Per visualitzar el registre sencer cliqueu el títol corresponent.
Si cliqueu sobre un descriptor us farà una nova cerca del terme seleccionat.
També es pot fer una cerca al catàleg del terme cercat:
Revue Fran?aise d'Oenologie

Resultat de la cerca

Registres trobats: 108


Títol Acidification et stabilisation tartrique par methodes soustractives. Comparaison de technologies d'echanges d'ions par resines et d'extraction d'ions par membranes
Autor ESCUDIER, J.L.   CAUCHY, B.   LUTIN, F.   MOUTOUNET, M.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 324-332
Descriptors Acidificacio Estabilitzacio tartrica Canvi ionic Resines Extraccio de ions Membrana

Títol Alcools et aldehydes herbaces (C6) dans les raisins et les mouts en fermentation alcoolique
Autor MESIAS, J.L. et al.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - 1983 - V: - N: 90, Pg: 51-55
Descriptors Alcohol Aldehids Raim Most Fermentacio alcoholica
Localització C 20/76

Títol Analyse sensorielle du raisin pour la prevision des caracteristiques qualitatives des vins de Barbera
Autor CRAVERO, M.C.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Janvier/Febvrier 2012 - V: - N: 250, Pg: 418-423
Descriptors Analisi sensorial Vins Barbera Maduracio Analisi fisicoquimica

Títol Anlyse lexicale autour des concepts de gras et de volume dans les vins
Autor LE FUR, Y   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 26-30 (Cahier Technique)
Descriptors Degustacio Acidesa Panel de degustacio

Títol Apport de levures inactivees riches en glutathion en cours de fermentation alcoolique: un nouvel outil pour la protection des vins blancs et roses contre l'oxydation
Autor AGUERA, E.   SAMSON, A.   SOLINE, C.   JULIEN ORTIZ, A.   SIECZKOWSKI, N.   SALMON, J.M.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Janvier/Fevrier 2012 - V: - N: 250, Pg: 2-11
Descriptors Llevats inactius Fermentacio alcoholica Vi rosat Vi blanc Oxidacio Glutacio Analisi sensorial Tiols

Títol Bio obsessionnellement! Les vins biologiques: Perspectives
Autor TASTE, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre-Janvier 2008-2009 - V: - N: 233, Pg: 24-28
Descriptors Unio Europea Fran?a Agricultura biologica Medi ambient Produccio biologica Productes biologics Vi biologic

Títol Brettanomyces: biodiversite et consequences
Autor VINCENT, B.   COARER, M.   PAIN, A.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre-Janvier 2009-2010 - V: - N: 239, Pg: 2-5
Descriptors Genetica

Títol Brettanomyces: biodiversite et consequences
Autor VINCENT, B.   COARER, M.   PAIN, A.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre-Janvier 2009-2010 - V: - N: 239, Pg: 2-5
Descriptors Brettanomyces Fenols volatils Genetica 2008 Genotip Estudi genetic ADN

Títol Cahier technique
Autor REVUE FRANCAISE D'OENOLOGIE  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2007 - V: - N: 226, Pg: 4 pp.
Descriptors Tanins Tanins enologics Oxidoreduccio Potencial d'oxidoreduccio Analisi del vi Llevats Contaminants Ocratoxina A (OTA) Gust de suro Brettanomyces bruxellensis

Títol Caracterisation des levures oenologiques temperatures de fermentation alcoolique et vins roses: jusqu'ou chercher les frigories? Incidence sur le profil aromatique
Autor PILLET, O.   SILVANO, A.   MASSON, G.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre/Decembre 2011 - V: - N: 249, Pg: 11-18 (Cahier technique)
Descriptors Llevats enologics Temperatura Fermentacio alcoholica Esters Tiols Perfil aromatic

Títol Caracterisation sensorielle des problemes dits de reduction dans les vins de chasselas par la methode du Napping
Autor DENEULIN, P.   GUYOT, C.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2009 - V: - N: 237, Pg: 17-20
Descriptors Vi Chasselas Cartografia Analisi sensorial Suissa Vi blanc Degustacio

Títol Ce que nous apprend le sequen?age du genome des levures oenologiques
Autor GALEOTE, V.   BIGEY, F.   NOVO,M.   BEYNE, E.   LEGRAS, J.L.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: 248, Pg: 2-3 (Cahier technique)
Descriptors Llevats enologics Genoma Evolucio Transferencia de gens

Títol Changement climatique, Le: etat des connaissances et premiere approche des consequences pour la viticulture
Autor SEGUIN, B.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 2-9
Descriptors Canvi climatic Consequencies Temperatura Viticultura Vinya Dioxid de carboni Fran?a Ecosistema Impacte

Títol Comment concevoir et experimenter des Systemes viticoles innovants a bas niveaux d'intrants phitosanitaries
Autor METRAL, R.   LAFOND, D.   GARY, C.   MEROT, A.   METAY, A.   WERY, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 392-398
Descriptors Viticultura Fitosanitaris Innovacio

Títol Comparaison entre deux techniques de chauffe de barriques de chene fran?ais sur du Chardonnay
Autor GARCIA-BERRO MONTILLA, J.   MOUREY, N.   TORRES MACZASSEK, M.   BOBET, R.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2003 - V: - N: 202, Pg: 15-19
Descriptors Barriques Roure Chardonnay Comparacio Analisi sensorial Analisi quimica Botes

Títol Composition du raisin et du vin en flavanoides: impact du cepage, du terroir et des itineraires de vinification
Autor DRINKINE, J.   BARNAVON, L.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 9-11 (cahier technique)
Descriptors Composicio del raim Composicio del vi Flavonoides Tanins Antocianins Vinificacio

Títol Controle de la fermentation malolactique une approche pratique
Autor FUSTER, A.   KRIEGER, S.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 14-17
Descriptors Fermentacio malolactica Control Vi

Títol Cremant, effervescent! Info ou intox...?
Autor TASTE, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2008 - V: - N: 229, Pg: 22-28
Descriptors Vi efervescent Fran?a Gas carbonic Vi escumos Vi escumos natural Cremant Regions viticoles Pressio Sucre Varietats comercials Varietats de raim Vendes Vi tranquil

Títol De nouveaux outils de choix dans le controle qualite des tanins, auxiliaires d'elevage des vins
Autor NADEGE, K.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet/Aout/Septembre 2010 - V: - N: 242, Pg: 16-23
Descriptors Tanins Control de qualitat Polimeritzacio

Títol Determinants techno-economiques des pratiques culturales en viticulture: caracterisation des exploitations adoptant des itineraires techniques economes en intrants phytosanitaires dans la viticulture mediterraneenne
Autor GUILLAUMIN, P.   COUDEREC, J.P.   RIO, P.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 426-431
Descriptors Viticultura Fitosanitaris Fran?a Sostenibilitat Vinya Rendiment Tecniques culturals Economia

Títol Deux levures peuvent-elles produire deux vins rouges differents?
Autor USCIDDA, N.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2009 - V: - N: 238, Pg: 9-15
Descriptors Fermentacio alcoholica Vi negre Vinificacio Corsega Llevats Estudi comparatiu

Títol Developpement d'un appareil permettant de predire la maturite du raisin par spectroscopie proche infrarouge (PIR)
Autor GERAUDIE, V.   ROGER, J. M.   OJEDA, H.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2010 - V: - N: 240, Pg: 2-8
Descriptors Espectroscopia d'infraroig Espectroscopia d'infraroig proper Maduresa del raim Composicio del raim Prediccio

Títol Diversification de l'agrosysteme viticole et controle biologique des ravageurs: le cas des acariens predateurs de la famille des Phytoseiidae
Autor TIXIER, M.S.   DOUIN, M.   KREITER, S.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 458-461
Descriptors Control biologic Phytoseiidae Llenguadoc-Rossello

Títol Donnees recentes sur les precurseurs d?arome du raisin perspectives de leur exploitation en vinification
Autor CORDONNIER, R.   BAYONOVE, C.   BAUMES, R.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - 1986 - V: - N: 102, Pg: 29-41
Descriptors Aroma Raim Explotacio Vinificacio
Localització C 20/17

Títol Effet des enzymes de maceration sur la composition phenolique des vins rouges
Autor DUCASSE, M.A.   CHEYNIER, V.   FULCRAND, H.   DOCO, T.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre/Decembre 2011 - V: - N: 249, Pg: 19-21 (Cahier technique)
Descriptors Enzims Maceracio Composicio fenolica Vi rosat Polifenols Tanins Color

Títol Enzymes en oenologie, Les. 1er volet: interet dans les operations prefermentaires sur vin rose
Autor CAYLA, L.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2009 - V: - N: 234, Pg: 2-9
Descriptors Preparat enzimatic Activitat enzimatica Vinificacio en rosat Premsat Extraccio del color Clarificacio Aroma Vi

Títol Estimation de la maturite phenolique des raisins rouges par la methode ITV standard
Autor CAYLA, L.   COTTEREAU, PH.   RENARD, R  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 10-16
Descriptors Maduracio fenolica Raim negre Metode ITV

Títol Etude de caracteristiques analytiques et organoleptiques de copeaux de chenes a usage oenologique
Autor DUBERNET, M.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2009 - V: - N: 237, Pg: 8-16
Descriptors Fusta Roure Vi Maceracio Compostos volatils Perfil aromatic Estadistiques Analisi quimica Estadistiques multivariants

Títol Etude de la diversite qualitative et quantitative des moisissures au cours de la maturation du pinot noir
Autor PILATTE, E. et al.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octubre 2005 - V: - N: 214, Pg: 12-16
Descriptors Diversitat qualitativa Diversitat quantitativa Fongs Maduracio Pinot negre

Títol Etude physiologique de differentes souches genotypiques de Brettanomyces isolees dans le sud de la France
Autor PIC BLATEYRON, L.   GRANES, D.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Mars/Avril 2012 - V: - N: 251, Pg: 10-17
Descriptors Estudi fisiologic Brettanomyces Fran?a Inoculacio Vinificacio Temperatura pH Bilan hidric

Títol Evaluer la qualite des sols pour adopter des pratiques viticoles durables
Autor COLL, P.   LE CADRE, E.   VILLENAVE, C.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 445-448
Descriptors Indicadors Qualitat del sol Practiques viticoles Durabilitat Sol viticola

Títol Fongicides viticoles et fermentation
Autor GNAEGI, F.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - 1985 - V: - N: 99, Pg: 9-13
Descriptors Fungicides Viticultura Fermentacio
Localització C 19/106

Títol Genome de la vigne. Recherche et developpement. Dossier
Autor BOURDALES, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2007 - V: - N: 226, Pg: 18-22
Descriptors Genoma Vinya Evolucio Recerca vitivinicola Investigacio vitivinicola Investigacio i desenvolupament

Títol Gestion de la teneur en diacetyle des vins
Autor RENOUF, V.   MURAT, M.L.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2010 - V: - N: 240, Pg: 9-13
Descriptors Diacetil Vi Acid citric Fermentacio malolactica

Títol Gestion de la vinification pour l'elaboration de vins blancs et roses aromatiques
Autor MARTIN, A.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2009 - V: - N: 238, Pg: 2-8
Descriptors Vi blanc Vi rosat Aroma Fermentacio Nitrogen Llevats Vinificacio

Títol Gouts moisi-terreux dans les vins: premiers resultats pratiques d'un partenariat filiere
Autor DROUILLARD, J.B. et al.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octubre 2005 - V: - N: 214, Pg: 18-23
Descriptors Fongs Gust Vi Molecules Analisi sensorial Degustacio Test Fungicides

Títol Gouts terreux: observations au vignoble et mise au point d'un test predictif
Autor LEMPEREUR, V. et al.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre- Octubre 2005 - V: - N: 214, Pg: 7-11
Descriptors Terrer Vinya Test predictiu Botritis Factors viticoles

Títol Impacts des methodes de vinification sur les effluents vinicoleset leur traitement
Autor BORIES, A.   SIRE, Y.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 19-25 (Cahier Technique)
Descriptors Vinificacio Aigues residuals vinicoles Carrega organica Fase solida

Títol Impacts du changement climatique sur la vigne et le raisin
Autor GOUTOULY, J. P.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 23-26
Descriptors Escalfament global Vinya Temperatura Baia Raim Canvi climatic Dioxid de carboni Floridura Radiacio ultraviolada Insectes

Títol Incidence de differentes techniques d'utilisation des levains malolactiques sur la qualite des vins rouges
Autor RENOUF, V.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2009 - V: - N: 237, Pg: 2-7
Descriptors Fermentacio malolactica Coinoculacio Vi Qualitat Qualitat del vi Brettanomyces Vinificacio Llevats malolactics

Títol Influence d?une elevation de temperature sur la qualite des vins
Autor USSEGLIO-TOMASSET, L.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - 1984 - V: 95- N: 24, Pg: 29-37
Descriptors Temperatura Qualitat del vi
Localització C 21/18

Títol Influence de l'etat hydrique de la vigne sur le style de vin
Autor DELOIRE, A. et al.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 11-15
Descriptors Estat hidric Vinya Vi Qualitat Sol

Títol Influence de l'oxygene au cours de la maceration sur la structure polyphenolique et aromatique de vins rouges de qualite
Autor SILVA, A.   LAMBRI, M.   DE FAVERI, D.M.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 22-28
Descriptors Oxigen Maceracio Polifenols Estructura polifenolica Aroma Vi negre Qualitat Extraccio Fermentacio

Títol Influence du glycerol sur la mesure du degre alcoolique par infra-rouge
Autor BOUVIER, J.C.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - 2? trimestre 1986 - V: - N: 102, Pg: 21-22
Descriptors Glicerol Grau alcoholic Infraroig
Localització C 20/34

Títol Influence du stress hydrique sur l'accumulation des flavonoides
Autor VERRIES, C.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 4-8 (cahier technique)
Descriptors Estres hidric Flavonoides Antocianins Tanins

Títol Influences des niveaux de filtration et de sulfitage a la mise en bouteille sur la conservation des vins de pinot noir
Autor GERBAUX, V.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2005 - V: - N: 214, Pg: 30-34
Descriptors Filtracio Sulfatat Ampolla Vi Conservacio Pinot negre

Títol Interets des lies de levures industriels et de leurs derives lors de l'elevage des vins. Importance du choix de la souche de levure pour la production de derives de levures partiellement lyses (DLPL) et de leurs procedes de fabrication
Autor VIVAS, N.   NEDJMA, M.   VIVAS DE GAULEJAC, N.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juillet/Aout 2012 - V: - N: 253, Pg: 9-15
Descriptors Llevats Tractament del vi Caracteristiques enologiques Soques de llevat

Títol Jus de Raisin: comment extraire le maximunm du potentiel de la baie de raisin
Autor MIKOLAJZACK, M.$   VEYRET, M.   DOCO, T.   ESCUDIER, J.L.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre/Decembre 2011 - V: - N: 249, Pg: 2-10 (cahier technique)
Descriptors Vinificacio Termotractament Baia Raim Polisacarids Oligosacarids Maceracio

Títol L'O2 dans les chais. Les outils de gestion de l'oxygene entrent dans les chais
Autor BERTIN, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2008 - V: - N: 231, Pg: 10-14
Descriptors Oxigen Celler Bodega Vi Raim Oxidacio Elaboracio de vi Influencia Fermentacio Industria agroalimentaria Recerca

Títol L'azote assimilable dans le mout de raisin: quelles methodes pour determiner sa teneur?
Autor CASALTA, E.   SABLAYROLLES, J.M.   SALMON, J.M.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 13-16 (cahier technique)
Descriptors Fermentacio alcoholica Most Llevats Fermentacio alcoholica

Títol L'evolution contemporaine de la consommation de vin en France
Autor GAUTIER, J.F.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899x - Janvier/fevrier 2002 - V: - N: 192, Pg: 30
Descriptors Consum Vi Fran?a Evolucio

Títol L'interface vigne-raisin en sur-maturite et apres la chute des feuilles: synthese des connaissances et comparaison des methodes de misde en filet pour la production de vin de glace
Autor CARBONNEAU, A.   PEDNEAULT, K.   GAGNE, F.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juillet/Aout 2012 - V: - N: 253, Pg: 93
Descriptors Vi de gel Sucre Aroma Canada Maduracio del raim

Títol L'utilisation des proteines vegetales en oenologie: le point sur l'autorisation et les risques d'allergie
Autor LEFEBVRE, S.   RESTANI, P.   SCOTTI, B.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2003 - V: - N: 202, Pg: 28-32
Descriptors Proteines vegetals Enologia Al?lergia Riscos

Títol L?Europe au coeur de sa reforme du secteur vitivinicole!
Autor REVUE FRAN?AISE D'OENOLOGIE  
Dades Font Revue fran?aise d?oenologie ISSN: 1107G82416 - Aout-Septembre 2007 - V: - N: 225, Pg: 22-25
Descriptors Vitivinicola Legislacio vitivinicola Legislacio Politica vitivinicola

Títol L?infraalyzer 400: une determination automatique du titre alcoometrique des vins
Autor CABANIS, M.T. et al.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - 1983 - V: 89- N: , Pg: 75-79
Descriptors Infraalyzer 400 Vi Propietat alcoholmetriques
Localització C 20/61

Títol La cryo-falsh: un nouvel outil d'aide a l'obtention de vins fruites
Autor BESSIERE, A.   PUJOL, F.   CRESPY, A.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 30-35
Descriptors Cryo-flash Vi afruitat Fisiologia Anatomia Enzims Maceracio carbonica Maceracio sulfitica Termovinificacio

Títol La geologie, facteur dominant de la nation de terroir (exemple des terroirs mediterraneens)
Autor GENNA, A.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet/Aout/Septembre 2010 - V: - N: 242, Pg: 2-7
Descriptors Geologia Terreny Mediterrania Morfologia Paisatge Sol

Títol La qualite du bois des chenes de Citeaux por la tonnelleire
Autor MOSEDALE, J.R   FEUILLAT,F   BAUMES,R   DUPOUEY,J.L   KELLER,R   PUECH,J.L  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0760-9869 - mars-avril 2001 - V: - N: 187, Pg: 30-33
Descriptors Fusta de roure Roure Botes

Títol La recupertion d'aromes de fermentation
Autor BACH, H.P.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 22-26
Descriptors Recuperacio d'aromes Fermentacio

Títol La stabilisation de la matiere colorante des vins rouges: impact positif de l'ajout d'un tannin "100 raisin" de faible degre de polymerisation (Degre de Polymerisation moyen ou DPM 3)
Autor MORGE, CH.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: 248, Pg: 26-29 (Cahier Technique)
Descriptors Estabilitzacio Materia Vi rosat Tanins Polimeritzacio Antocianines

Títol La thermo-detente, une nouvelle dimension apportee a la thermovinification
Autor DUBERNET, M. et al.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2005 - V: - N: 214, Pg: 24-28
Descriptors Termovinificacio Vinificacio Fermentacio alcoholica

Títol Laboratoires, sante et securite: ou en est-on aujourd'hui?
Autor TASTE, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Desembre-Janvier 2009-2010 - V: - N: 239, Pg: 14-18
Descriptors Laboratori Seguretat

Títol Le gaz carbonique et l'oxygene lors de l'elaboration du champagne
Autor VALADE, M.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril/Mai 2011 - V: - N: 246, Pg: 2-10
Descriptors Gas carbonic Oxigen Xampany Caracteristiques sensorials Metodes de mesura Elaboracio de cava

Títol Le terroir existe-t-il?
Autor TEIL, G.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 2-6 (Cahier Technique)
Descriptors Terrer Sociologia Vitivinicultura Ciencia

Títol Legislation, obligation de tra?abilite et securite alimentair : les responses d'un producteur d'enzymes
Autor PELLERIN, P. et al.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2005 - V: - N: 214, Pg: 35-37
Descriptors Legislacio Seguretat alimentaria Enzims Reglamentacio

Títol Les aromes fermentaires: suivre en ligne leur synthese pour ameliorer leur controle
Autor MOURET, J.R.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: 248, Pg: 9-11 (Cahier technique)
Descriptors Aroma Fermentacio enologica Saccharomyces cerevisiae

Títol Les arrets de fermentation: role de l'ethanol, resistance de la levure
Autor CHARPENTIER, C.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars - Avril 1993 - V: - N: 140, Pg: 49-52
Descriptors Aturada fermentativa Fermentacio Etanol Llevats
Localització C 18/57

Títol Les derives de l'albumine d'oeuf: les essais en cave
Autor LAGUNE-AMMIRATI, L.   GLORIES, Y.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899x - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 18-24
Descriptors Cava Albumina

Títol Les enzymes en oenologie 2eme volet: interet dans les operations prefermentaires sur vin rouge
Autor GUERIN, L.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 7-18 (Cahier Technique)
Descriptors Vinificacio en rosat Enzims Prefermentacio Vi rosat Preparat enzimatic Activitat enzimatica Pectina Extraccio del color Clarificacio

Títol Les gouts de bouchon, mise au point
Autor MICHEL, G.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2003 - V: - N: 202, Pg: 20-22
Descriptors Gust de suro Analisi Defectes del vi Cloroanisols Clorofenols

Títol Les non-Saccharomyces et leur expression lors de la fermentation alcoolique: cas specifique de Torulaspora Delbrueckii
Autor RENAULT, P.   EHSANI, M.   BELY, M.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet/Aout/Septembre 2010 - V: - N: 242, Pg: 8-15
Descriptors Saccharomyces Fermentacio alcoholica Torulaspora delbrueckii Variabilitat Llevats Acidesa volatil Fenols volatils

Títol Les tendances du marche mondial des vins et qualite
Autor MONTAIGNE, E.   MARTIN, G.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899x - Janvier/fevrier 2002 - V: - N: 192, Pg: 10-19
Descriptors Mercat mundial Vi Estadistiques Produccio Exportacio Importacio Consum

Títol Maitrise de la teneur en acidite volatile et du deroulement de la fermentation alcoolique des vins de paille du Jura
Autor GERBAUX, V.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Desembre-Janvier 2009-2010 - V: - N: 239, Pg: 6-12
Descriptors Vi Jura Fermentacio alcoholica Acidesa volatil Grau alcoholic Llevats

Títol Maitrise de la teneur en alcool et de l'acidite des vins par de nouveaux micro-organismes: enjeux et perspectives
Autor DEQUIN, S.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 27-29
Descriptors Escalfament global Practiques viticoles Practiques enologiques Alcohol Vi Acidesa Llevats Soca

Títol Materiaux a base de composes phenoliques: de nouveaux defis
Autor AOUF, C.   NOUAILHAS, H.   ROUMEAS, L.   CAILLOL, S.   BOUTEVIN, B.   FULCRAND, H.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre/Decembre 2011 - V: - N: 249, Pg: 22-24 (Cahier technique)
Descriptors Compostos fenolics Polifenols Epoxy Resines Biomassa

Títol Modelisation: un outil de pilotage du couple cimat-vigne, La?
Autor COULON, C.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 15-22
Descriptors Canvi climatic Vinya Vi Terrer Model vitivinicola Model predictiu Fran?a

Títol Modernisation de la filiere. Un plan pour s'adapter a la nouvelle donne
Autor BERTIN, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2008 - V: - N: 228, Pg: 22-25
Descriptors Viticultura 2008 Fran?a Sector vitivinicola Reforma Modernitzacio Europa Medi ambient Promocio Regions viticoles OCM Desenvolupament Desenvolupament del sector Innovacio

Títol Modifications de l'expression du terroir induites par le changement climatique necessitent une adaptation du materiel vegetal et des techniques viticoles, Les
Autor VAN LEEUWEN, C.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 10-14
Descriptors Terrer Vinya Clima Vi Varietats Canvi climatic Maduracio del raim Temperatura Sequera Vinya

Títol Moyens de lutte contre l'oxydation ont-ils evolue?, Les
Autor CAILLET, M-M.   MORGUE, C.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 2-7
Descriptors Oxidacio Most Oxidacio del most Vi Aroma Tiols volatils Practiques enologiques Tanins Titracio potenciometrica Vi blanc

Títol Naissance, vie et mort d'une bulle de champagne
Autor LIGER-BELAIR, G.   JEANDET, P.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 45-48
Descriptors Cava Bombolles

Títol Nouvelles donnees sur les levures de refermentation des vins issus de raisins botrytises
Autor DIVOL, B.   MIOT-SERTIER, C.   LONVAUD-FUNEL, A.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 36-41
Descriptors Llevats Refermentatio Vi Raim Botritis Dioxid de sofre

Títol Nouvelles pratiques, nouveaux produits, jusq'ou aller pour seduire le consommateur?
Autor TASTE, J.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie - Decembre-Janvier 2006-2007 - V: - N: 221, Pg: 10-13
Descriptors Practiques Enologia Consumidor Demanda

Títol Nouvelles technologies dans le domaine du bouchage. Cibles: les chloroanisoles et leurs precurseus: la permeabilite des obturateurs
Autor ARACIL, J.M.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 34-36
Descriptors Cloroanisols Suro Tap de suro Obturadors

Títol OakSan: Procede de mesure rapide et non destructif des polyphenols du bois de chene de tonnellerie
Autor GIORDANENGO, T.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2009 - V: - N: 234, Pg: 10-15
Descriptors Polifenols Roure El?lagitanins Boteria NIRS Espectrometria infraroja Fusta

Títol Ochratoxine A dans les vins: un partenariat filiere pour des solutions pratiques au vignoble
Autor DROUILLARD, J.B.   SAGE, L.   PLADEAU, V.   KALANQUIN, D.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2003 - V: - N: 202, Pg: 10-14
Descriptors Ocratoxina A Vi Vinya

Títol Oenotourisme, L'. Ou simple moyen de perpetuer la civilisation du vin?
Autor TASTE, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2008 - V: - N: 230, Pg: 16-21
Descriptors Turisme enologic Turisme vitivinicola Enoturisme Vinya Turisme Fran?a Vi Marqueting Europa

Títol Oenoturisme va encore plus loin!, L'
Autor BERTIN, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 18-23
Descriptors Enoturisme Fran?a Turisme Val-de-Loire Vi

Títol Outils technologiques de reduction des intrants en oenologie
Autor SALMON, J.M.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 423-425
Descriptors Durabilitat Innovacio Tecnologia Elaboracio de vi

Títol Particules solides: impacts sur le deroulement de la fermentation
Autor SALMON, J.M.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 12 (cahier technique)
Descriptors Particules Most Termotractament Fermentacio Fitosterols

Títol Plus de dix ans de recherche sur les bulles et la mousse en Champagne
Autor ROBILLARD, B.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 49-52
Descriptors Champagne Bombolles Lipids Macromolecules

Títol Qualite presente et volumes reduits: 2007, un millesime en phase avec le marche
Autor TASTE, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2008 - V: - N: 228, Pg: 16-21
Descriptors 2007 Meteorologia Clima Mildiu Vinya Collita Condicions climatiques Vi Vins Malalties de la vinya Regions viticoles Fran?a Raim Varietats de raim Varietats franceses Produccio vitivinicola

Títol Quels son les couts de production dans les pays producteurs autres que la France?
Autor DELTEIL, D.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899x - Janvier/Fevrier 2002 - V: - N: 192, Pg: 24-26
Descriptors Costos de produccio Produccio Vi

Títol Raisonnement de l'utilisation des enzymes et des tanins oenologiques en fonction du stress hydrique de la vigne
Autor BERNARD, N.   ZEBIC, O.   SIECZKOWSKI, N.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 16-20
Descriptors Enzims Tanins Tanins enologics Estres hidric Vinya Vi Qualitat del vi

Títol Reponses de la flore adventice aux differents modes d'entretien du sol et effets sur la croissance de la vigne: le cas du domaine du Chapitre (sud de la France)
Autor KAZAKOU, E.,   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 453-457
Descriptors Vinya Fran?a Sol viticola Males herbes Rendiment Diversitat Productes fitosanitaris

Títol SO2 (et franicheur) contre TCA (et gout de bouchon)
Autor CHAINGNEAU, J.L.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 36-44
Descriptors SO2 TCA Analisi quimica Analisi sensorial Anhidrid sulfuros

Títol Selection de levure et glutathion: impacts sur l'expression thiolee des vins de sauvignon et syrah
Autor FARINES, V.   [et al.]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 14-18
Descriptors Llevats Glutation Tiols Oxidoreduccio Vi

Títol Selection, production et utilisation d'un couple de levures Torulaspora Delbrueckii et Saccharomyces Cerevisiae pour optimiser la qualite des vins blancs via l'inoculation sequentielle
Autor RAYNAL, C.   WARDROP, F.   PILLET, O.   LANGUET, P.   DUMONT, A.   ORTIZ-JULIEN, A.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: , Pg: 17-25 (Cahier Technique)
Descriptors Torulaspora delbrueckii Saccharomyces cerevisiae Inoculacio sequencial Analisi sensorial Acidesa volatil

Títol Stabilisation proteique des vins blancs: evolution des pratiques oenologiques
Autor SAUVAGE, F.X.   DUFRECHOU, M.   PANIGONI, K.   SAMSON, A.   VERNHET, A.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: 248, Pg: 12-16 (Cahier Technique)
Descriptors Vi blanc Proteines Bentonites enologiques Electroforesi Analisi sensorial

Títol Strategies de gestion de l'oxygene pour l'elaboration de differents profils organoleptiques dans des vins rouges de grenache
Autor CAILLE, S.   [et al]  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juillet/Aout 2012 - V: - N: 253, Pg: 16-19
Descriptors Oxigen Perfil organoleptic Garnatxa Tecniques de vinificacio Aroma

Títol Terroir et internationalisation
Autor ASSELIN, C.   FANET, J.   FALCETTI, M.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 24-29 (cahier technique)
Descriptors Territori Pedologia Geologia Bioclima Paisatge OIV

Títol Tonneau: une identite gauloise, Le
Autor GAUTIER, J. F.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevier-Mars 2010 - V: - N: 240, Pg: 14-16
Descriptors Historia del vi Amfora Fusta Roure Galia La Galia Enologia Bota Reglamentacio Envelliment Vinificacio

Títol Utilisation de preparations enzymatiques pour la clarification des vins. Aspects economiques et qualitatifs
Autor CANAL-LLAUBERES, R.M.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 10-12
Descriptors Clarificacio Aspectes economics Filtracio Col?loides Accio enzimatica Enzims

Títol Utilisations pratiques de la cytometrie de flux pour les suivi des levures en oenologie
Autor GERBAUX, V.   THOMAS, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 8-13
Descriptors Citometria de flux Llevats Brettanomyces Saccharomyces cerevisiae Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Vi negre Control microbiologic

Títol Valorisation des vendages a taux eleves en acide tartrique. 2eme partie: Substituts des mouts concentres rectifies (MCR) obtenus par procedes classiques optimises de desacidification
Autor CROITORU, C.  
Dades Font Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 48-53
Descriptors Verema Acid tartric Most concentrat rectificat Desacidificacio

Títol Vigne et vin. Actus de l'innovation et nouveaux horizons
Autor BERTIN, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2008 - V: - N: 229, Pg: 16-21
Descriptors Verema mecanitzada Innovacio Enologia Vinya Innovacio Tecnologia de la informacio Informatitzacio Cadena de produccio Vi Vi de qualitat Elaboracio de vi Viticultura Viticultura de precisio Tecnologia Agricultura Investigacio Genoma Llevats enologics

Títol Vin aujourdhui et demain, Le. Prospective economique. Conjouncture
Autor CHEVALLET, P.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2007 - V: - N: 226, Pg: 22-25
Descriptors Viticultura Languedoc-Roussillon Llenguadoc-Rossello Regio vitivinicola Caracteritzacio de zona Caracteritzacio del vi Produccio de vi

Títol Vin, sante et alcool. Feu sur les arguments
Autor TASTE, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 14-17 (Reportages)
Descriptors Vi Salut Alcohol

Títol Vins et Bag-in-Box. Emballage. L'impact des nouvelles demandes environnementales
Autor BERTIN, J.  
Dades Font Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre-Janvier 2007-2008 - V: - N: 227, Pg: 16-21
Descriptors Produccio de vi Embotellament Embalatge Bag-in-box