Per visualitzar el registre sencer cliqueu el títol corresponent.
Si cliqueu sobre un descriptor us farà una nova cerca del terme seleccionat.
També es pot fer una cerca al catàleg del terme cercat:
Italian Journal of food science

Resultat de la cerca

Registres trobats: 60


Títol A biological antioxidant protection system for food preservation
Autor MARITANO, S.   MALUSA, E.   MARCHESINI, A.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL IX - 1997 - V: - N: 2, Pg: 149-154
Descriptors Preservacio d'aliments Antioxidant Sistema de proteccio

Títol A method for anthocyanin extraction from fresh grape skin
Autor SPAGNA, G.   BARBAGALLO, R.N.   TODARO, A.   DURANTE,M.J.   PIFFERI, P.G.  
Dades Font Italian Journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2003 - V: XV- N: 3, Pg: 337-346
Descriptors Antocianins Acid tartaric Acid citric Raim

Títol Aflatoxin M1 determination in milk: method validation and contamination levels in samples from southern Italy
Autor GALLO, P et al.  
Dades Font Italian Journal of Food Science - 2006 - V: XVIII- N: 3, Pg: 251-259
Descriptors Aflatoxina M Llet Determinacio Contaminacio

Títol An electronic nose to evaluate olive oil oxidation during storage
Autor BURATTI, S.   BENEDETTI, S.   COSIO, M.S.  
Dades Font Italian Journal of Food Science - 2005 - V: XVII- N: 2, Pg: 203-211
Descriptors Nas electronic Oli Oxidacio Oli d'oliva Peroxid Emmagatzematge

Títol An initial comparison of the content of bitter substances in Cynara scolymus L plants obtained from rooted offshoots and micropropagation
Autor CURADI, M.   GRAIFENBERG, A.   GIORGI, I.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1771 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 351-356
Descriptors Cynara scolymus L. Amargor Plantes Propietats organoleptiques Micropropagacio Arrel Fulles

Títol Analysis of anthocyanins in red fruits by use of HPLC/Spectral array detection
Autor VERSARI, A.   BARBANTI, D.   BIESENBRUCH, S.   FARNELL, P. J.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL IX - 1997 - V: - N: 2, Pg: 141-148
Descriptors Analisi antocianica Antocianins Deteccio HPLC Espectre Fruita

Títol Analysis of carbohydrates in sicilian doc wines by high performance liquid chromatography with evaporative light scattering detection
Autor LA PERA, L.   SI BELLA, G.   MAGNISI, R.   [et al.]  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 319-328
Descriptors Vi Sicilia Carbohidrats Analisi cromatografica HPLC

Títol Anthocyanin composition of four Autochthonous Vitis vinifera. Grapevine varieties from the Piedmont
Autor ZEPPA, G.   ROLLE, L.   GERBI, V.   GUIDONI, S.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2001 - V: 13- N: 4, Pg: 405-412
Descriptors Varietats de raim Antocianins Piedmont Raim

Títol Antioxidant activities of some edible mediterranean plants
Autor AL-ISMAIL, K.   HERZALLAH, S.M.   RUSTOM, A.S.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 287-296
Descriptors Antioxidant Propietats antioxidants Etanol Mediterrani Mediterrania Plantes DPPH

Títol Aroma variation in Tannat wines: effect of malolactic fermentation on ethyl lactate level and its enantiomeric distribution
Autor LLORET, A.   BOIDO, E.   LORENZO, D.   CARRAU, F.   DELLACASSA, E.   VERSINI, G.  
Dades Font Italian Journal of Food Sciences ISSN: 1120-1770 - 2002 - V: XIV- N: 2, Pg: 175-180
Descriptors Distribucio enantiomerica Lactat d'etil Fermentacio malolactica Tannat Vins

Títol Bioactive peptides in milk products
Autor TIRELLI, A.   NONI, I. de   RESMINI, P.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL IX - 1997 - V: - N: 2, Pg: 91-98
Descriptors Peptid bioactiu Llet

Títol Characterisation of Balsamic Vinegars by Animo Acid Content
Autor SIGNORE, A del.   STANCHER, B   CALABRESE, M  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL 12 - novembre 2000 - V: - N: 3, Pg: 317-332
Descriptors Aminoacid Vinagre balsamic Tecniques estadistiques Caracteritzacio

Títol Characterization of bottled wines from the Tenerife Island (Spain) by their metal ion concentration
Autor CONDE, J.E.   ESTEVEZ, D.   RODRIGUEZ BENCOMO, J.J.   GARCIA MONTELONGO, F.J.   PEREZ TRUJILLO, j.p.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2002 - V: XIV- N: 4, Pg: 375-387
Descriptors Metall PCA LDA Vi Embotellament Tenerife Caracteritzacio Concentracio Ions Illes Canaries

Títol Chemical composition of 15 spinach (Spinacea oleracea L.) cultivars grown in Iran
Autor BARZEGAR, M.   ERFANI, F.   JABBARI, A.   [et al.]  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 309-318
Descriptors Espinacs Cultiu

Títol Comparative study on calciocavallo campano cheese
Autor MAROTTA, M.   DE ROSA, M.   KILCAWLEY, K.N.   [et al.]  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 263-277
Descriptors Formatge Aliments Italia Qualitat Analisi Analisi qualitatitiva Caracteristiques fisicoquimiques Caracteristiques sensorials

Títol Decrease of heat shock protein levels in hela tumor cells by red wine extracts
Autor ROUSSOU, I. et al.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2004 - V: XVI- N: 3, Pg: 381-386
Descriptors Proteines Vi negre Hela Polifenols

Títol Deep-bed filtration of wine : I Development of a novel experimental methodology
Autor PERI, C  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 VOL 3 - 1991 - V: - N: 2, Pg: 127-136
Descriptors Vi Filtracio Ultrafiltracio
Localització C 2/67

Títol Deep-bed filtration of wine : II Modelling and optimisation of filtration rate
Autor MALGARINI, G.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 VOL 3 - - V: - N: 2, Pg: 137-148
Descriptors Vi Filtracio Ultrafiltracio Clarificacio
Localització C 2/67

Títol Determination of resveratrol and other phenolic compounds in experimental wines from grapes subjected to different pesticide treatments
Autor DUGO, G. et al.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2004 - V: XVI- N: 3, Pg: 305-321
Descriptors Resveratrol Compostos fenolics Vi experimental Pesticides Vi Flavonols Fenols

Títol Effect of cluster stems on resveratrol content in wine
Autor BAVARESCO, L.   FREGONI, C.   TREVISAN, M.   FORTINATI, P.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL XII - 2000 - V: - N: 1, Pg: 103-108
Descriptors Resveratrol Vi

Títol Effect of must fermentation temperature on minor products formed by cryo and non-cryotolerant Saccharomyces cerevisiae strains
Autor CASTELLARI, L.   MAGRINI, A.   PASSARELLI, P.   ZAMBONELLI, C.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL 7 - 1995 - V: - N: 2, Pg: 125-132
Descriptors Fermentacio del most Saccharomyces cerevisiae Temperatura de fermentacio Compostos minoritaris Criotolerancia Acid succinic Etanol Vinficacio Llevats Productes menors Acid malic Acid acetic Grup criotolerant
Localització C 24/59

Títol Effect of pectolytic enzymes on the composition of white grape musts and wines
Autor PEREZ-MAGARINYO, S.   GONZALEZ-SAN JOSE, M.L.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL XII - 2000 - V: - N: 2, Pg: 153-162
Descriptors Fermentacio Polifenols Most blanc Most

Títol Effect of three Saccharomyces cerevisiae strains on the volatile composition of Albari?o wines
Autor VILANOVA, M.   MASNEUF-POMAREDE, I.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2005 - V: XVII- N: 2, Pg: 221-227
Descriptors Saccharomyces cerevisiae Llevats Albarinyo Components volatils Vi Fermentacio alcoholica Analisi quimica Alcohol Esters Albari?o

Títol Effects of different enological treatments on dissolved oxygen in wines
Autor CASTELLARI, M. et al.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2004 - V: XVI- N: 3, Pg: 387-397
Descriptors Tractament enologic Oxigen Vi Oxigenacio Vinificacio

Títol Effects of post-harvest treatment and storage time on the organic acid content in assaria and mollar pomegranate ( Punica Granatum L.) fruit
Autor MIGUEL, G.   FONTES, C.   MARTINS, D.   [et al.]  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2006 - V: 18- N: 3, Pg: 317-322
Descriptors Punica granatum L. Magrana Granada Efecte Temps Emmagatzematge Acid organic
Localització C 24/100

Títol Effects of pst-harvest treatment and storage time on the organic acid content assaria and mollar pomegranate (Punica granatum L.) fruit
Autor MIGUEL, G. et al.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2006 - V: 18- N: 3, Pg: 317-322
Descriptors Postcollita Emmagatzematge Acid orgnanic Punica granatum L. Fruita
Localització C 24/20

Títol Evaluation of protein and phenolic content in must and wine. I. Assay of soluble proteins
Autor BRENNA, O.   DE VECCHI, S.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 1990 - V: - N: 4, Pg: 269-273
Descriptors Proteines solubles Contingut fenolic Most Vi Analisi cromatografica
Localització C 9/128

Títol Evaluation of the safety and prediction of the shelf life of vacuum cooked foods
Autor CHAVEZ-LOPEZ, A.   GIANOTTI, A.   TORRIANI, S.   GUERZONI, M. E.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL IX - 1997 - V: - N: 2, Pg: 99-110
Descriptors Microbiologia Conservacio Microflora

Títol Fatty acid Composition of Malolactic Oenococcus oeni Strains Exposed to pH and Ethanol Stress
Autor BASTIANINI, A   GRANCHI, L   GUERRINI, S   VINCENZINI, M  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL 12 - novembre 2000 - V: - N: 3, Pg: 333-342
Descriptors Acids grassos Fermentacio malolactica Oenococcus oeni Estres d'etanol pH

Títol Home made dry susages produced in Sardinia: an investigation on the microflora
Autor DAGA, E.   MANNU, L.   PORCU, S.   [et al.]  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 297-308
Descriptors Sardenya Aliments Microflora Aliments artesanals

Títol Hydrophilic and lipophilic antioxidant capacities of commercial dietary antioxidant supplements
Autor GARRIDO, I.   BARTOLOME, B.   GOMEZ CORDOVES, C.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 343-350
Descriptors Suplements nutricionals Components antioxidants Antioxidant Capacitat antioxidant Propietats antioxidants Antioxidant lipidic

Títol Isolation and initial characterization of cryotolerant saccharomyces strains
Autor CASTELLARI, L.   PACHIOLI, G.   ZAMBONELLI, C.   TINI, V.   GRAZIA, L.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL 3 - 1992 - V: - N: , Pg: 179-186
Descriptors Llevats criotolerants Fred Saccharomyces
Localització C 13/45

Títol Levels of phenolic antioxidants in virgin olive oil purchased in bulk
Autor GRIGORIADOU, D.   ANDROULAKI, A.   TSIMIDOU, M.Z.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2005 - V: XVII- N: 2, Pg: 195-202
Descriptors Antioxidant fenolic Oli d'oliva verge Compra a l'engros Valor nutricional Fenols polars Consumidor

Títol Microbiology and biochemistry of Pecorino Umbro cheese during ripening
Autor GOBBETTI, M.   SMACCHI, E.   ANGELIS, M. de   ROSSI, J.   CORSETTI, A.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL IX - 1997 - V: - N: 2, Pg: 111-126
Descriptors Formatge Maduracio Microbiologia Quimica Precorino umbro

Títol Monitoring the proteolytic activity in ripening anchovies (Engraulis encrasicholus)
Autor VIEITES, J. M.   DELGADO, M. L.   LEIRA, F.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL IX - 1997 - V: - N: 2, Pg: 127-132
Descriptors Monitoratge Activitat proteolitica Maduracio Anxoves

Títol Occurrence of wine yeasts on grapes subjected to different pesticide treatments
Autor GUERRA, E.   SORDI, G.   MANNAZZU, I.   CLEMENTI, F.   FATICHENTI, F.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL 11 - 1999 - V: - N: 3, Pg: 221-230
Descriptors Llevats Vi Biodiversitat Saccharomyces

Títol Occurrence of wine yeasts on grapes subjected to different pesticide treatments
Autor GUERRA, E.   SORDI, G.   MANNAZZU, I.   CLEMENTI, F.   FATICHENTI, F.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL XI - 1999 - V: - N: 3, Pg: 221-230
Descriptors Biodiversitat Saccharomyces Aillament Llevats Pesticides

Títol Pesticide Decay Models in the Wine-Making Process and Wine Storage
Autor FLORI, P.   FRABBONI, B.   CESARI, A.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL 12 - novembre 2000 - V: - N: 3, Pg: 279-289
Descriptors Most Vi Vinificacio Pesticides Residus

Títol Pesticide residues in italian wines
Autor CABRAS, P.   GARAU, V.L.   MELIS, M.   PIRISI, F.M.   SPANEDDA, L.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 VOL 7 - 1995 - V: - N: 2, Pg: 133-145
Descriptors Vi Italia Pesticides Residus
Localització C 24/22

Títol Phenolic compounds in red-berry skins of uva di troia and bombino nero grapes (Vitis vinifera L)
Autor TAMBORRA, P.   ESTI, M.   MINAFRA, M.   SINESIO, F.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2003 - V: XV- N: 3, Pg: 347-357
Descriptors Compostos fenolics Raim Bombion nero Troia Vitis vinifera L.

Títol Phosphates as inhibitors of yeasts isolated from food sources
Autor SUAREZ, V.B.   CARRASCO, M.   SIMONETTA, A.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 255-262
Descriptors Llevats Fosfats Efecte inhibitori Inhibicio Aliments

Títol Polyphenols and quality of virgin olive oil in retrospect
Autor TSIMIDOU, M.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL 10 - 1998 - V: - N: 2, Pg: 99-116
Descriptors Polifenols Oli d'oliva verge Estabilitat oxidativa

Títol Preliminary study on the interaction of gelatin-red wine components
Autor
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL XI - 1999 - V: - N: 3, Pg: 231-239
Descriptors Interaccio Vi negre Gelatina Compostos

Títol Production of medium chain fatty acids and their ethyl esters by yeast strains isolated from musts and wines
Autor RAVAGLIA, S.   DELFINI, C.  
Dades Font Italian Journal of Food Science VOL 1 - 1993 - V: - N: , Pg: 21-36
Descriptors Acetaldehid Acid gras Esters d'etil Vi Llevats
Localització C 11/66

Títol Production of representative wine extracts for chemical and olfactory analysis
Autor MOIO,L.   CHAMBELLANT, E.   LESSCHAEVE, I.   ISSANCHOU, S.   SCHLICH, P.   ETIEVANT, P.X.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 1995 - V: - N: 3, Pg: 625-378
Descriptors Extraccio d'extractes Analisi quimica Analisi de l'aroma Cromatografia de gasos Gust Analisi sensorial Compostos volatils Vi aroma
Localització C 15/133

Títol Protection of traditional greek foods using a plant extract
Autor LALAS, S.   AGGELOUSIS, G.   GORTZI, O.   [et al.]  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 279-286
Descriptors Aliments Alimentacio Grecia Extracte vegetal Avaluacio sensorial Analisi sensorial

Títol Proteins and amino acids in table olives: Relationship to processing and commercial presentation
Autor LOPEZ, A.   GARRIDO, A.   MONTA?O, A.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: 19- N: 2, Pg: 217-228
Descriptors Aminoacid Proteines Oliva Comer?

Títol Purification and characterization of an intracellular family 3B-glucosidase from Lactobacillus Sanfranciscensis CB1
Autor DE ANGELIS, M.   ET AL  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2005 - V: XVII- N: 2, Pg: 131-142
Descriptors Lactobacillus Sanfranciscensis CB1 B-glucosidasa Metabolisme carbonic Caracteritzacio enzimatica Peptid Fermentacio ADN Extraccio Purificacio

Títol Rapid extraction of volatile compounds in wine and vinegar using extrelut resin.
Autor GERBI, V.   ZEPPA, G.   CARNACINI, A.  
Dades Font Italian Journal of Food Science. - agost 1994 - V: - N: 4, Pg: 259-267
Descriptors Vi Vinagre Components volatils Extraccio Aroma Resines Composicio
Localització C 5/90

Títol Relantionship between the composition of different table grape (Vitis vinifera L.) extracts and three methods of measuring their free radical scavenging properties
Autor LO SCALZO, R.   IANNOCCARI, T.   SUMMA, C.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 329-341
Descriptors Raim Vitis vinifera L. Radicals lliures Polifenols DPPH

Títol Residue analysis and effects of 17 alfa-methyltestosterone on body composition of rainbow trout, oncorhynchus mykiss
Autor GULLU, K.   GUZEL, S.   EKICI, K.   [et al.]  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: XIX- N: 3, Pg: 357-362
Descriptors Dieta Nutricio Carn Regulacio hormonal Proteines Proteines animals

Títol Residue decay of insecticides applied with mineral oil on clementine fruits
Autor CABRAS, P.   ANGIONI, A.   GARAU, V. L.   MELIS, M.   MINELLI, E. V.   PIRISI, F. M.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL IX - 1997 - V: - N: 2, Pg: 155.160
Descriptors Insecticides Residus decadents Clementina Fruita Oli mineral

Títol Reverastrol content in some tuscan wines
Autor MOZZON, M.   FREGA, N.   PALOTTA, U.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL VIII - 1996 - V: - N: 2, Pg: 145-152
Descriptors Resveratrol Toscana Vi Enologia
Localització C 11/85

Títol Sensory analysis of traditionally produced red wine from the tacoronote-acentejo area of the Canary Islands
Autor GONZALEZ HERANDEZ, G.   HARDISSON DE LA TORRE, A.   ARIAS LEON, J.J.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2002 - V: XIV- N: 1, Pg: 35-44
Descriptors Analisi sensorial Vi negre Tacoronte Acentejo Illes Canaries Components del vi Analisi

Títol Stability of anthocyanins from grape (Vitis vinifera L.)skins with tannic acid in a model system
Autor FAL?AO, L.D. et al.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 - 2004 - V: XVI- N: 3, Pg: 323-332
Descriptors Antocians Raim Vitis vinifera L. Acid tannic Copigmentacio

Títol Study of phenolic compounds in aleatico grapes dried in a forced air tunnel
Autor FRANGIPANE, M.   CECCARELLI, A.   MENCARELLI, F.   ANELLI, G.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: 19- N: 2, Pg: 203-208
Descriptors Compostos fenolics Raim HPLC Antocianins

Títol Study on sulfur compounds in wine: preliminary results.
Autor ANOCIBAR, A.   BERTRAND, M. A.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 1995 - V: - N: 3, Pg: 279-289
Descriptors Vi Compostos sulfurics
Localització C 9/4

Títol Survey on the presence of enterovirulent Escherichia coli, including E. coli O157, in cheese manufactured in the italian alpine region
Autor CIVERA, T.   DECASTELLI, L.   MARTORANA, M.   ET AL.  
Dades Font Italian journal of food science ISSN: 1120-1770 - 2007 - V: 19- N: 2, Pg: 229-238
Descriptors Formatge PCR Escherichia coli

Títol Use of slope analysis to characterize consumer preference
Autor MONTELEONE, E.   CARLUCCI, A.   CAPORALE, G.   PAGLIARINI, E.  
Dades Font Italian Journal of Food Science ISSN: 1120-1770 VOL IX - 1997 - V: - N: 2, Pg: 133-140
Descriptors Analisi sensorial Tast Degustacio Definicio del consumidor Oli d'oliva verge Gust Olfacte Vessaments

Títol Volatile composition of the Vitis vinifera albari?o musts according to geographic areas from Rias Baixas D.O. (Spain)
Autor ZAMUZ, S.   VILANOVA, M.  
Dades Font Italian Journal of Food Science - 2006 - V: XVIII- N: 3, Pg: 323-327
Descriptors Compostos volatils Vitis vinifera Albarinyo Most Rias Baixas DO Albari?o