Títol |
Calidad de la dieta de universitarios de Orense |
Autor |
De la Monta?a Miquelez J, Gonzalez Rodriguez M, Gonzalez Carnero J, Miguez Bernardez M |
Dades font |
ANS. ALIMENTACION NUTRICION Y SALUD ISSN: 1136-4815 - Enero-Marzo 2009 - V: 16- N: 1, Pg: 23-30 |
Localitzaciò |
Sala |
Descriptors |
Nutricio
Dieta
Estudinats universitaris
|
Resum |
S'avalua la qualitat de la dieta de 145 universitaris del Campus de Orense per a detectar habits inadequats i promoure pautes saludables. S'observa que la ingesta energetica es deficitaria, essent la energia aportada per proteines i pipids excesia en detriment de la procedent d'hidrats de carb. S'evidencia deficit de fibra i ingesta excesiva de colesterol. Resulta tambe excesiu el consum d'acids grasos saturals i deficitari el d'acids grasos monoinsaturats; la ingesta d'acids grasos poliinsaturats es lleugerament mes alta que la recomenada. Les ingestes mitges de vitamines hidrosolubles cobreixen les recomenacions, mentre que hi ha deficit respecte a les liposolubles A, D i E a la poblacio femenina. Es insuficient la ingseta de Zn i I en ambdos sexes i, entre les dones, tambe de Mg i Fe. La dieta de les dones s'aproxima en un 85 a una dieta adequada i un 94 en els homes. |