Registres trobats: 15
Títol | Alleviation of the effects of nitrogen limitation in high gravity worts through inreased inoculation rates. |
Autor | ERIN, S.C. O'CONNOR-COX INGLEDEW, W.M. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology ISSN: 0169-4146 VOL 7 - 1991 - V: - N: , Pg: 89-96 |
Descriptors | Celler Cerveseria Fermentacio Nitrogen |
Localització | C 8/37 |
Títol | Biochemical aspects of stuck and sluggish fermentation in grape must |
Autor | ALEZANDRE, H. CHARPENTIER, C. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 - 1998 - V: - N: 20, Pg: 20-27 |
Descriptors | Most Vi Llevats Enologia Saccharomyces cerevisiae Fermentacio |
Localització | C 13/121 |
Títol | Cadmium accumulation and its effects on intracellular ion pools in a brewing strain of Saccharomyces cerevisiae |
Autor | BLACKWELL, KJ. TOBIN, JM |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 - 1999 - V: 23- N: , Pg: 204-208 |
Descriptors | Cadmi Magnesi Potassi Saccharomyces cerevisiae Localitzacio intracel.lular |
Localització | C 1/85 |
Títol | Influence of fatty acids on the growth of wine microorganisms Saccharomyces cerevisiae and Oenococcus oeni |
Autor | GUILLOUX-BENATIER, M. LE FUR, Y. FEUILLAT, M. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 VOL 20 - 1998 - V: - N: , Pg: 144-149 |
Descriptors | Llevats Acid gras Creixement Microorganismes Vi Saccharomyces cerevisiae Oenococcus oeni |
Localització | C 14/28 |
Títol | Initiation of anaerobic growth of Saccharomyces cerevisiae by amino acids or nucleic acid bases: ergosterol and unsaturated fatty acids cannot replace oxygen in minimal media |
Autor | THOMAS, K.C. HYNES, S.H. INGLEDEW, W.M. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 - October 1998 - V: 21- N: 4-5, Pg: 247-253 |
Descriptors | Saccharomyces cerevisiae Amines Ergosterol Creixement anaerobic Substitucio Acid aminat Oxigenacio Oxigen |
Localització | C 1/92 |
Títol | Leuconostoc oenos and malolactic fermentation in wine: a review |
Autor | VERSARI, A. PARPINELLO, G.P. CATTANEO, M. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 - 1999 - V: 23- N: , Pg: 447-455 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Leuconostoc oenos Vi |
Localització | C 1/89 |
Títol | Lysis of yeast cells by Oenococcus oeni enzymes |
Autor | GUILLOUX-BENATIER, M. PAGEAULT, O. MAN,A. FEUILLAT, M. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & biotechnology ISSN: 1367-5435 - 2000 - V: 25- N: , Pg: 193-197 |
Descriptors | Saccharomyces cerevisiae Oenococcus oeni Llevats |
Localització | C 1/90 |
Títol | Production of glucosyltransferases by wild-type Leuconostoc mesenteroides in media containing sugars other than sucrose |
Autor | SMITH, M.R. ZAHNELY.J.C. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 - 1999 - V: 22- N: , Pg: 139-146 |
Descriptors | Glucan Leuconostoc mesenteroides Sintesi Dextran |
Localització | C 1/87 |
Títol | Production of metallothionein in copper- and cadmium-resistant strains of Saccharomyces cerevisiae |
Autor | TOHOYAMA, H. MASAHIRO, I. MASANORI, J. MURAYAMA, T. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology ISSN: 0169-4146 - 1995 - V: - N: 14, Pg: 126-131 |
Descriptors | Cadmi Coure Saccharomyces cerevisiae |
Localització | C 8/72 |
Títol | Protease A activity and nitrogen fractions released during alcoholic fermentation and autolysis in enological conditions |
Autor | ALEXANDRE, H. HEINTZ, D. CHASSAGNE, D. GUILLOUX-BENATIER, M. CHARPENTIER, C. FEUILLAT, M. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology ISSN: 1367-5435 - 2001 - V: - N: 26, Pg: 235-240 |
Descriptors | Autolisi Proteases Aminoacid Peptid Saccharomyces cerevisiae Fermentacio alcoholica Llevats |
Localització | C 16/15 |
Títol | Quantification of glycosidase activities in selected yeasts and lactic acid bacteria |
Autor | MCMAHON, H. ZOECKLEIN, B.W. FUGELSANG, K. JASINSKI, Y. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 - 1999 - V: 23- N: , Pg: 198-203 |
Descriptors | Saccharomyces cerevisiae Llevats Brettanomyces Acid bacterolactic Glicosidasa Fenols Vi |
Localització | C 1/86 |
Títol | Role of Chrysonilia sitophila in the quality of cork stoppers for sealing wine bottles |
Autor | SILVA PEREIRA, C. PIRES, A. VALLE, M.J. VILAS BOAS, L. FIGUEIREDO MARQUES, J.J. SAN ROMAO, M.V. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology ISSN: 13675434 - 2000 - V: - N: 24, Pg: 256-261 |
Descriptors | Tap de suro Contaminacio del suro Chrysonilia sitophila |
Localització | C 15/103 |
Títol | Simultaneous and sequential fermentations with yeast and lactic acid bacteria in apple juice |
Autor | HERRERO, M. et al. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology ISSN: 1367-5435 - January 1999 - V: 22- N: 1, Pg: 48-51 |
Descriptors | Poma Suc de poma Acid lactic Suc de poma concentrat Interaccio amb microorganismes Acidesa Acid malic Degradacio Acidificacio biologica Acidificacio |
Localització | C 2/20 |
Títol | The involvement of trehalose in yeast stress tolerance |
Autor | D?AMORE, T. CRUMPLEN, R. STEWART, G.G. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology ISSN: 0169-4146 VOL 7 - 1991 - V: - N: , Pg: 191-196 |
Descriptors | Tolerancia d'estres Llevats Trehalosa |
Localització | C 12/24 |
Títol | Vitamin content of four marine microalgae. Potential use as sorce of vitamins in nutrition |
Autor | FABREGAS, J. HERRERO, C. |
Dades Font | Journal of Industrial Microbiology ISSN: 0169-4146 VOL 5 - 1990 - V: - N: , Pg: 259-264 |
Descriptors | Vitamina Microalga Nutricio |
Localització | C 12/27 |