Registres trobats: 27
Títol | A chemical sensor smells ethanol |
Autor | SPICHIGER, U. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 55-58 |
Descriptors | Sensor quimic Aroma Etanol |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | A rapid automated method for wine analysis based upon FT-IR spectroscopy |
Autor | LENDL, B. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First Symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 59-68 |
Descriptors | Analisi del vi FT-IR espectroscopia Vi Metode d'analisi |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Anthocyanins and proanthocyanidins in grapes and wines. Their primordial role in enology |
Autor | RICARDO DA SILVA, J.M. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 101-113 |
Descriptors | Antocianins Proantocianidins Raim Vinya Enologia |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Application of sensory analysis to champagne wine quality control |
Autor | VANNIER, A. BRUN, O. FEINBERG, M. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 212-215 |
Descriptors | Analisi sensorial Qualitat del vi Control de qualitat |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Aromatic yeast strains in enology. Correlation between sensory and chemical analysis |
Autor | VILA, I. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 228-231 |
Descriptors | Llevats aromatics Enologia Analisi sensorial Analisi quimica |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Burgundy aligote. Comparative analyses of 1993 and 1994 years |
Autor | RICHARD, H. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 224-227 |
Descriptors | Burgundi Analisi comparativa 1993 1994 |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Chemometrics for wine: class modeling and regresion techniques |
Autor | FORINA, M. DRAVA, G. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 179-188 |
Descriptors | Tecniques de regressio Vi |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Cork taints in wine |
Autor | BERTRAND, A BARRIOS, M.L. GAZEAU, O |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 94-97 |
Descriptors | Suro Vi |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Determination of organic acids in wine by a two-step automatic solid phase extraction and HPLC |
Autor | BLOMBERG, S. HOLMGREN, K. ROERAADE, J. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 120-123 |
Descriptors | Acid organic Vi Extraccio automatica en fase solida HPLC Cromatografia liquida |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Headspace GC-SCD Monitoring of low volatile sulfur compounds during fermentation and in wine |
Autor | RAUHUT, D. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 169-172 |
Descriptors | Sulfur Compostos volatils Fermentacio Vi |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Isolation of volatile and aromatic thiols in Cabernet Sauvignon wines and study of precursors forms in grapes |
Autor | DARRIET, Ph. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First Symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 50-54 |
Descriptors | Tiols aromatics Tiols volatils Cabernet sauvignon Aroma |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | L'approche minimal processing en vinification: role des reactions enzymatiques |
Autor | VILLETTAZ, J.C. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 155-160 |
Descriptors | Vinificacio Reaccio enzimatica |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | LC-MS study and structural identification of acetaldehyde catechin dimers in red wine |
Autor | SAUCIER, C.et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 173-176 |
Descriptors | LC-MS estudi Identificacio estructural Vi negre Acetaldehid |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Lead isotope ratios in wine: contribution to wine authenticity |
Autor | AUGAGNEUR, S. MEDINA, B. GROUSSET, F. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 204207 |
Descriptors | Isotop Vi Autenticitat del vi |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Lead present in wine is bound to the dimers of rhamnogalacturonan II, a pectic polysaccharide from the grape berry cell walls |
Autor | PELLERIN, P. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 90-93 |
Descriptors | Rhamnogalacturonan II Polisacarids pectics Vi Raim |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Les contaminants du vin, aspects toxicologiques et de securite alimentaire |
Autor | DE LA TORRE, M? C. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 80-89 |
Descriptors | Contaminants Vi Toxicologia Seguretat dels aliments Seguretat alimentaria |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Metals in wine: contamination, spoilage and toxicity |
Autor | SCOLLARY, G.R. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First Symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 75-79 |
Descriptors | Metall Vi Contaminacio Toxicitat |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Must and wine peptide analysi of Burgundy Chardonnay |
Autor | CARNEVILLIER, V. CHARPENTIER, C. FEUILLAT, M. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 132-138 |
Descriptors | Most Vi Analisi Peptid Chardonnay |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | New glycosylated polyphenols from red wines |
Autor | CATAGNINO, C. CHEZE, C. VERCAUTEREN, J. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 114-117 |
Descriptors | Polifenols Vi negre |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Partial characterization of coloured polymers of flavan-3-ols- anthocyanins by mass spectrometry |
Autor | GUERRA, C. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 124-127 |
Descriptors | Polimers Color Espectrometria de massa |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Progress in the authenticity assessment of wines and spirits |
Autor | MOSANDL, A. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 189-203 |
Descriptors | Vi Vi espirituos |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Quantitative analysis of principals ions in armagnac spirits |
Autor | VANDERLINDE, R. BERTRAND, A. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytica aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 232-235 |
Descriptors | Vi espirituos Armanyac Analisi quantitativa Ions |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Reaction kinetics during the oxigenation of musts |
Autor | DI PRIMIO, G. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 161-164 |
Descriptors | Reaccio cinetica Oxigenacio Most |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Reactivity of phenolic compounds in wine: diversity of mechanisms and resulting products |
Autor | CHEYNIER, V. et al. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 143-154 |
Descriptors | Compostos fenolics Reactivitat Vi |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | TDN and vitispiranes precursors evaluation in free and bound aroma fractions of riesling wines from diferent growing areas after reaction in deuterated water |
Autor | VERSINI, G. et al |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 165-168 |
Descriptors | TDN Vitispiranes Aroma Aigua Precursors |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Wine aroma: challenge for the instrumental analysis |
Autor | SCHREIER, P. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First Symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 17-30 |
Descriptors | Aroma del vi Analisi instrumental Vi |
Localització | 663.254 IN V |
Títol | Wine science and the sensory language |
Autor | SIVERTSEN, H.K. |
Dades Font | In Vino Analytica Scientia. First Symposium: Application de la chimie analytique aux vins et spiritueux - Juin 1997 - V: - N: , Pg: 31-41 |
Descriptors | Vi Ciencia Llenguatge sensorial Enologia Analisi sensorial Vocabulari |
Localització | 663.254 IN V |