998 - V: - N: 51, Pg: 39-45 |
Descriptors | Bacteris lactics Fermentacio malolactica Vi |
Títol | Aroma variation in Tannat wines: effect of malolactic fermentation on ethyl lactate level and its enantiomeric distribution |
Autor | LLORET, A. BOIDO, E. LORENZO, D. CARRAU, F. DELLACASSA, E. VERSINI, G. |
Dades Font | Italian Journal of Food Sciences ISSN: 1120-1770 - 2002 - V: XIV- N: 2, Pg: 175-180 |
Descriptors | Distribucio enantiomerica Lactat d'etil Fermentacio malolactica Tannat Vins |
Títol | Au-dela de la fermentation malolactique |
Autor | BARTOWSKY, E. COSTELLO, P. KRIEGER, S. [et al.] |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Novembre 2013 - V: - N: 149 Special, Pg: 61-65 |
Descriptors | Fermantacio Fermentacio malolactica Vi negre Impactet Bacteris Aroma del vi Caracteristiques sensorials |
Títol | Bacterias aceticas durante la fermentacion vinica. Interacciones con otros microorganismos |
Autor | MAS, A. GONZALEZ, A. HIERRO, N. POBLET, M. ROZES, N. GUILLAMON, J.M. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo-Junio 2003 - V: III- N: 11, Pg: 27-30 |
Descriptors | Bacteris acetics Fermentacio Microorganismes Interaccio Llevats Vi Fermentacio malolactica |
Títol | Bacterie du vin Oenococcus oeni un metabolisme de l'azote adapte a son environnement, La |
Autor | RITT, J-F. REMIZE, F. ALEXANDRE, H. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Janvier 2009 - V: 36- N: 130, Pg: 12-14 |
Descriptors | Elaboracio de vi Fermentacio malolactica Nitrogen Most Peptid Activitat enzimatica |
Títol | Balan? i perspectives de deu anys de microoxigenacio |
Autor | ROIG, G. YERLE, S. |
Dades Font | ACE. Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 1er trimestre 2003 - V: 20- N: 62, Pg: 12-17 |
Descriptors | Microoxigenacio Vi negre Fermentacio malolactica Oxigenacio Enologia Oxigen |
Títol | Besoins nutritionnels des bacteries malolactiques |
Autor | SILVANO, A. DELAHERCHE, A, KRIEGER-WEBER, S. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Juillet 2013 - V: - N: 144, Pg: 15-19 |
Descriptors | Necessitats Bacteris malolactics Bacteris Acid organic Acid malic Acid tartric Fermentacio malolactica |
Títol | Brettanomyces et phenols volatils. Prevenir et limiter les alterations |
Autor | |
Dades Font | Les Cahiers itineraires d'ITV France ISSN: 29064-17386 - Juillet 2006 - V: - N: 12, Pg: 4-26 |
Descriptors | Brettanomyces Fenols volatils Fenols Fermentacio malolactica Punts critics Llevats Alteracions |
Localització | C 24/104 |
Títol | Cambios inducidos por la fermentacion malolactica en vinos tintos cencibel (Tempranillo) |
Autor | DIAZ-MAROTO, C GARCIA,E. HERMOSIN,I. CABEZUDO,M.D |
Dades Font | Alimentaria ISSN: 0300-5755 - abril 2001 - V: - N: 321, Pg: 143-151 |
Descriptors | Acetaldehid Acid piruvic Antocians Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos Tempranillo Ull de llebre |
Títol | Caracterizacion de cepas de Oenococcus aisladas de la fermentacion malolactica de vinos tintos Cencibel elaborados en Castilla-La Mancha: Dise?o de un cultivo iniciador |
Autor | IZQUIERDO, P.M. SESE?A, S. RUIZ, P PALOP, M. |
Dades Font | Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 110-112 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Glucosidasa |
Localització | 663.2 (063) Con |
Títol | Cepas comerciales de bacterias lacticas para la induccion de la fermentacion malolactica en vinos tintos Cencibel: eficiencia, implantacion e influencia sobre la calidad |
Autor | IZQUIERDO, P.M. et al. |
Dades Font | Alimentaria Revista de Tecnologia e Higiene de los Alimentos ISSN: 0300-5755 - Noviembre 2005 - V: Especial Jornadas Alimentacion y Salud- N: 368, Pg: 94-100 |
Descriptors | Bacteris lactics Fermentacio malolactica Vi negre Cencibel Qualitat |
Títol | Chemiosmotic Energy form Malolactic Fermentation |
Autor | COX, D. J. HENICK-KLING, T. |
Dades Font | Journal of Bacteriology ISSN: 0021-9193 VOL 171 - octubre 1989 - V: - N: 10, Pg: 5750-5752 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos Viniflora oenos Bacteris lactics |
Localització | C 7/68 |
Títol | Cloning and Characterization of the Genes Encoding the Malolatic Enzyme and the Malate Permease of Leuconostoc oenos |
Autor | GUZZO, J. LABARRE,C. CAVIN, J.F. DIVIES, CH. |
Dades Font | Applied and Environmental Microbiology ISSN: 0099-2240 VOL 62 - abril 1996 - V: - N: 4, Pg: 1274-1282 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vi Clonatge Leuconostoc oenos Viniflora oenos |
Localització | C 8/58 |
Títol | Comportamiento de la levadura VN seleccionada en Casilla La Mancha. Su influencia en la fermentacion malolactica |
Autor | GARCIA, E. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Mayo - Junio 2004 - V: IV- N: 17, Pg: 34-39 |
Descriptors | Llevats VN Castilla la Manxa Fermentacio malolactica Llevats Color Polifenols |
Títol | Contribucion de la frmentacion malolactica realizada por Oenococcus oeni y Lactobacillus plantarum, a la composicion fenolica no antocianica de vinos tintos |
Autor | MORENO ARRIBAS, M.V. HERNANDEZ, T. ESTRELLA, I. RUIZ LARREA, F. |
Dades Font | Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 67-69 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vi Bacteris lactics Polifenols |
Localització | 663.2 (063) Con |
Títol | Contribuciones al estudio de fermentaciones artesanales e industriales de Rioja Alavesa : acido sulfhidrico |
Autor | VINYEGRA, Milagros |
Dades Font | VV : Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - setembre-octubre 1992 - V: - N: 9-10, Pg: 45-53 |
Descriptors | Fermentacio Vi Vinificacio Rioja Acid sulfhidric Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica |
Títol | Control biologico de la fermentacion malolactica |
Autor | PALACIOS, A. NAVASCUES, E. SANTIAGO, L. MACIAS, C. RASINES, G. FUSTER, A. KRIEGER, S. O.JULIEN, A. |
Dades Font | Viticultura Enologia Profesional ISSN: 1131-5679 - Enero-Febrero 2003 - V: XIV- N: 84, Pg: 45-53 |
Descriptors | Bacteris Qualitat Fermentacio malolactica Mercat Control biologic |
Títol | Control de la fermentacion malolactica mediante cepas de bacterias aisladas del vino |
Autor | MASQUE, M. C. GUARDIOLA, S. BORDONS, A. |
Dades Font | VV : Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - novembre-desembre 1991 - V: - N: 11-12, Pg: 64-68 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Bacteris lactics Vinificacio |
Títol | Control de la fermentacion malolactica |
Autor | KRIEGER, S. PALACIOS, A |
Dades Font | Congresos y jornadas: aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 21-30 |
Descriptors | Investigacio Fermentacio malolactica Congressos |
Localització | 663.252.4 ASP |
Títol | Control de la imposicion de bacterias lacticas durante la fermentacion malolactica |
Autor | PUIG, A. OLMOS, P. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2004 - V: IV- N: 15, Pg: 55-57 |
Descriptors | Bacteris lactis Fermentacio malolactica |
Títol | Control del acido malico mediante la accion conjunta de bacterias y levaduras seleccionadas |
Autor | ALMABOUADA, K. FERNANDEZ LOPEZ, A. SANCHO, M. SANCHO, E.D. |
Dades Font | Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 70-72 |
Descriptors | Saccharomyces cerevisiae Bacteris lactics Fermentacio Fermentacio malolactica |
Localització | 663.2 (063) Con |
Títol | Control of Flavor development in wine during and after Malolactic Fermentation by Oenococcus oeni |
Autor | NIELSEN, JAN CLAIR RICHELIEU, MARIANNE |
Dades Font | Applied and Environmental Microbiology ISSN: 0099-2240 - February 1999 - V: 65- N: 2, Pg: 740-745 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Desenvolupament Gust |
Localització | C 12/37 |
Títol | Controle de la fermentation malolactique des vins: emploi du lysozyme |
Autor | AMATI, A. |
Dades Font | XXVeme Congres Mondial de la Vigne et du Vin - Juin 2000 - V: 2- N: , Pg: 95-100 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vi Lisozim |
Localització | 634.8:663.2 CON |
Títol | Controle de la fermentation malolactique par chromatographie des acides organiques sur papier et couche mince |
Autor | BOUVIER, J.C. |
Dades Font | FV - abril 1990 - V: - N: 852, Pg: 6 p. |
Descriptors | Fermentacio malolactica Cromatografia Acid organic Analisi Vi negre Acid malic Acid lactic |
Localització | FV 852 |
Títol | Controle de la fermentation malolactique une approche pratique |
Autor | FUSTER, A. KRIEGER, S. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 14-17 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Control Vi |
Títol | De la bonne gestion de la fermentation malolactique |
Autor | MURAT, L. GINDREAU, E. AUGUSTIN, C. [et al.] |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques. ISSN: 0760-9868 - Juillet 2007 - V: - N: 124, Pg: 24-28 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Gestio |
Títol | De la bonne gestion de la fermentation malolactique |
Autor | MURAT, M. GINDREAU, E. AUGUSTIN, C. [et al.] |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Octobre 2007 - V: - N: 125, Pg: 49-53 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Llevats Microorganismes Inoculacio Inoculacio sequencial |
Títol | Degradacion biologica del acido malico. La fermentacion malolactica |
Autor | MINATI, J.L. |
Dades Font | La Semana Vitivinicola ISSN: 0037-184X - Octubre 1998 - V: - N: 2721, Pg: 3509-3515 |
Descriptors | Acid malic Degradacio biologica Fermentacio malolactica |
Títol | Desarrollo de los cultivos malolacticos. Inoculacion directa de "Leuconostoc oenos". |
Autor | PRAHL, Claus NIELSEN, Jean-Clair |
Dades Font | Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 VOL Anyo VII - gener-febrer 1996 - V: - N: 72-73, Pg: 50-55 |
Descriptors | Leuconostoc oenos Cultiu malolactic Vi Inoculacio directa Fermentacio malolactica |
Títol | Diferenciacion de la composicion aromatica de vinos tintos de la variedad Garnacha en funcion del mosto, la cepa de levadura y la fermentacion malolactica |
Autor | IZQUIERDO CA?AS, P.M. GARCIA ROMERO E. CHACON VOZMEDIANO, J.L. MARTINEZ GASCUE?A, J. TORMO FELIU, J.A. PALACIOS GARCIA, A.T. |
Dades Font | Viticultura Enologia Profesionals ISSN: 1131-5679 - Julio-Septiembre 2002 - V: XIII- N: 81, Pg: 41-50 |
Descriptors | Aroma Fermentacio malolactica Llevats autoctons seleccionats Garnatxa Garnacha Vi negre Composicio aromatica |
Títol | Differentes alternatives d'utilisation des levains malolactiques, Les. Partie 1/2: Aspects cinetiques et microbiens |
Autor | RENOUF, V. GOURRAUD, C. MURAT, M-L. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Juillet 2008 - V: 35- N: 128, Pg: 39-43 |
Descriptors | Vi Llevats Fermentacio malolactica Soca Raim Inoculacio Coinoculacio Llevats malolactics |
Títol | Efecto de la lisocima, SO2, microoxigenacion, tipo de recipiente y adicion de cultivos malolacticos sobre la generacion de aminas en vinos de Tempranillo |
Autor | POLO, L. FERRER, S. PARDO, I. |
Dades Font | Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 143-145 |
Descriptors | Lisozim Amines biogenes Vi Tempranillo Cultiu Fermentacio malolactica |
Localització | 663.2 (063) Con |
Títol | Efecto de la microoxigenacion despues de la fermentacion malolactica en el aroma y composicion fenolica de un vino cencibel |
Autor | CEJUDO, M. GUCHU, E. HERMOSIN, I. [et al.] |
Dades Font | Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 414-416 |
Descriptors | Vi negre Polifenols Microoxigenacio Fermentacio malolactica Components volatils Analisi sensorial |
Localització | 663.2 (063) Con |
Títol | Efecto de la microoxigenacion y de la fermentacion malolactica sobre el perfil aromatico de vino tinto envejecido |
Autor | LAPE?A, A.C. SANCHEZ, J. ASTRAIN, J. CACHO, J. FERREIRA, V. |
Dades Font | VII Jornadas cientificas de los grupos de investigacion enologica - Mayo 2003 - V: - N: 15, Pg: 96-98 |
Descriptors | Microoxigenacio Fermentacio malolactica Aroma Vi Envelliment |
Localització | 663.2 JOR |
Títol | Efectos organolepticos de la fermentacion malolactica en vinos |
Autor | TRIOLI, G. DULAU, L. KRIEGER, S. et al. |
Dades Font | Aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 53-65 |
Descriptors | Investigacio Fermentacio malolactica Caracteristiques organoleptiques Congressos Vi |
Localització | 663.252.4 ASP |
Títol | Effect of certain Grape-Parasitic Fungi on the activity of wine lactic acid bacteria (Leuconostoc Oenos) |
Autor | LONVAUD-FUNEL, A. SAN ROMAO, V. JOYEUX, A. CHAUVET, S. |
Dades Font | Science des Aliments ISSN: 0240-8813 - 1987 - V: - N: 7, Pg: 267-274 |
Descriptors | Fongs Parasits Leuconostoc oenos Fermentacio malolactica Vi Raim |
Localització | C 15/57 |
Títol | Effects of cell concentration of bacteria starter cultures, the time of their inoculation and the supply with fermentation aids on the quality of the malolactic fermentations |
Autor | |
Dades Font | Slovakia Viticulture and Viniculture Congress Proceedings - June 2002 - V: Section 2: Oenology. Scientific and practical aspects of wine quality- N: , Pg: cd-rom |
Descriptors | Concentracio Cel?lules Bacteris Inoculacio Fermentacio Fermentacio malolactica |
Localització | 634.8:663.2 CON (Cd-rom) |
Títol | El Primer cultiu malolactic d'inoculacio directa al vi |
Autor | |
Dades Font | ACE : Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 4t trimestre 1992 - V: - N: 27, Pg: 35 |
Descriptors | Enologia Vinicultura Fermentacio malolactica Vi Vinificacio Cultiu Bacteris lactics Inoculacio directa Viniflora oenos Leuconostoc oenos |
Títol | El frio y la enologia |
Autor | AVILES MI?ANO, A.J. |
Dades Font | V V Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - 1990 - V: 1- N: 1, Pg: 30-43 |
Descriptors | Temperatura Qualitat del vi Perdua d'aroma Acidesa volatil Fermentacio malolactica Most Precipitacio Bitartrat potasic Instal lacio de fred |
Localització | C 12/53 |
Títol | Electrogenic L-Malate Transport by Lactobacillus plantarum: a Basis for Energy Derivation from Malolactic Fermentation |
Autor | OLSEN, E. B. RUSSELL, J. B. HENICK-KLING, T. |
Dades Font | Journal of Bacteriology ISSN: 0021-9193 - octubre 1991 - V: - N: , Pg: 6199-6206 |
Descriptors | Lactobacillus plantarum Fermentacio malolactica Vi |
Localització | C 7/116 |
Títol | Els bacteris lactics del vi i la fermentacio malolactica |
Autor | BORDONS DE PORRATA-DORIA, A. |
Dades Font | Enologia avui - Abril 1997 - V: - N: , Pg: 29-40 |
Descriptors | Bacteris lactics Fermentacio malolactica Vi |
Localització | 663.2 ENO |
Títol | Empleo de levaduras inmovilizadas de la especie Sichosaccharomyces pombe en la elaboracion de vinos tintos |
Autor | GUTIERREZ, A.R. SANZ, S. OLARTE, C. PALACIOS, A. SANTAMARIA, P. GARIJO, P. LOPEZ, R. |
Dades Font | Avances en ciencia y tecnologia enologica ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 22-24 |
Descriptors | Schizosaccharomyces pombe Vi negre Llevats Llevats immobilitzats Fermentacio malolactica |
Localització | 663.2 (063) Con |
Títol | Empleo de lisozima para controlar la poblacion de bacterias lacticas durante la fermentacion malolactica |
Autor | TENORIO, C. SATNAMARIA, P GUTIERREZ, A.R. SOTA, C. LOPEZ, R. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Maig-Juny 2005 - V: V- N: 24, Pg: 42-46 |
Descriptors | Lisozim Fermentacio malolactica FML Bacteris lactics |
Títol | Empleo del kit de fluorescencia live/dead para el seguimiento de la viabilidad de cultivos iniciadores inoculados en vino |
Autor | CALLEJON, S. PARDO, I. FERRER, S. |
Dades Font | Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 138-139 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Cultiu Vi |
Localització | 663.2 (063) Con |
Títol | Ensayo a escala industrial de la repercusion de la fermentacion malolactica de un vino albari?o |
Autor | CASTRO GONZALEZ, M. CORTES DIEGUEZ, S.M GIL DE LA PENYA, M.L FERNANDEZ GOMEZ, E |
Dades Font | Alimentaria ISSN: 0300-5755 VOL XXXVII - noviembre 2000 - V: - N: 317, Pg: 155-159 |
Descriptors | Acidesa Albarinyo Aroma Fermentacio malolactica Vi Albari?o |
Títol | Ensayos comparativos. Inoculacion de bacterias lacticas en FML. Vinos de pH elevado (I) |
Autor | PALACIOS, A. et al. |
Dades Font | Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Febrero 2007 - V: LXII- N: 3158, Pg: 486-493 |
Descriptors | Vi Bacteris lactics pH Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Propietats organoleptiques Inoculacio |
Títol | Estudio de implantacion de bacteria seleccionada y seguimiento de la fermentacion malolactica-vendimia 2001 |
Autor | PALACIOS GARCIA, A. SANTIAGO, L. MACIAS, C. NAVASCUES, E. TORREALBA, A. |
Dades Font | Jornadas de Viticultura y Enologia de Tierra de Barros: Almendralejo ISSN: 84-7930-079-5 - Mayo 2002 - V: XXIV Jornadas- N: , Pg: 255-264 |
Descriptors | Implantacio Bacteris seleccionats Fermentacio malolactica |
Localització | 634.8(462.221.1) JOR |
Títol | Estudios sobre levaduras enologicas en la D.O.Ca. Rioja |
Autor | LOPEZ MARTIN, R GUTIERREZ VIGUERA, A.R. SANTAMARIA AQUILUE, P |
Dades Font | Aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 85-94 |
Descriptors | Investigacio Fermentacio malolactica Llevats Fenotip Killer Congressos Factor Killer |
Localització | 663.252.4 ASP |
Títol | Etude des interactions entre Saccharomyces cerevisae et Oenococcus oeni: Impact sur la realisation de la fermentation malolactique en cultures sequentielles et en co-inoculation |
Autor | NEHME, N. MATHIEU, F. TAILLANDIER, P. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Avril 2009 - V: 36- N: 131, Pg: 11-14 |
Descriptors | Vinificacio Fermentacio malolactica Saccharomyces cerevisiae Oenococcus oeni Acid malic Coinoculacio Pes molecular Treball d'experimentacio |
Títol | Etude du carbamate d'ethyle dans les vins |
Autor | BERTRAND, M. A. INGARGIOLA, M. C. |
Dades Font | FV - mar? 1993 - V: - N: 952, Pg: 4 p. |
Descriptors | Carbamat d'etil Vi Analisi Control de qualitat Dosificacio Dosatge Determinacio Identificacio Fran?a Llevats Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Envelliment Bacteris |
Localització | FV 952 |
Títol | Etude pratique de quelques facteurs techonologiques pouvant influer sur le deroulement de la fermentation malolactique |
Autor | BLATEYRON, L. DELTEIL, 2 |
Dades Font | Slovakia Viticulture and Viniculture Congress Proceedings - June 2002 - V: Posters II Oenology. Scientific and practical aspects of wine quality- N: , Pg: cd-rom |
Descriptors | Fermentacio malolactica Tecnologia |
Localització | 634.8:663.2 CON (Cd-rom) |
Títol | Evolucion de los parametros CIELAB en vinos de la variedad Cencibel desde el encubado hasta el embotellado |
Autor | IZQUIERDO CA?AS, P.M. GARCIA ROMERO,E. TORMO FELIU, J.A. CHACON VOZMEDIANO, J.L. |
Dades Font | Alimentaria: revista de tecnologia e higiene de los alimentos ISSN: 0300-5755 - Noviembre 2001 - V: - N: 327, Pg: 127-132 |
Descriptors | Parametres CIELAB Vi Color Fermentacio malolactica Cencibel CIELAB |
Títol | Extractos fenolicos vegetales como antimicrobianos en vinificacion (I) |
Autor | GARCIA RUIZ, A. CUEVA, C. GONZALEZ ROMPINELLI, E.M. [et al.] |
Dades Font | La Semana Vitivinicola ISSN: 0037-184X - Diciembre 2013 - V: Anuario Tecnico 2013- N: 3413, Pg: 2090-2096 |
Descriptors | Elaboracio de vi Vi negre Extractes fenolics vegetals Fermentacio malolactica Eficacia tecnologica Vinificacio Antimicrobians |
Títol | Factors affecting the induction of malolactic fermentation in red wines with Leuconostoc oenos |
Autor | WIBOWO, D. FLEET, G.H. LEE, T.H. ESCHENBRUCH, R.E. |
Dades Font | Journal of Applied Bacteriology ISSN: 0021-8847 - 1988 - V: - N: 64, Pg: 421-428 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vi negre Leuconostoc oenos |
Localització | C 8/70 |
Títol | Factors influencing the growth of malolactic bacteria and malolactic activity in wine -interactions between wine yeast and lactic acid bacteria |
Autor | MARKIDES, A. |
Dades Font | Australian Grapegrower and Winemaker ISSN: 0727-3606 - 1993 - V: - N: , Pg: 108-111 |
Descriptors | Vi Bacteris acidolactics Llevats Creixement Fermentacio malolactica |
Localització | C 7/89 |
Títol | Familiarize yourself with malolactic fermentation |
Autor | LOUBSER, P. |
Dades Font | American Wine Society Journal ISSN: 0364-698X - Spring 2005 - V: 37- N: 1, Pg: 17-19 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Tanins Llevats |
Títol | Fatty acid Composition of Malolactic Oenococcus oeni Strains Exposed to pH and Ethanol Stress |
Autor | BASTIANINI, A GRANCHI, L GUERRINI, S VINCENZINI, M |
Dades Font | Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL 12 - novembre 2000 - V: - N: 3, Pg: 333-342 |
Descriptors | Acids grassos Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Estres d'etanol pH |
Títol | Fermantacion malolactica mas alla de la conversion de malico en lactico |
Autor | KRIEGER, S. et al. |
Dades Font | Viticultura/Enologia Profesional - Enero-Febrero 2006 - V: - N: 102, Pg: 5-13 |
Descriptors | Bacteris lactics Fermentacio malolactica Inoculacio |
Títol | Fermentacion malolactica con bacterias seleccionadas. Estudio de produccion de histaminas, repercusion en la fraccion aromatica y control de implantacion |
Autor | PALACIOS, A. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Septiembre - Octubre 2004 - V: IV- N: 19, Pg: 23-27 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Bacteris Histamina Fraccio aromatica Aroma Analisi de components principals |
Títol | Fermentacion malolactica con uvas y vinos de Aragon : introduccion en uvas con Lactobacillus plantarum y en vinos con Leuconostoc oenos |
Autor | FRANCO, E. |
Dades Font | VV : Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - setembre-octubre 1992 - V: - N: 9-19, Pg: 54-57 |
Descriptors | Vinificacio Fermentacio malolactica Vi Analisi |
Títol | Fermentacion malolactica y color del vino tinto |
Autor | RUIZ, M. |
Dades Font | IX Cursos Rioja 94 - 1994 - V: - N: , Pg: 129-141 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Enologia Vi Vinificacio Color |
Localització | 663.1:663.252 Cur |
Títol | Fermentacion malolactica |
Autor | PRAHL, C. NIELSEN, J.C. |
Dades Font | Vinos & vinyas - 1996 - V: - N: 961, Pg: 56-57 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos |
Títol | Fermentaciones alcoholica y malolactica en vinos y sidras. Aspectos microbiologicos |
Autor | HERRERO, M. DE LA ROZA, C. GARCIA, L. A. DIAZ, M. |
Dades Font | Alimentacion, Equipos y Tecnologia ISSN: 0212-1689 VOL XVII - mar? 1998 - V: - N: 2, Pg: 61-66 |
Descriptors | Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Vinificacio Sidra Inoculacio Control de fermentacio Saccharomyces cerevisiae |
Títol | Fermentation Malolactique. L'ensemencement direct des vins montre son efficacite. |
Autor | CARLIEZ, M. |
Dades Font | VITI : De la vigne au vin ISSN: 0399-3558 - juliol-agost 1994 - V: - N: 189, Pg: 45-47 |
Descriptors | Vi Vinificacio Fermentacio malolactica Bacteris lactics Inoculacio directa |
Títol | Fermentation Malolactique |
Autor | DE REVEL, G. |
Dades Font | Journal International des Sciences de la Vigne du Vin ISSN: 1151-0285 - 2002 - V: - N: Hors Series L'elevage des vins, Pg: 7-16 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Modificacio quimica Modificacio organoleptica Bacteris lactics Vi |
Títol | Fermentation malolactique en barriques. Le role des bacteries lactiques dans la liberation de l'arome boise |
Autor | BLOEM, A. DE REVEL, G. |
Dades Font | Revue des Oenologues et de techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Avril 2007 - V: 34- N: 123, Pg: 25-27 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Bacteris lactics Aroma del vi Caracteritzacio aromatica Barriques Cromatografia Produccio de vi |
Títol | Fermentation malolactique. Pourquoi pas les pediococcus |
Autor | I.A. |
Dades Font | Viti ISSN: 0757-4673 - Avril 2010 - V: - N: 361, Pg: 48-49 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Pediococcus cerevisae |
Títol | Fermentation malolactique: des bacteries qui font gagner du temps |
Autor | NIONCEL, Claire |
Dades Font | VITI ISSN: 0757-4673 - juliol-agost 1996 - V: - N: 211, Pg: 40-41 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos Viniflora oenos |
Títol | Fermentation malolactique |
Autor | ITV France |
Dades Font | Les Cahiers itineraires d?itv France: ISSN: 29064-17386 - Juillet 2006 - V: - N: 12, Pg: 12-13 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Elaboracio de vi Fermentacio |
Localització | C 24/321 |
Títol | Fermentations malolactiques (FML). Comment mener des FML difficiles |
Autor | CUNIN, M. |
Dades Font | Viti ISSN: 0757-4673 - Octobre 2010 - V: - N: 365, Pg: 60-62 |
Descriptors | Fermentacio malolactica pH SO2 Temperatura |
Títol | Ferments malolactiques. De nouvelles approches economiques et efficaces pour le controle de la FML |
Autor | SILVANO, A. [et al.] |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Avril 2011 - V: - N: 139, Pg: 27-30 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Fase d'aclimatacio Inoculacio |
Títol | Gestion de la micro-oxygenation et de la fermentation malolactique des vins rouges |
Autor | PILATTE, E. CAUCHY-ALVIN, B. CRACHEREAU, J-C- GERVAIS, J-P. |
Dades Font | Revue des Oenologues ISSN: 0760-9868 - Juliol 2005 - V: 32- N: 116, Pg: 24-28 |
Descriptors | Microoxigenacio Fermentacio malolactica Vi negre |
Títol | Gestion de la teneur en diacetyle des vins |
Autor | RENOUF, V. MURAT, M.L. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2010 - V: - N: 240, Pg: 9-13 |
Descriptors | Diacetil Vi Acid citric Fermentacio malolactica |
Títol | Gestion tecnica y control de la fermentacion malolactica |
Autor | LLANOS, M. |
Dades Font | Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Septiembre 2006 - V: LXI- N: 3136, Pg: 3110-3117 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Gestio tecnica Control Inoculacio Bacteris lactics Microoxigenacio Vi negre Coinoculacio Inhibicio Saccharomyces cerevisiae |
Títol | Growth of leuconostoc oenos under anaerobic conditions |
Autor | KELLY, W.J. ASMUNDSON, R.V. HOPCROFT, D.H. |
Dades Font | American Journal of Enology and Viticulture ISSN: 0002-9254 VOL 40 - 1989 - V: - N: 4, Pg: 277-282 |
Descriptors | Creixement Leuconostoc oenos Fermentacio Fermentacio malolactica Anaerobi |
Localització | C 9/66 |
Títol | Hemmung der Starterkulturen zur Einleitung des biologischen S§ureabbaus durch Spritzmittelruckst§nde im Wein. Inhibition by pesticides of starter cultures for malolactic fermentation in wine |
Autor | HAAG, V. B. KRIEGER, S. HAMMES, W. P. |
Dades Font | Die Wein Wissenschaft ISSN: 0375-8818 VOL 43 - 1988 - V: - N: , Pg: 261-278 |
Descriptors | Inhibicio Pesticides Vi Fermentacio malolactica |
Localització | C 6/104 |
Títol | I batteriofagi del vino |
Autor | SOZZI, T...[et al.] |
Dades Font | Vignevini ISSN: 0390-0479 - 1987 - V: - N: 1-2, Pg: 47-50 |
Descriptors | Bacteriofags Fermentacio malolactica Virus Bacteris |
Localització | C 1/36 |
Títol | III Encuentro Enologico. La fermentacion malolactica |
Autor | MARTINEZ-DUE?AS, L. |
Dades Font | Viticultura/Enologia Profesional - Mayo-Junio 2006 - V: - N: 104, Pg: 51-59 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Fermentacio malolactica |
Títol | Identificacion de bacterias lacticas en mostos y vinos de Castilla La Mancha |
Autor | IZQUIERDO CANYAS, P . M TORMO FELIU, J.A |
Dades Font | Viticultura Enologia Profesional ISSN: 11313-5679 VOL XI - octubre / noviembre 2000 - V: - N: 70, Pg: 44-49 |
Descriptors | Bacteris lactics Most Fermentacio malolactica Lactobacillus plantarum Leuconostoc oenos Castella - la Manxa Castilla la Mancha |
Títol | Identificacion de cepas de Oenococcus oeni y Lactobacillus plantarum. Tecnica de secuenciacion multilocular |
Autor | RIVAS, B. de las MARCOBAL, A. MU?OZ, R. |
Dades Font | Semana vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Diciembre 2007 - V: LXII- N: 3202-3203, Pg: 4364-4373 |
Descriptors | Elaboracio de vi Fermentacio malolactica Fermentacio Bacteris lactics Vi negre Seq?enciacio multilocular |
Títol | Identificacion de cepas de Oenococcus oeni y Lactobacillus plantarum |
Autor | DE LAS RIVAS, B. MARCOBAL, A. MU?OZ, R. |
Dades Font | Semana vitivinicola ISSN: 0037-184X - Marzo 2007 - V: - N: 3161, Pg: 726-734 |
Descriptors | Cep Oenococcus oeni Lactobacillus plantorum Fermentacio malolactica Vinificacio Bacteris lactics |
Títol | Incidence de differentes techniques d'utilisation des levains malolactiques sur la qualite des vins rouges |
Autor | RENOUF, V. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2009 - V: - N: 237, Pg: 2-7 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Coinoculacio Vi Qualitat Qualitat del vi Brettanomyces Vinificacio Llevats malolactics |
Títol | Incidence de la temperature sur le deroulement de la fermentation malolactique provoquee par ensemencement bacterien |
Autor | GERBAUX, V. BRIFFOX, C. |
Dades Font | Revue fran?aise d?oenologie ISSN: 0395-899X - Janvier/Fevrier 2012 - V: - N: 250, Pg: 12-18 |
Descriptors | Temperatura Fermentacio malolactica Sembra de llevats Bacteris lactics |
Títol | Induccion a la fermentacion malolactica. |
Autor | HERRERA, P. GONZALEZ, D. C. BLAS, A. SANCHEZ, I. |
Dades Font | Estacion Enologica de Castilla y Leon ISSN: ISBN 84-7846-483-7 - 1995 - V: - N: , Pg: 29-44 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Induccio Vi Ull de llebre Tempranillo |
Localització | C 16/41 |
Títol | Induccion de la fermentacion malolactica en vinos tintos por una cepa de bacteria lactica preparada para su uso |
Autor | MASQUE TELL, M.C. PALACIOS GARCIA, A. |
Dades Font | Viticultura Enologia Profesional ISSN: 1131-5679 - Octubre/Diciembre 1998 - V: - N: 58, Pg: 44-49 |
Descriptors | Bacteris lactics Estarters Fermentacio malolactica Vi |
Títol | Influencia de la cepa de bacteria lactica sobre la composicion aromatica de los vinos sometidos a fermentacion malolactica |
Autor | IXQUIERDO CA?AS, P.M. GARCIA ROMERO, E. CHACON VOZMEDIANO, J.L. MARTINEZ GASCUE?A, J. |
Dades Font | Alimentaria Revista de Tecnologia e Higiene de los Alimentos ISSN: 0300-5755 - Octubre 2003 - V: - N: 347, Pg: 125-131 |
Descriptors | Vinya Bacteris lactis Composicio aromatica Vi Fermentacio malolactica Aroma |
Títol | Influencia de la graduacion alcoholica en la fermentacion malolactica |
Autor | CARBO, R. GARCIA, C. SANCHO, J. |
Dades Font | Alimentacion, Equipos y Tecnologia ISSN: 0212-1689 VOL XVII - mar? 1998 - V: - N: 2, Pg: 71-74 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Graduacio alcoholica Vinificacio |
Títol | Influencia del PH en la fermentacion malolactica |
Autor | CARBO, R. CLOS, A. SANCHO, J. |
Dades Font | Viticultura Enologia Profesional ISSN: 1131-5679 - Julio-Septiembre 1998 - V: - N: 57, Pg: 36-42 |
Descriptors | pH Bacteris lactics Cabernet sauvignon Fermentacio malolactica |
Títol | Influencia del glutation en la fermentacion malolactica en vinos de la variedad niagara |
Autor | HUBER, L.S. DUTRA, C.B. PENNA, N.G. |
Dades Font | Alimentaria Revista de Tecnologia e Higiene de los Alimentos ISSN: 0300-5755 - Septiembre 2003 - V: XL- N: 346, Pg: 117-122 |
Descriptors | Glutation Fermentacio malolactica Vi Acid organic Niagara Varietats de ra?m |
Títol | Influencia organoleptica de les amines biogenes produides durant la fermentacio malolactica del vi |
Autor | PALACIOS, A. et al. |
Dades Font | ACE Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 1er trimestre 2005 - V: 22- N: 70, Pg: 14-20 |
Descriptors | Amines biogenes Fermentacio malolactica Analisi organoleptica Vi |
Títol | Inhibition of Malolactic Fermentation of Wines by Products of Yeast Metabolism |
Autor | LONVAUD-FUNEL, A. JOYEUX, A. DESENS, C. |
Dades Font | Journal of Food Science and Agriculture ISSN: 0022-5142 VOL 44 - 1988 - V: - N: , Pg: 183- 191 |
Descriptors | Vi Fermentacio malolactica Bacteris acidolactics Acids grassos |
Localització | C 7/62 |
Títol | Inhibition of certain lactic acid bacteria by free and sulphur dioxide |
Autor | FORNACHON, J.C.M |
Dades Font | Journal of Science of Food and Agriculture ISSN: 0022-5142 VOL 14 - desembre 1963 - V: - N: , Pg: 857-862 |
Descriptors | Bacteris acidolactics Bacteris Anhidrid sulfuros SO2 Dioxid de sofre Fermentacio malolactica Vi |
Localització | C 7/122 |
Títol | Inhibition of malolactic fermentation by cryotolerant yeasts |
Autor | CARIDI, A. CORTE, V. |
Dades Font | Biotechnology Letters ISSN: 0141-5492 - August 1997 - V: 19- N: 8, Pg: 723-726 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Llevats criotolerants Inhibicio Vi blanc |
Localització | C 15/52 |
Títol | Inhibitory effect of copper and dichlofluanid on oenococcus oeni and malolactic fermentation |
Autor | VIDAL, M.T. POBLET, M. CONSTANTI, M. BORDONS, A. |
Dades Font | American Journal of Enology and Viticulture ISSN: 0002-9254 - 2001 - V: 52- N: 3, Pg: 223-229 |
Descriptors | Oenococcus oeni Fermentacio malolactica Pesticides Coure Metall Diclofluanid |
Títol | Inoculacion de bacterias seleccionadas para inducir la fermentacion malolactica en distintas condiciones para mejorar su implantacion |
Autor | LOPEZ MARTIN, R. SANTAMARIA AQUILUE, P. GUTIERREZ VIGUERA, A.R. TENORIO RODRIGUEZ, C. GARIJO, O SOTA EGUIZABAL, C OCON, E. PALACIOS, A. |
Dades Font | VII Jornadas cientificas de los grupos de investigacion enologica - Mayo 2003 - V: - N: 15, Pg: 210-212 |
Descriptors | Inoculacio Bacteris Fermentacio malolactica |
Localització | 663.2 JOR |
Títol | Interactions levures-bacteries et impact sur le deroulement de la fermentation malolactique. Partie 1/2: Caracterisation des interactions entre Saccharomyces cerevisiae et Cenococcus oeni |
Autor | DELERIS BOU, M. KRIEGER WEBER, S. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Octobre 2010 - V: - N: 137, Pg: 15-18 |
Descriptors | Llevats Bacteris Saccharomyces cerevisiae Cenococcus oeni Fermentacio malolactica Etanol Dioxid de sofre Peptid Bacteris malolactics |
Títol | Interactions levures-bacteries et impact sur le deroulement de la fermentation malolactique. Partie 2/2: Evaluation de couples levure/bacterie adaptes au type de vin |
Autor | DELERIS-BOU, M. KRIEGER-WEBER, S. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Janvier 2011 - V: - N: 138, Pg: 21-23 |
Descriptors | Llevats Bacteris Fermentacio malolactica |
Títol | Interet de la fermentation malolactique sur vins blancs: application sur Sauvignon |
Autor | CRACHEREAU, J.C. GERVAIS, J.PH. PILATTE, E. |
Dades Font | Revue des oenologues - Octobre 2002 - V: - N: 105, Pg: 25-28 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vi blanc Sauvignon |
Títol | Introduccion a la fermentacion malolactica en vinos tintos con cultivos comerciales de bacterias lacticas |
Autor | MARTIN, L. BERTRAN, M. GUARDIOLA, S. et al. |
Dades Font | Aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 33-49 |
Descriptors | Investigacio Fermentacio malolactica Congressos Vi Microbiologia del vi Bacteris lactics Control de qualitat Vi negre |
Localització | 663.252.4 ASP |
Títol | Investigaci?n y ciencia: Evolucion del grado medio de polimerizazcion (mDP) de los taninos en vinos tintos de Monastrell con diferente contenido polifenlico durante la micro-oxigenacion. |
Autor | CANO LOPEZ, M. PARDO MINGUEZ, F. LOPEZ ROCA, M. [ET AL.] |
Dades Font | Enologos ISSN: 1695-7296 - Septiembre-Octubre 2013 - V: Suplemento Investigacion y ciencia (a l?interior d?Enologos)- N: 85, Pg: 40-46 |
Descriptors | Microoxigenacio Tanins Polimeritzacio Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica |
Títol | Isolation and Characterization of Plasmid DNA in Lactobacillus acidophilus |
Autor | KANATANI, K. YOSHIDA, K. TAHARA, T. MIURA, H. OSHIMURA, M. SAKAMOTO, M. |
Dades Font | Agricultural and Biological Chemistry ISSN: 0002-1369 VOL 55 - 1991 - V: - N: 8, Pg: 2051-2056 |
Descriptors | ADN plasmid DNA plasmid Lactobacillus acidolactics Fermentacio malolactica |
Localització | C 7/113 |
Títol | L'Apparition de la fermentation malolactique dans les vins blancs |
Autor | LUINIER, C. [et al.] |
Dades Font | Vignes et Vins ISSN: 1142-5288 - abril 1989 - V: - N: 3, Pg: 41-44 |
Descriptors | Vi blanc Fermentacio malolactica Vinificacio Bacteris lactics |
Títol | L'odeur de cuir: responsabilite de la fermentation malo-lactique |
Autor | ETIEVANT, P. |
Dades Font | Revue Fransaise d'Oenologie. Vin et Sante ISSN: 0760-9868 - novembre 1989 - V: - N: 53 S, Pg: 39 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Cuir Aroma |
Localització | C 21/88 |
Títol | L?acidesa del vi base cava: funcio i correcio |
Autor | PALACIOS GARCIA, A. SUAREZ MARTINEZ, C. HERAS MANSO, J.M. |
Dades Font | ACE, Revista d?Enologia ISSN: 0212-842X - Gener-Mar? 2006 - V: 23- N: 74, Pg: 20-24 |
Descriptors | Acidesa Vi Cava Acid Fermentacio malolactica Desacidificacio |
Títol | La Fermentation malolactique : comment declencher et accelerer son deroulement |
Autor | GERBAUX, V. NAULT, I. |
Dades Font | Vignes et Vins ISSN: 1142-5288 - novembre 1989 - V: - N: 4, Pg: 65-69 |
Descriptors | Vi Vinificacio Fermentacio malolactica Bacteris lactics |
Títol | La Genetique permet d'indentifier les bacteries lactiques |
Autor | POULARD, A. |
Dades Font | VITI : Documentation Agricole ISSN: 0399-3558 - novembre 1992 - V: - N: 170, Pg: 111 |
Descriptors | Bacteris lactics Produccio Genetica Vinificacio Fermentacio malolactica |
Títol | La fermentacio malolactica als vins del Penedes |
Autor | RAFOLS, I. RIART, C. |
Dades Font | ACE : Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - gener-mar? 1990 - V: - N: 17, Pg: 12-18 |
Descriptors | Vi Penedes Fermentacio malolactica |
Títol | La fermentacio malolactica hoy |
Autor | LONVAUD-FUNEL, A. |
Dades Font | IX Cursos Rioja 94 - 1994 - V: - N: , Pg: 81-90 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vinificacio Enzims Bacteris |
Localització | 663.1:663.252 Cur |
Títol | La fermentacion malolactica y su repercusion en la calidad del vino |
Autor | MORENO ARRIBAS, M.V. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2003 - V: III- N: 17, Pg: 52-57 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Qualitat del vi Vi Qualitat |
Títol | La fermentacion malolactica. En vinos del Priorat y de la Conca de Barbera. |
Autor | BURGUERA, J. L. CARBO, J. SANCHO, J. CASTRO, J. J. de |
Dades Font | Vitivinicultura ISSN: 0214-9605 - juliol-agost 1995 - V: - N: 7-8, Pg: 56-60 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vi Priorat DO Conca de Barbera DO Falset |
Títol | La fermentacion: procedimiento controlado o el juego de la ruleta(y II) |
Autor | PALACIOS, A. et al. |
Dades Font | Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Octubre 2006 - V: LXI- N: 3140, Pg: 3430-3436 |
Descriptors | Fermentacio Vinificacio Aroma Reduccio Parada fermentativa Fenols volatils Amines biogenes Llevats Fermentacio malolactica |
Títol | La microflore des baies de raisin |
Autor | RENOUF, V. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Juillet 2013 - V: - N: , Pg: 11-14 |
Descriptors | Raim Baia Microflora Fermentacio malolactica Microbiologia del vi |
Títol | Las bacterias lacticas del vino y la fermentacion malolactica |
Autor | BORDONS, A. |
Dades Font | XIII Cursos Rioja 97 - 1997 - V: - N: , Pg: 9-31 |
Descriptors | Bacteris lactics Vi Fermentacio malolactica |
Localització | 634.814.2 Cur |
Títol | Les Perturbations de la fermentation malolactique par les bacteriophages |
Autor | CAZELLES, O |
Dades Font | Revue Fransaise d'Oenologie. Vin et Sante ISSN: 0760-9868 VOL 13 - 1987 - V: - N: 45, Pg: 19-23 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Defectes Bacteris Virus Bacteriofags |
Localització | C 1/35 |
Títol | Leuconostoc oenos and malolactic fermentation in wine: a review |
Autor | VERSARI, A. PARPINELLO, G.P. CATTANEO, M. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 - 1999 - V: 23- N: , Pg: 447-455 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos Vi |
Localització | C 1/89 |
Títol | Lineas de actuacion sobre microbiologia enologica actualmente desarrolladas en La Rioja: Bacterias lacticas responsables de la ferrmentacion malolactica del vino |
Autor | RUIZ-LARREA, F. LOPEZ ALFARO, I. ALEGRIA, E.G. et al. |
Dades Font | Congresos y jornadas: Aspectos practicos de la fermentacion malolactica - 1999 - V: 8- N: , Pg: 69-82 |
Descriptors | Investigacio Fermentacio malolactica Bacteris lactics Congressos |
Localització | 663.252.4 ASP |
Títol | MLST (Multilocus Sequence Typing): Un metodo molecular para la caracterizacion inequivoca de cepas de Oenococcus oeni y Lactobacillus plantarum |
Autor | RIVAS, B. de las MARCOBAL, A. MU?OZ, R. |
Dades Font | Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 34-35 |
Descriptors | Oenococcus oeni Lactobacillus plantarum Fermentacio malolactica Identificacio Metode de tipificacio Metodes moleculars |
Localització | 663.2 (063) Con |
Títol | Maitriser la fermentation malolactique: un moyen efficace pour proteger la qualite et la typicite des vins |
Autor | ESCOT, S. SERGENT, D. PILLET, O. |
Dades Font | Revue des Oenologues ISSN: 0760-9868 - Juliol 2005 - V: 32- N: 116, Pg: 19-23 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Ferments lactics Qualitat Vi Vinificacio Merlot Llevats Bacteris Inoculacio |
Títol | Malo-lactic Fermentation |
Autor | KUNKEE, R. E. |
Dades Font | Advances in Applied Microbiology - - V: - N: , Pg: 235-279 |
Descriptors | Fermentacio malolactica |
Localització | C 8/41 |
Títol | Malolactic fermentation in wine beyond deacidification |
Autor | LIU, S.Q. |
Dades Font | Journal of Applied Microbiology ISSN: 1364-5072 - 2002 - V: 92- N: 4, Pg: 589-601 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Desadificacio Metabolisme dels carbohidrats Metabolisme dels polisacarids Metabolisme dels poliols |
Localització | C 15/137 |
Títol | Malolactic fermentation of wine: study of the influence of some physico-chemical factors by experimental design assays |
Autor | VAILLANT, H. FORMISYN, P. GERBAUX, V. |
Dades Font | Journal of Applied Bacteriology ISSN: 0021-8847 - 1995 - V: - N: 79, Pg: 640-650 |
Descriptors | Vi Fermentacio malolactica Factors fisicoquimics |
Localització | C 8/61 |
Títol | Malolactic fermentation, more than just the conversation of malic acid to lactic acid |
Autor | KRIEGER, S.A. |
Dades Font | International Association of Enology, Management and Wine Marketing. 14 International Enology Symposium - May 2005 - V: - N: , Pg: 575-587 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Acid lactic Acid malic |
Títol | Malolactique : peut-on ensemencer les mouts? |
Autor | GERBAUX, V. |
Dades Font | Viti : Documentation agricole ISSN: 0399-3558 - gener 1992 - V: - N: 161, Pg: 54-56 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Most Bacteris lactics Most sulfitat Vi Vinificacio |
Títol | Management of malolactic fermentation wine flavour manipulation |
Autor | BARTOWSKY, E.J. COSTELLO, P.J. HENSCHKE, P.A. |
Dades Font | Eleventh Australian Wine Industry Technical Conference ISSN: 0811-0743 - Octubre 2001 - V: - N: , Pg: 157-161 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Oenococcus oeni |
Localització | 634.8:663.2(061.3)AUS |
Títol | Mejora de la calidad y la tipicidad de los vinos con la ayuda de nuevas herramientas biologicas (Craft in fair qual & T project) |
Autor | FUSTER, A. KRIEGER, S. SANTIAGO, L. PALACIOS, A. IZQUIERDO, B. LARREA, M. BARRUECO, I. RODRIGUEZ, E. MADRAZO, J. BONILLA, A. FERRER, S. PARDO, I. |
Dades Font | Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Abril 2002 - V: LVII- N: 2906, Pg: 1206-1212 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Estudi ecologic Bacteris Vinificacio Tipificacio Vi Qualitat |
Títol | Memoria de vinificacion. Estudio de la fermentacion malolactica simultanea con la alcoholica en elaboracion del tempranillo con L.oenos |
Autor | FUENTE, J. |
Dades Font | - Juny 1991 - V: - N: , Pg: |
Descriptors | Estada en practiques Vinificacio Fermentacio malolactica Fermentacio alcoholica Celler Torres Ull de llebre Tempranillo Leuconostoc oenos |
Localització | (043) FUENTE RUS |
Títol | Metabolisme de compostos fenolics per bacteris lactics del vi |
Autor | RODR?GUEZ, H LANDETE, J.M. DE LAS RIVAS, B. ET.AL. |
Dades Font | ACE revista d'enologia ISSN: 0212-842X - 2007 - V: 24- N: 79, Pg: 4-8 |
Descriptors | Vi bacteris lactics Compostos fenolics Fermentacio malolactica |
Títol | Metabolisme des bacteries acetiques dans le mout de raisin. Consequences a l'egard de la fermentation alcoolique et malolactique |
Autor | JOYEUX, A. LAFON-LAFOURCADE, S. RIBEREAU-GAYON, P. |
Dades Font | Sciences des Aliments ISSN: 0240-8813 - 1984 - V: - N: 4, Pg: 247-255 |
Descriptors | Bacteris acetics Metabolisme Most Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica |
Localització | C 16/22 |
Títol | Mise en evidence de l'aptitude oenologique de quelques biomasses de bacteries lactiques commercialisees |
Autor | NAULT, I. GERBAUX, V...[et al.] |
Dades Font | Vignes et Vins ISSN: 1142-5288 - novembre 1991 - V: - N: 8, Pg: 46-49 |
Descriptors | Bacteris lactics Fermentacio malolactica Vinificacio Biomassa |
Títol | Modificacion del color en los vinos tintos durante la fermentacion malolactica. Influencia de la cepa de bacteria lactica |
Autor | IZQUIERDO, P.M. GARCIA, E. MARTINEZ, J. CHACON, J.L. GONZALEZ, A. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Enero-Febrero 2003 - V: III- N: 9, Pg: 47-50 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Color Vi negre Modificacio del color Bacteris lactics |
Títol | Momento optimo de la fermentacion malolactica del vino balnco |
Autor | KRIEGER, S. HERREROS, R. ROMERO, S. [et al.] |
Dades Font | Alimentaria, revista de tecnologia e higiene de los alimentos ISSN: 0300-5755 - Octubre 2007 - V: - N: 387, Pg: 58-63 |
Descriptors | Vi blanc Fermentacio malolactica Caracteristiques sensorials Caracteristiques organoleptiques |
Títol | Nivells de SO2 com a conservant: revisio dels compostos lligats a SO2 i paper rellevant de la fermentacio malolactica |
Autor | JACKOWETZ, N. LI, E. MIRA DE ORDU?A, R. |
Dades Font | ACE Revista d?Enologia ISSN: 0212-842X - 2n semestre 2011 - V: 28- N: 94, Pg: 10-16 |
Descriptors | SO2 Fermentacio malolactica Acetaldehid |
Títol | Nou metode de PCR (Multiple RAPD) per diferenciar soques d'Oenococcus oeni |
Autor | REGUANT, C. CARRETE, R BORDONS, A. |
Dades Font | ACE Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 3er trimestre 2003 - V: 20- N: 64, Pg: 12-16 |
Descriptors | Metode PCR Oenococcus oeni Fermentacio malolactica PCR RAPD-PCR Bacteris Vi Metode Multiplex RAPD-PCR Multiplex |
Títol | Nueva solucion en la fermentacion malolactica |
Autor | HANSEN, C. |
Dades Font | Enologos ISSN: 1695-7296 - Septiembre-Octubre 2003 - V: V- N: 25, Pg: 24 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Solucio Vi d'alta graduacio alcoholica |
Títol | Nuevas tecnologias para el desarrollo y control de fermentacion malolactica |
Autor | PARDO, I. et al. |
Dades Font | Tecnologia del Vino ISSN: 1578-6153 - Noviembre-Diciembre 2005 - V: V- N: 28, Pg: 79-86 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Tecnologia Control Inoculacio Acid malic |
Títol | Objectiu: Oenococcus oeni |
Autor | FERRER, S. |
Dades Font | ACE Revista d'Enologia ISSN: 0212-842X - 3 er trimestre 2003 - V: 20- N: 64, Pg: 17-19 |
Descriptors | Oenococcus oeni Soca Sequencia Genoma Fermentacio malolactica Bacteris Mutacio malolactica Tipificacio |
Títol | Performance of malolactic fermentation by inoculation of selected Lactobacillus plantarum and Oenococcus oeni strains isolated from Rioja red wines |
Autor | LOPEZ, I. LOPEZ, R. SANTAMARIA, P. [et al.] |
Dades Font | Vitis. Journal of Grapevine Research ISSN: 0042-7500 - 2008 - V: 47- N: 2, Pg: 123-129 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vins Vi Lactobacillus plantarum Oenococcus oeni Rioja Vi negre Bacteris Bacteris malolactics |
Títol | Por que emplear bacterias lacticas seleccionadas si mis vinos realizan espontaneamente la fermentacion malolactica? |
Autor | AGROVIN |
Dades Font | Enologos ISSN: 1695-7296 - Mayo-Junio 2013 - V: A?o XV- N: 83, Pg: 62 |
Descriptors | Fermetacio Fermentacio malolactica Bacteris lactics Elaboracio de vi |
Títol | Practical Implications of Malolactic Fermentation: A Review |
Autor | DAVIS, C.R. WIBOWO, D. ESCHENBRUCH, R. LEE, T.H. FLEET, G.H |
Dades Font | American Journal of Enology and Viticulture ISSN: 0002-9254 VOL 36 - 1985 - V: - N: 4, Pg: 290-301 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vi |
Localització | C 7/59 |
Títol | Preliminary studies with coated-wire electrodes for malate, lactate and tartrate ions in model solutions |
Autor | BOULTON, R. |
Dades Font | American Journal of Enology and Viticulture ISSN: 0002-9254 VOL 29 - 1978 - V: - N: 4, Pg: 289-291 |
Descriptors | Ions Ionitzacio Vi Fermentacio malolactica Lactat Tartrat Electrode Analisi Precipitacio |
Localització | C 4/30 |
Títol | Preserver les aromes frites du vin: nouveaux enjeux dans la gestion de la fermentation malolactique |
Autor | PILLET, O. DESSUP, E. REMOND, E. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Juillet 2007 - V: - N: 124, Pg: 17-19 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vi Aroma Amines biogenes Preservacio |
Títol | Preserver les aromes fruites du vin: nouveaux enjeux la gestion de la fermentation malolactique |
Autor | PILLET, O. DESSUP, E. REMOND, E. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Octobre 2007 - V: - N: 125, Pg: 45-47 |
Descriptors | Vi Aroma Fermentacio malolactica Llevats Brettanomyces |
Títol | Produccion de acidez volatil y degradacion de acido citrico por cepas de Oenococcus oeni aisladas de la fermentacion malolactica espontanea de vinos Cencibel elaborados en Castilla-La Mancha |
Autor | IZQUIERDO, P. SESE?A, S. RUIZ, P. [et al.] |
Dades Font | Viticultura Enologia profesional ISSN: 1131-5679 - Septiembre 2007 - V: - N: 111, Pg: 37-42 |
Descriptors | Oenococcus oeni Fermentacio malolactica Acid citric Acidesa volatil |
Títol | Recenti acquisizioni sulla fermentazione malolattica: aspetti microbiologici e tecnologici |
Autor | SOZZI, T. GNAEGI, F. |
Dades Font | Vino, Bevanda et Alimento ISSN: ISBN 88-85022-21-9 - 1985 - V: - N: , Pg: 164-168 |
Descriptors | Fermentacio malolactica |
Localització | 663.2 Sim |
Títol | Role de certains residus de traitements phytosanitaires dans l'inhibition des bacteries de la fermentation malolactique dans les vins |
Autor | RENOUFF, V. FAUX, L. LA GUERCHE, S. MURAT, M.L. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Novembre 2011 - V: - N: 141 especial, Pg: 50-51 |
Descriptors | Tractament fitosanitari Residus Fermentacio malolactica |
Títol | Role of Scalar Protons in Metabolic Energy Generation in Lactic Acid Bacteria |
Autor | LOLKEMA, J.S. POOLMAN, B. KONINGS, W.N. |
Dades Font | Journal of Bioenergetics and Biomembranes ISSN: 0145-479X VOL 4 - 1995 - V: - N: 27, Pg: 467-473 |
Descriptors | Protons Bacteris acidolactics Fermentacio malolactica |
Localització | C 12/69 |
Títol | Securisation et gain de temps. Co-inoculation levures/bacteries |
Autor | SI. S. |
Dades Font | Viti: de la vigne au vin ISSN: 0757-4673 - Mai-Juin 2008 - V: 32- N: 340-341, Pg: 38-40 |
Descriptors | Coinoculacio Brettanomyces Fermentacio malolactica Fermentacio alcoholica Fermentacio retardada Llevats Bacteris Llevats seleccionats Elaboracio e vi Amines biogenes Beaujolais Sofre Sulfitatge Bacteris lactics Vi jove Fermentacio en blanc |
Títol | Seguimiento mediante fish de bacterias lacticas durante la vinificacion |
Autor | CALLEJON, S. POLO, L. FERRER, S. PARDO, I. |
Dades Font | Avances en ciencias y tecnicas enologicas ISSN: 978-84-690-6060-5 - 2007 - V: - N: , Pg: 136-137 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Hibridacio |
Localització | 663.2 (063) Con |
Títol | Seguridad en la fermentacion malolactica |
Autor | KRIEGER-WEBER, S. DELERIS BOU, M. SUAREZ,C. HERAS, J.M. |
Dades Font | La Setmana Vitivinicola ISSN: 0037-184X - Noviembre 2011 - V: - N: 3362, Pg: 1942-1947 |
Descriptors | Seguretat Fermentacio malolactica Aclimatacio Inoculacio |
Títol | Starter cultures for the malolactic fermentation time of inoculation |
Autor | KRIEGER, S.A. |
Dades Font | 13th International Enology Symposium - June 2002 - V: - N: , Pg: 77-91 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Inoculacio Vinificacio |
Localització | 663.2 SYM |
Títol | Stimulation de la fermentation malolactique par l'addition au vin d'enveloppes cellulaires de levure et differents adjuvants de nature polysaccharidique et azotee |
Autor | LONVAUD-FUNEL, A. DESENS, C. JOYEUX, A. |
Dades Font | Connaissance de la Vigne et du Vin ISSN: 1151-0285 VOL 19 - 1985 - V: - N: 4, Pg: 229-240 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Vi Llevats Adjuvant |
Localització | C 7/63 |
Títol | Temperatures : deux solutions pour les maitriser |
Autor | |
Dades Font | VITI : Documentation Agricole ISSN: 0399-3558 - juny 1990 - V: - N: 144, Pg: 47-56 |
Descriptors | Vi Temperatura Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Estabilitzacio Vi blanc Vi negre Bomba de calor reversible Most Fred Calor Cost |
Títol | Thermoregulation. Optimisations de la conception des installations et de la supervision pour une parfaite maitrise des temperatures et de nouvelles apllications oenologiques |
Autor | BASQUIAT, M. |
Dades Font | Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques ISSN: 0760-9868 - Novembre 2012 - V: 39- N: 145, Pg: 49-51 |
Descriptors | Termoregulacio Maceracio prefermentativa Fermentacio alcoholica Maceracio postfermentativa Fermentacio malolactica Instal?lacions |
Títol | Un effet potentiel des residus phyto |
Autor | I.A. |
Dades Font | Viti ISSN: 0757-4673 - Decembre 2011 - V: - N: Hors-Serie, Pg: 48-49 |
Descriptors | Productes fitosanitaris Fermentacio malolactica Bacteris |
Títol | Utilisation de l'acide fumarique dans l'industrie vinicole americaine |
Autor | GUINAND, G. |
Dades Font | - juny 1986 - V: - N: , Pg: 1-6 |
Descriptors | Vi Vinificacio Acid fumaric Fermentacio malolactica Acidulant |
Localització | C 1/13 |
Títol | Utilisations pratiques de la cytometrie de flux pour les suivi des levures en oenologie |
Autor | GERBAUX, V. THOMAS, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 8-13 |
Descriptors | Citometria de flux Llevats Brettanomyces Saccharomyces cerevisiae Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Vi negre Control microbiologic |
Títol | Utilitzaci? de la fermentacio per potenciar el caracter afruitat del vi |
Autor | BARTOWSKY, E. COSTELLO, P. |
Dades Font | ACE Revista d?Enologia ISSN: 0212-842X - 2n semestre 2011 - V: 28- N: 94, Pg: 4-8 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Propietats sensorials Oenococcus oeni Caracter fruital Inoculacio |
Títol | Utilizacion de la lisozima en vinos tranquilos y vinos espumosos |
Autor | GERLAND, C. |
Dades Font | Semana Vitivinicola, La ISSN: 0037-184X - Abril 2002 - V: - N: N? Especial Enomaq Tecnovid 2002, Pg: 5 pp. |
Descriptors | Lisozim Vi tranquil Vi escumos Vi negre Fermentacio malolactica Estabilitzacio microbiologica Efecte secundari |
Títol | Utilizacion de la lizosima en vinos tranquilos y vinos espumosos |
Autor | GERLAND, C. |
Dades Font | Jornadas Tecnicas Enomaq-Tecnovid 2002 - 2002 - V: - N: , Pg: 1 dossier |
Descriptors | Lisozim Vi negre Vi escumos Fermentacio malolactica Estabilitzacio microbiologica Efecte secundari |
Localització | C 19/146 |
Títol | Vins rouges. L'elevage en barriques: pour quoi faire? |
Autor | MAGNAC, J. L. |
Dades Font | VITI: de la vigne au vin ISSN: 0757-4673 - novembre 1995 - V: - N: 203, Pg: 59-60 |
Descriptors | Botes Vi Fermentacio malolactica |
Títol | Wine deacidification |
Autor | BEELMAN, R.B. GALLANDER, J.F. |
Dades Font | Advances in Food Research - 1979 - V: - N: , Pg: 1-53 |
Descriptors | Vi Acidesa Fermentacio malolactica Maceracio carbonica Acid Vinificacio |
Localització | C 8/1 |