Registres trobats: 108
Títol | Acidification et stabilisation tartrique par methodes soustractives. Comparaison de technologies d'echanges d'ions par resines et d'extraction d'ions par membranes |
Autor | ESCUDIER, J.L. CAUCHY, B. LUTIN, F. MOUTOUNET, M. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 324-332 |
Descriptors | Acidificacio Estabilitzacio tartrica Canvi ionic Resines Extraccio de ions Membrana |
Títol | Alcools et aldehydes herbaces (C6) dans les raisins et les mouts en fermentation alcoolique |
Autor | MESIAS, J.L. et al. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - 1983 - V: - N: 90, Pg: 51-55 |
Descriptors | Alcohol Aldehids Raim Most Fermentacio alcoholica |
Localització | C 20/76 |
Títol | Analyse sensorielle du raisin pour la prevision des caracteristiques qualitatives des vins de Barbera |
Autor | CRAVERO, M.C. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Janvier/Febvrier 2012 - V: - N: 250, Pg: 418-423 |
Descriptors | Analisi sensorial Vins Barbera Maduracio Analisi fisicoquimica |
Títol | Anlyse lexicale autour des concepts de gras et de volume dans les vins |
Autor | LE FUR, Y [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 26-30 (Cahier Technique) |
Descriptors | Degustacio Acidesa Panel de degustacio |
Títol | Apport de levures inactivees riches en glutathion en cours de fermentation alcoolique: un nouvel outil pour la protection des vins blancs et roses contre l'oxydation |
Autor | AGUERA, E. SAMSON, A. SOLINE, C. JULIEN ORTIZ, A. SIECZKOWSKI, N. SALMON, J.M. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Janvier/Fevrier 2012 - V: - N: 250, Pg: 2-11 |
Descriptors | Llevats inactius Fermentacio alcoholica Vi rosat Vi blanc Oxidacio Glutacio Analisi sensorial Tiols |
Títol | Bio obsessionnellement! Les vins biologiques: Perspectives |
Autor | TASTE, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre-Janvier 2008-2009 - V: - N: 233, Pg: 24-28 |
Descriptors | Unio Europea Fran?a Agricultura biologica Medi ambient Produccio biologica Productes biologics Vi biologic |
Títol | Brettanomyces: biodiversite et consequences |
Autor | VINCENT, B. COARER, M. PAIN, A. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre-Janvier 2009-2010 - V: - N: 239, Pg: 2-5 |
Descriptors | Genetica |
Títol | Brettanomyces: biodiversite et consequences |
Autor | VINCENT, B. COARER, M. PAIN, A. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre-Janvier 2009-2010 - V: - N: 239, Pg: 2-5 |
Descriptors | Brettanomyces Fenols volatils Genetica 2008 Genotip Estudi genetic ADN |
Títol | Cahier technique |
Autor | REVUE FRANCAISE D'OENOLOGIE |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2007 - V: - N: 226, Pg: 4 pp. |
Descriptors | Tanins Tanins enologics Oxidoreduccio Potencial d'oxidoreduccio Analisi del vi Llevats Contaminants Ocratoxina A (OTA) Gust de suro Brettanomyces bruxellensis |
Títol | Caracterisation des levures oenologiques temperatures de fermentation alcoolique et vins roses: jusqu'ou chercher les frigories? Incidence sur le profil aromatique |
Autor | PILLET, O. SILVANO, A. MASSON, G. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre/Decembre 2011 - V: - N: 249, Pg: 11-18 (Cahier technique) |
Descriptors | Llevats enologics Temperatura Fermentacio alcoholica Esters Tiols Perfil aromatic |
Títol | Caracterisation sensorielle des problemes dits de reduction dans les vins de chasselas par la methode du Napping |
Autor | DENEULIN, P. GUYOT, C. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2009 - V: - N: 237, Pg: 17-20 |
Descriptors | Vi Chasselas Cartografia Analisi sensorial Suissa Vi blanc Degustacio |
Títol | Ce que nous apprend le sequen?age du genome des levures oenologiques |
Autor | GALEOTE, V. BIGEY, F. NOVO,M. BEYNE, E. LEGRAS, J.L. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: 248, Pg: 2-3 (Cahier technique) |
Descriptors | Llevats enologics Genoma Evolucio Transferencia de gens |
Títol | Changement climatique, Le: etat des connaissances et premiere approche des consequences pour la viticulture |
Autor | SEGUIN, B. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 2-9 |
Descriptors | Canvi climatic Consequencies Temperatura Viticultura Vinya Dioxid de carboni Fran?a Ecosistema Impacte |
Títol | Comment concevoir et experimenter des Systemes viticoles innovants a bas niveaux d'intrants phitosanitaries |
Autor | METRAL, R. LAFOND, D. GARY, C. MEROT, A. METAY, A. WERY, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 392-398 |
Descriptors | Viticultura Fitosanitaris Innovacio |
Títol | Comparaison entre deux techniques de chauffe de barriques de chene fran?ais sur du Chardonnay |
Autor | GARCIA-BERRO MONTILLA, J. MOUREY, N. TORRES MACZASSEK, M. BOBET, R. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2003 - V: - N: 202, Pg: 15-19 |
Descriptors | Barriques Roure Chardonnay Comparacio Analisi sensorial Analisi quimica Botes |
Títol | Composition du raisin et du vin en flavanoides: impact du cepage, du terroir et des itineraires de vinification |
Autor | DRINKINE, J. BARNAVON, L. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 9-11 (cahier technique) |
Descriptors | Composicio del raim Composicio del vi Flavonoides Tanins Antocianins Vinificacio |
Títol | Controle de la fermentation malolactique une approche pratique |
Autor | FUSTER, A. KRIEGER, S. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 14-17 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Control Vi |
Títol | Cremant, effervescent! Info ou intox...? |
Autor | TASTE, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2008 - V: - N: 229, Pg: 22-28 |
Descriptors | Vi efervescent Fran?a Gas carbonic Vi escumos Vi escumos natural Cremant Regions viticoles Pressio Sucre Varietats comercials Varietats de raim Vendes Vi tranquil |
Títol | De nouveaux outils de choix dans le controle qualite des tanins, auxiliaires d'elevage des vins |
Autor | NADEGE, K. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet/Aout/Septembre 2010 - V: - N: 242, Pg: 16-23 |
Descriptors | Tanins Control de qualitat Polimeritzacio |
Títol | Determinants techno-economiques des pratiques culturales en viticulture: caracterisation des exploitations adoptant des itineraires techniques economes en intrants phytosanitaires dans la viticulture mediterraneenne |
Autor | GUILLAUMIN, P. COUDEREC, J.P. RIO, P. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 426-431 |
Descriptors | Viticultura Fitosanitaris Fran?a Sostenibilitat Vinya Rendiment Tecniques culturals Economia |
Títol | Deux levures peuvent-elles produire deux vins rouges differents? |
Autor | USCIDDA, N. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2009 - V: - N: 238, Pg: 9-15 |
Descriptors | Fermentacio alcoholica Vi negre Vinificacio Corsega Llevats Estudi comparatiu |
Títol | Developpement d'un appareil permettant de predire la maturite du raisin par spectroscopie proche infrarouge (PIR) |
Autor | GERAUDIE, V. ROGER, J. M. OJEDA, H. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2010 - V: - N: 240, Pg: 2-8 |
Descriptors | Espectroscopia d'infraroig Espectroscopia d'infraroig proper Maduresa del raim Composicio del raim Prediccio |
Títol | Diversification de l'agrosysteme viticole et controle biologique des ravageurs: le cas des acariens predateurs de la famille des Phytoseiidae |
Autor | TIXIER, M.S. DOUIN, M. KREITER, S. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 458-461 |
Descriptors | Control biologic Phytoseiidae Llenguadoc-Rossello |
Títol | Donnees recentes sur les precurseurs d?arome du raisin perspectives de leur exploitation en vinification |
Autor | CORDONNIER, R. BAYONOVE, C. BAUMES, R. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - 1986 - V: - N: 102, Pg: 29-41 |
Descriptors | Aroma Raim Explotacio Vinificacio |
Localització | C 20/17 |
Títol | Effet des enzymes de maceration sur la composition phenolique des vins rouges |
Autor | DUCASSE, M.A. CHEYNIER, V. FULCRAND, H. DOCO, T. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre/Decembre 2011 - V: - N: 249, Pg: 19-21 (Cahier technique) |
Descriptors | Enzims Maceracio Composicio fenolica Vi rosat Polifenols Tanins Color |
Títol | Enzymes en oenologie, Les. 1er volet: interet dans les operations prefermentaires sur vin rose |
Autor | CAYLA, L. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2009 - V: - N: 234, Pg: 2-9 |
Descriptors | Preparat enzimatic Activitat enzimatica Vinificacio en rosat Premsat Extraccio del color Clarificacio Aroma Vi |
Títol | Estimation de la maturite phenolique des raisins rouges par la methode ITV standard |
Autor | CAYLA, L. COTTEREAU, PH. RENARD, R |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 10-16 |
Descriptors | Maduracio fenolica Raim negre Metode ITV |
Títol | Etude de caracteristiques analytiques et organoleptiques de copeaux de chenes a usage oenologique |
Autor | DUBERNET, M. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2009 - V: - N: 237, Pg: 8-16 |
Descriptors | Fusta Roure Vi Maceracio Compostos volatils Perfil aromatic Estadistiques Analisi quimica Estadistiques multivariants |
Títol | Etude de la diversite qualitative et quantitative des moisissures au cours de la maturation du pinot noir |
Autor | PILATTE, E. et al. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octubre 2005 - V: - N: 214, Pg: 12-16 |
Descriptors | Diversitat qualitativa Diversitat quantitativa Fongs Maduracio Pinot negre |
Títol | Etude physiologique de differentes souches genotypiques de Brettanomyces isolees dans le sud de la France |
Autor | PIC BLATEYRON, L. GRANES, D. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Mars/Avril 2012 - V: - N: 251, Pg: 10-17 |
Descriptors | Estudi fisiologic Brettanomyces Fran?a Inoculacio Vinificacio Temperatura pH Bilan hidric |
Títol | Evaluer la qualite des sols pour adopter des pratiques viticoles durables |
Autor | COLL, P. LE CADRE, E. VILLENAVE, C. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 445-448 |
Descriptors | Indicadors Qualitat del sol Practiques viticoles Durabilitat Sol viticola |
Títol | Fongicides viticoles et fermentation |
Autor | GNAEGI, F. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - 1985 - V: - N: 99, Pg: 9-13 |
Descriptors | Fungicides Viticultura Fermentacio |
Localització | C 19/106 |
Títol | Genome de la vigne. Recherche et developpement. Dossier |
Autor | BOURDALES, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2007 - V: - N: 226, Pg: 18-22 |
Descriptors | Genoma Vinya Evolucio Recerca vitivinicola Investigacio vitivinicola Investigacio i desenvolupament |
Títol | Gestion de la teneur en diacetyle des vins |
Autor | RENOUF, V. MURAT, M.L. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2010 - V: - N: 240, Pg: 9-13 |
Descriptors | Diacetil Vi Acid citric Fermentacio malolactica |
Títol | Gestion de la vinification pour l'elaboration de vins blancs et roses aromatiques |
Autor | MARTIN, A. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2009 - V: - N: 238, Pg: 2-8 |
Descriptors | Vi blanc Vi rosat Aroma Fermentacio Nitrogen Llevats Vinificacio |
Títol | Gouts moisi-terreux dans les vins: premiers resultats pratiques d'un partenariat filiere |
Autor | DROUILLARD, J.B. et al. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octubre 2005 - V: - N: 214, Pg: 18-23 |
Descriptors | Fongs Gust Vi Molecules Analisi sensorial Degustacio Test Fungicides |
Títol | Gouts terreux: observations au vignoble et mise au point d'un test predictif |
Autor | LEMPEREUR, V. et al. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre- Octubre 2005 - V: - N: 214, Pg: 7-11 |
Descriptors | Terrer Vinya Test predictiu Botritis Factors viticoles |
Títol | Impacts des methodes de vinification sur les effluents vinicoleset leur traitement |
Autor | BORIES, A. SIRE, Y. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 19-25 (Cahier Technique) |
Descriptors | Vinificacio Aigues residuals vinicoles Carrega organica Fase solida |
Títol | Impacts du changement climatique sur la vigne et le raisin |
Autor | GOUTOULY, J. P. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 23-26 |
Descriptors | Escalfament global Vinya Temperatura Baia Raim Canvi climatic Dioxid de carboni Floridura Radiacio ultraviolada Insectes |
Títol | Incidence de differentes techniques d'utilisation des levains malolactiques sur la qualite des vins rouges |
Autor | RENOUF, V. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2009 - V: - N: 237, Pg: 2-7 |
Descriptors | Fermentacio malolactica Coinoculacio Vi Qualitat Qualitat del vi Brettanomyces Vinificacio Llevats malolactics |
Títol | Influence d?une elevation de temperature sur la qualite des vins |
Autor | USSEGLIO-TOMASSET, L. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - 1984 - V: 95- N: 24, Pg: 29-37 |
Descriptors | Temperatura Qualitat del vi |
Localització | C 21/18 |
Títol | Influence de l'etat hydrique de la vigne sur le style de vin |
Autor | DELOIRE, A. et al. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 11-15 |
Descriptors | Estat hidric Vinya Vi Qualitat Sol |
Títol | Influence de l'oxygene au cours de la maceration sur la structure polyphenolique et aromatique de vins rouges de qualite |
Autor | SILVA, A. LAMBRI, M. DE FAVERI, D.M. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 22-28 |
Descriptors | Oxigen Maceracio Polifenols Estructura polifenolica Aroma Vi negre Qualitat Extraccio Fermentacio |
Títol | Influence du glycerol sur la mesure du degre alcoolique par infra-rouge |
Autor | BOUVIER, J.C. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - 2? trimestre 1986 - V: - N: 102, Pg: 21-22 |
Descriptors | Glicerol Grau alcoholic Infraroig |
Localització | C 20/34 |
Títol | Influence du stress hydrique sur l'accumulation des flavonoides |
Autor | VERRIES, C. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 4-8 (cahier technique) |
Descriptors | Estres hidric Flavonoides Antocianins Tanins |
Títol | Influences des niveaux de filtration et de sulfitage a la mise en bouteille sur la conservation des vins de pinot noir |
Autor | GERBAUX, V. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2005 - V: - N: 214, Pg: 30-34 |
Descriptors | Filtracio Sulfatat Ampolla Vi Conservacio Pinot negre |
Títol | Interets des lies de levures industriels et de leurs derives lors de l'elevage des vins. Importance du choix de la souche de levure pour la production de derives de levures partiellement lyses (DLPL) et de leurs procedes de fabrication |
Autor | VIVAS, N. NEDJMA, M. VIVAS DE GAULEJAC, N. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juillet/Aout 2012 - V: - N: 253, Pg: 9-15 |
Descriptors | Llevats Tractament del vi Caracteristiques enologiques Soques de llevat |
Títol | Jus de Raisin: comment extraire le maximunm du potentiel de la baie de raisin |
Autor | MIKOLAJZACK, M.$ VEYRET, M. DOCO, T. ESCUDIER, J.L. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre/Decembre 2011 - V: - N: 249, Pg: 2-10 (cahier technique) |
Descriptors | Vinificacio Termotractament Baia Raim Polisacarids Oligosacarids Maceracio |
Títol | L'O2 dans les chais. Les outils de gestion de l'oxygene entrent dans les chais |
Autor | BERTIN, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout-Septembre 2008 - V: - N: 231, Pg: 10-14 |
Descriptors | Oxigen Celler Bodega Vi Raim Oxidacio Elaboracio de vi Influencia Fermentacio Industria agroalimentaria Recerca |
Títol | L'azote assimilable dans le mout de raisin: quelles methodes pour determiner sa teneur? |
Autor | CASALTA, E. SABLAYROLLES, J.M. SALMON, J.M. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 13-16 (cahier technique) |
Descriptors | Fermentacio alcoholica Most Llevats Fermentacio alcoholica |
Títol | L'evolution contemporaine de la consommation de vin en France |
Autor | GAUTIER, J.F. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899x - Janvier/fevrier 2002 - V: - N: 192, Pg: 30 |
Descriptors | Consum Vi Fran?a Evolucio |
Títol | L'interface vigne-raisin en sur-maturite et apres la chute des feuilles: synthese des connaissances et comparaison des methodes de misde en filet pour la production de vin de glace |
Autor | CARBONNEAU, A. PEDNEAULT, K. GAGNE, F. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juillet/Aout 2012 - V: - N: 253, Pg: 93 |
Descriptors | Vi de gel Sucre Aroma Canada Maduracio del raim |
Títol | L'utilisation des proteines vegetales en oenologie: le point sur l'autorisation et les risques d'allergie |
Autor | LEFEBVRE, S. RESTANI, P. SCOTTI, B. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2003 - V: - N: 202, Pg: 28-32 |
Descriptors | Proteines vegetals Enologia Al?lergia Riscos |
Títol | L?Europe au coeur de sa reforme du secteur vitivinicole! |
Autor | REVUE FRAN?AISE D'OENOLOGIE |
Dades Font | Revue fran?aise d?oenologie ISSN: 1107G82416 - Aout-Septembre 2007 - V: - N: 225, Pg: 22-25 |
Descriptors | Vitivinicola Legislacio vitivinicola Legislacio Politica vitivinicola |
Títol | L?infraalyzer 400: une determination automatique du titre alcoometrique des vins |
Autor | CABANIS, M.T. et al. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - 1983 - V: 89- N: , Pg: 75-79 |
Descriptors | Infraalyzer 400 Vi Propietat alcoholmetriques |
Localització | C 20/61 |
Títol | La cryo-falsh: un nouvel outil d'aide a l'obtention de vins fruites |
Autor | BESSIERE, A. PUJOL, F. CRESPY, A. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 30-35 |
Descriptors | Cryo-flash Vi afruitat Fisiologia Anatomia Enzims Maceracio carbonica Maceracio sulfitica Termovinificacio |
Títol | La geologie, facteur dominant de la nation de terroir (exemple des terroirs mediterraneens) |
Autor | GENNA, A. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet/Aout/Septembre 2010 - V: - N: 242, Pg: 2-7 |
Descriptors | Geologia Terreny Mediterrania Morfologia Paisatge Sol |
Títol | La qualite du bois des chenes de Citeaux por la tonnelleire |
Autor | MOSEDALE, J.R FEUILLAT,F BAUMES,R DUPOUEY,J.L KELLER,R PUECH,J.L |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0760-9869 - mars-avril 2001 - V: - N: 187, Pg: 30-33 |
Descriptors | Fusta de roure Roure Botes |
Títol | La recupertion d'aromes de fermentation |
Autor | BACH, H.P. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 22-26 |
Descriptors | Recuperacio d'aromes Fermentacio |
Títol | La stabilisation de la matiere colorante des vins rouges: impact positif de l'ajout d'un tannin "100 raisin" de faible degre de polymerisation (Degre de Polymerisation moyen ou DPM 3) |
Autor | MORGE, CH. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: 248, Pg: 26-29 (Cahier Technique) |
Descriptors | Estabilitzacio Materia Vi rosat Tanins Polimeritzacio Antocianines |
Títol | La thermo-detente, une nouvelle dimension apportee a la thermovinification |
Autor | DUBERNET, M. et al. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2005 - V: - N: 214, Pg: 24-28 |
Descriptors | Termovinificacio Vinificacio Fermentacio alcoholica |
Títol | Laboratoires, sante et securite: ou en est-on aujourd'hui? |
Autor | TASTE, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Desembre-Janvier 2009-2010 - V: - N: 239, Pg: 14-18 |
Descriptors | Laboratori Seguretat |
Títol | Le gaz carbonique et l'oxygene lors de l'elaboration du champagne |
Autor | VALADE, M. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril/Mai 2011 - V: - N: 246, Pg: 2-10 |
Descriptors | Gas carbonic Oxigen Xampany Caracteristiques sensorials Metodes de mesura Elaboracio de cava |
Títol | Le terroir existe-t-il? |
Autor | TEIL, G. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 2-6 (Cahier Technique) |
Descriptors | Terrer Sociologia Vitivinicultura Ciencia |
Títol | Legislation, obligation de tra?abilite et securite alimentair : les responses d'un producteur d'enzymes |
Autor | PELLERIN, P. et al. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2005 - V: - N: 214, Pg: 35-37 |
Descriptors | Legislacio Seguretat alimentaria Enzims Reglamentacio |
Títol | Les aromes fermentaires: suivre en ligne leur synthese pour ameliorer leur controle |
Autor | MOURET, J.R. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: 248, Pg: 9-11 (Cahier technique) |
Descriptors | Aroma Fermentacio enologica Saccharomyces cerevisiae |
Títol | Les arrets de fermentation: role de l'ethanol, resistance de la levure |
Autor | CHARPENTIER, C. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars - Avril 1993 - V: - N: 140, Pg: 49-52 |
Descriptors | Aturada fermentativa Fermentacio Etanol Llevats |
Localització | C 18/57 |
Títol | Les derives de l'albumine d'oeuf: les essais en cave |
Autor | LAGUNE-AMMIRATI, L. GLORIES, Y. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899x - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 18-24 |
Descriptors | Cava Albumina |
Títol | Les enzymes en oenologie 2eme volet: interet dans les operations prefermentaires sur vin rouge |
Autor | GUERIN, L. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 7-18 (Cahier Technique) |
Descriptors | Vinificacio en rosat Enzims Prefermentacio Vi rosat Preparat enzimatic Activitat enzimatica Pectina Extraccio del color Clarificacio |
Títol | Les gouts de bouchon, mise au point |
Autor | MICHEL, G. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2003 - V: - N: 202, Pg: 20-22 |
Descriptors | Gust de suro Analisi Defectes del vi Cloroanisols Clorofenols |
Títol | Les non-Saccharomyces et leur expression lors de la fermentation alcoolique: cas specifique de Torulaspora Delbrueckii |
Autor | RENAULT, P. EHSANI, M. BELY, M. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet/Aout/Septembre 2010 - V: - N: 242, Pg: 8-15 |
Descriptors | Saccharomyces Fermentacio alcoholica Torulaspora delbrueckii Variabilitat Llevats Acidesa volatil Fenols volatils |
Títol | Les tendances du marche mondial des vins et qualite |
Autor | MONTAIGNE, E. MARTIN, G. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899x - Janvier/fevrier 2002 - V: - N: 192, Pg: 10-19 |
Descriptors | Mercat mundial Vi Estadistiques Produccio Exportacio Importacio Consum |
Títol | Maitrise de la teneur en acidite volatile et du deroulement de la fermentation alcoolique des vins de paille du Jura |
Autor | GERBAUX, V. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Desembre-Janvier 2009-2010 - V: - N: 239, Pg: 6-12 |
Descriptors | Vi Jura Fermentacio alcoholica Acidesa volatil Grau alcoholic Llevats |
Títol | Maitrise de la teneur en alcool et de l'acidite des vins par de nouveaux micro-organismes: enjeux et perspectives |
Autor | DEQUIN, S. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 27-29 |
Descriptors | Escalfament global Practiques viticoles Practiques enologiques Alcohol Vi Acidesa Llevats Soca |
Títol | Materiaux a base de composes phenoliques: de nouveaux defis |
Autor | AOUF, C. NOUAILHAS, H. ROUMEAS, L. CAILLOL, S. BOUTEVIN, B. FULCRAND, H. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre/Decembre 2011 - V: - N: 249, Pg: 22-24 (Cahier technique) |
Descriptors | Compostos fenolics Polifenols Epoxy Resines Biomassa |
Títol | Modelisation: un outil de pilotage du couple cimat-vigne, La? |
Autor | COULON, C. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 15-22 |
Descriptors | Canvi climatic Vinya Vi Terrer Model vitivinicola Model predictiu Fran?a |
Títol | Modernisation de la filiere. Un plan pour s'adapter a la nouvelle donne |
Autor | BERTIN, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2008 - V: - N: 228, Pg: 22-25 |
Descriptors | Viticultura 2008 Fran?a Sector vitivinicola Reforma Modernitzacio Europa Medi ambient Promocio Regions viticoles OCM Desenvolupament Desenvolupament del sector Innovacio |
Títol | Modifications de l'expression du terroir induites par le changement climatique necessitent une adaptation du materiel vegetal et des techniques viticoles, Les |
Autor | VAN LEEUWEN, C. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2009 - V: - N: 235, Pg: 10-14 |
Descriptors | Terrer Vinya Clima Vi Varietats Canvi climatic Maduracio del raim Temperatura Sequera Vinya |
Títol | Moyens de lutte contre l'oxydation ont-ils evolue?, Les |
Autor | CAILLET, M-M. MORGUE, C. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 2-7 |
Descriptors | Oxidacio Most Oxidacio del most Vi Aroma Tiols volatils Practiques enologiques Tanins Titracio potenciometrica Vi blanc |
Títol | Naissance, vie et mort d'une bulle de champagne |
Autor | LIGER-BELAIR, G. JEANDET, P. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 45-48 |
Descriptors | Cava Bombolles |
Títol | Nouvelles donnees sur les levures de refermentation des vins issus de raisins botrytises |
Autor | DIVOL, B. MIOT-SERTIER, C. LONVAUD-FUNEL, A. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 36-41 |
Descriptors | Llevats Refermentatio Vi Raim Botritis Dioxid de sofre |
Títol | Nouvelles pratiques, nouveaux produits, jusq'ou aller pour seduire le consommateur? |
Autor | TASTE, J. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie - Decembre-Janvier 2006-2007 - V: - N: 221, Pg: 10-13 |
Descriptors | Practiques Enologia Consumidor Demanda |
Títol | Nouvelles technologies dans le domaine du bouchage. Cibles: les chloroanisoles et leurs precurseus: la permeabilite des obturateurs |
Autor | ARACIL, J.M. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 34-36 |
Descriptors | Cloroanisols Suro Tap de suro Obturadors |
Títol | OakSan: Procede de mesure rapide et non destructif des polyphenols du bois de chene de tonnellerie |
Autor | GIORDANENGO, T. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2009 - V: - N: 234, Pg: 10-15 |
Descriptors | Polifenols Roure El?lagitanins Boteria NIRS Espectrometria infraroja Fusta |
Títol | Ochratoxine A dans les vins: un partenariat filiere pour des solutions pratiques au vignoble |
Autor | DROUILLARD, J.B. SAGE, L. PLADEAU, V. KALANQUIN, D. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre-Octobre 2003 - V: - N: 202, Pg: 10-14 |
Descriptors | Ocratoxina A Vi Vinya |
Títol | Oenotourisme, L'. Ou simple moyen de perpetuer la civilisation du vin? |
Autor | TASTE, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2008 - V: - N: 230, Pg: 16-21 |
Descriptors | Turisme enologic Turisme vitivinicola Enoturisme Vinya Turisme Fran?a Vi Marqueting Europa |
Títol | Oenoturisme va encore plus loin!, L' |
Autor | BERTIN, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 18-23 |
Descriptors | Enoturisme Fran?a Turisme Val-de-Loire Vi |
Títol | Outils technologiques de reduction des intrants en oenologie |
Autor | SALMON, J.M. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 423-425 |
Descriptors | Durabilitat Innovacio Tecnologia Elaboracio de vi |
Títol | Particules solides: impacts sur le deroulement de la fermentation |
Autor | SALMON, J.M. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 12 (cahier technique) |
Descriptors | Particules Most Termotractament Fermentacio Fitosterols |
Títol | Plus de dix ans de recherche sur les bulles et la mousse en Champagne |
Autor | ROBILLARD, B. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 49-52 |
Descriptors | Champagne Bombolles Lipids Macromolecules |
Títol | Qualite presente et volumes reduits: 2007, un millesime en phase avec le marche |
Autor | TASTE, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevrier-Mars 2008 - V: - N: 228, Pg: 16-21 |
Descriptors | 2007 Meteorologia Clima Mildiu Vinya Collita Condicions climatiques Vi Vins Malalties de la vinya Regions viticoles Fran?a Raim Varietats de raim Varietats franceses Produccio vitivinicola |
Títol | Quels son les couts de production dans les pays producteurs autres que la France? |
Autor | DELTEIL, D. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899x - Janvier/Fevrier 2002 - V: - N: 192, Pg: 24-26 |
Descriptors | Costos de produccio Produccio Vi |
Títol | Raisonnement de l'utilisation des enzymes et des tanins oenologiques en fonction du stress hydrique de la vigne |
Autor | BERNARD, N. ZEBIC, O. SIECZKOWSKI, N. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 16-20 |
Descriptors | Enzims Tanins Tanins enologics Estres hidric Vinya Vi Qualitat del vi |
Títol | Reponses de la flore adventice aux differents modes d'entretien du sol et effets sur la croissance de la vigne: le cas du domaine du Chapitre (sud de la France) |
Autor | KAZAKOU, E., [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Septembre/Octobre 2012 - V: - N: 254, Pg: 453-457 |
Descriptors | Vinya Fran?a Sol viticola Males herbes Rendiment Diversitat Productes fitosanitaris |
Títol | SO2 (et franicheur) contre TCA (et gout de bouchon) |
Autor | CHAINGNEAU, J.L. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mars-Avril 2002 - V: - N: 193, Pg: 36-44 |
Descriptors | SO2 TCA Analisi quimica Analisi sensorial Anhidrid sulfuros |
Títol | Selection de levure et glutathion: impacts sur l'expression thiolee des vins de sauvignon et syrah |
Autor | FARINES, V. [et al.] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 14-18 |
Descriptors | Llevats Glutation Tiols Oxidoreduccio Vi |
Títol | Selection, production et utilisation d'un couple de levures Torulaspora Delbrueckii et Saccharomyces Cerevisiae pour optimiser la qualite des vins blancs via l'inoculation sequentielle |
Autor | RAYNAL, C. WARDROP, F. PILLET, O. LANGUET, P. DUMONT, A. ORTIZ-JULIEN, A. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: , Pg: 17-25 (Cahier Technique) |
Descriptors | Torulaspora delbrueckii Saccharomyces cerevisiae Inoculacio sequencial Analisi sensorial Acidesa volatil |
Títol | Stabilisation proteique des vins blancs: evolution des pratiques oenologiques |
Autor | SAUVAGE, F.X. DUFRECHOU, M. PANIGONI, K. SAMSON, A. VERNHET, A. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Aout/Septembre/Octobre 2011 - V: - N: 248, Pg: 12-16 (Cahier Technique) |
Descriptors | Vi blanc Proteines Bentonites enologiques Electroforesi Analisi sensorial |
Títol | Strategies de gestion de l'oxygene pour l'elaboration de differents profils organoleptiques dans des vins rouges de grenache |
Autor | CAILLE, S. [et al] |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juillet/Aout 2012 - V: - N: 253, Pg: 16-19 |
Descriptors | Oxigen Perfil organoleptic Garnatxa Tecniques de vinificacio Aroma |
Títol | Terroir et internationalisation |
Autor | ASSELIN, C. FANET, J. FALCETTI, M. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin/Juillet 2011 - V: - N: 247, Pg: 24-29 (cahier technique) |
Descriptors | Territori Pedologia Geologia Bioclima Paisatge OIV |
Títol | Tonneau: une identite gauloise, Le |
Autor | GAUTIER, J. F. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Fevier-Mars 2010 - V: - N: 240, Pg: 14-16 |
Descriptors | Historia del vi Amfora Fusta Roure Galia La Galia Enologia Bota Reglamentacio Envelliment Vinificacio |
Títol | Utilisation de preparations enzymatiques pour la clarification des vins. Aspects economiques et qualitatifs |
Autor | CANAL-LLAUBERES, R.M. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Mai / Juin 2002 - V: - N: 194, Pg: 10-12 |
Descriptors | Clarificacio Aspectes economics Filtracio Col?loides Accio enzimatica Enzims |
Títol | Utilisations pratiques de la cytometrie de flux pour les suivi des levures en oenologie |
Autor | GERBAUX, V. THOMAS, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Juin-Juillet 2009 - V: - N: 236, Pg: 8-13 |
Descriptors | Citometria de flux Llevats Brettanomyces Saccharomyces cerevisiae Fermentacio alcoholica Fermentacio malolactica Vi negre Control microbiologic |
Títol | Valorisation des vendages a taux eleves en acide tartrique. 2eme partie: Substituts des mouts concentres rectifies (MCR) obtenus par procedes classiques optimises de desacidification |
Autor | CROITORU, C. |
Dades Font | Revue Fran?aise d'Oenologie ISSN: 0395-899X - Novembre-Decembre 2005 - V: - N: 215, Pg: 48-53 |
Descriptors | Verema Acid tartric Most concentrat rectificat Desacidificacio |
Títol | Vigne et vin. Actus de l'innovation et nouveaux horizons |
Autor | BERTIN, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Avril-Mai 2008 - V: - N: 229, Pg: 16-21 |
Descriptors | Verema mecanitzada Innovacio Enologia Vinya Innovacio Tecnologia de la informacio Informatitzacio Cadena de produccio Vi Vi de qualitat Elaboracio de vi Viticultura Viticultura de precisio Tecnologia Agricultura Investigacio Genoma Llevats enologics |
Títol | Vin aujourdhui et demain, Le. Prospective economique. Conjouncture |
Autor | CHEVALLET, P. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Octobre-Novembre 2007 - V: - N: 226, Pg: 22-25 |
Descriptors | Viticultura Languedoc-Roussillon Llenguadoc-Rossello Regio vitivinicola Caracteritzacio de zona Caracteritzacio del vi Produccio de vi |
Títol | Vin, sante et alcool. Feu sur les arguments |
Autor | TASTE, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre/Janvier 2010/2011 - V: - N: 244, Pg: 14-17 (Reportages) |
Descriptors | Vi Salut Alcohol |
Títol | Vins et Bag-in-Box. Emballage. L'impact des nouvelles demandes environnementales |
Autor | BERTIN, J. |
Dades Font | Revue fran?aise d'oenologie ISSN: 0395-899X - Decembre-Janvier 2007-2008 - V: - N: 227, Pg: 16-21 |
Descriptors | Produccio de vi Embotellament Embalatge Bag-in-box |